Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

keskiviikko 13. elokuuta 2014

Ecuadorilaisesta neuleesta vaatetta ja sisustusta

Minulla oli suuri ja helmasta venynyt ecuadorilainen 100% villasta neulottu villatakki. Se on lojunut jo pitkään materiaalivarastossani odottamassa uutta elämää. Olen halunnut jo pidemmän ajan neulottua palmikkosohvatyynyä, mutta koska en nauti paljon neulomisesta, enkä ole siinä hyvä, en ole saanut tehtyä itselleni sellaista. Nyt sain ecuadorilaisesta villtatakista juuri haluamanikaltaisen tyynyn! Neuleen hihat jäivät vielä käyttämättä ja muuntaessani hieman Ottobren uusimman lehden collegehupparin kaavaa, sain tehtyä hihoista ja vanhasta pörrötakistani Domskulille ihanan lämpöisen hupparin talveen.

Domskuli esittelee uutta huppariaan uuden tyynyn vieressä. 

Ompelin puunapin kaulukseen ja vanhasta takistani Columbian merkin. 

Hupun- ja hihansuihin kanttasin trikooresorit. Helman ompelin käsin. Hihoihin laitoin myös sadekankaasta suojat, etteivät valkoiset hihat näyttäisi heti nuhjuisilta.

Hihat ja huppu ovat siis tehty vanhasta pörrötakistani. Etu- ja takakappale villatakin hihoista.

Yksityiskohtia

Tyyny on neuleen selkäkappaleesta. Reunaan ompelin vaalean merkin.

Tyynyn takaosa villatakin etukappaleesta. Jätin villatakin vetskarin paikalleen, jotta tyynynpäällisen voi helposti pestä.

20 kommenttia:

  1. Olet käsittämättömän taitava käsistäsi :) Olen joskus laittanut samankaltaisen puseron keräykseen; eipä tullut mieleenkään hyödyntää sitä noin, mutta jäihän se mahdollisuus sitten seuraavalle käyttäjälle!
    -tuuli

    VastaaPoista
  2. Todella kätevää, upea lopputulos, niin kauniita molemmat. Tepa Seinäjoelta

    VastaaPoista
  3. Kadehdittavan taitava olet! Asuisitpa Suomessa ja kuuluisitpa ystäviini :).

    VastaaPoista
  4. Vau! Mulla suu loksahtaa auki tasaiseen tahtiin blogia lukiessa. Olet niin lahjakas, kekseliäs ja luova. Ja oman tien kulkija.

    Sinussa on tyyliä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, kiitos paljon, melkein nolottaa tuollaiset kehut :)

      Poista
  5. Molemmassa on kivoja yksityiskohtia, olet niin taitavasti hyödyntänyt kaiken mahdollisen. Hihansuojat on myös mainio lisäys!

    VastaaPoista
  6. Ensinnäkin paljon taitoa ja toiseksi se, että on ihanaa seurata, kuinka vanha vaate elää uutta elämää. Siinä kiehtoo se jatkuvuus, kuten ennen vanhaan räsymaton jokainen väriraita kertoi omaa tarinaansa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minua vanhat vaatteet inspiroivat enemmän kuin uudet kankaat.

      Poista
  7. Kertakaikkisen hienoja. Kunpa osaisi.
    Pidin itseäni tosi taitavana, leikatessani kirpputorin hihattoman pitkän hellemekon puoliksi. Alaosasta tuli äidille hellehame. Yläosaa en ole osannut taiteilla, vaikka ostin samantyylisestä kankaasta kietaisuhameen. Ajattelin, että siihen käden reiät ja napit. vyötäröstä jotenkin kauluksen. Mutta sormi on vieläkin suussa.
    Hienoa, että selviydyitte kotiin! Ensi vuonna ei varmaan tarvita vaippoja, sujuu helpommin. Potta oli uskomaton. Muistelen, että ennen laitettiin lämmintä vettä pohjalle niin sujui...?
    Vilpoisia terveisiä Tampereelta, Eeva

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa monimutkaiselta, ei ihme, jos on sormi suussa. Tuo lämmin vesi potassa onkin uutta minulle.

      Poista
  8. Aivan kertakaikkisen upeita molemmat, sekä tyyny että takki! Kyllä saa poika olla onnellinen noin taitavasta äidistä ;)

    VastaaPoista
  9. Taitavaa tuunausta! Itekin tykkään kierrättää vaatteita ja tavaraa. Olen huovuttanut monia neuleita pesukoneessa ja tein niistä tyynyjä, patalappuja ja kämmekkäitä. Onko teillä siellä ihan villapuserokelit?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Villapuserot ja toppatakit...vielä ei ole kevät varsinaisesti alkanut, vaikka puut ovatkin alkaneet kukkia.

      Poista
  10. En voi kun yhtyä edellisiin tosi kätevä olet! T.pohjanmaalta

    VastaaPoista