Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

tiistai 10. kesäkuuta 2014

Herkkuja lähikaupasta

Kyllä on ihmeellistä, kun lähikauppaan voi kipaista milloin vain. Se on auki joka päivä ja vieläpä yhteentoista asti illalla! Huomaan myös, että ne ruokamieliteot, joita minulla on, ovat aika yksinkertaisia. Tavallisesta pikkukaupasta löytyy lähes kaikki. Syön joka päivä ruisleipää, lohta ja emmentalia. Tänään ostin sienisalaattia. Dominic tykkää kovasti vispipuurosta. Minun tekee mieleni ihan tavallista lenkkimakkaraakin, ehkä pian pääsen grillaamaan.

7 kommenttia:

  1. Nyt saatte nautiskella Suomen herkkuja mielin määrin:)

    VastaaPoista
  2. missäpäin suomea olette?ihanaa reissua teille!

    VastaaPoista
  3. Näitä itsekin kaipasi ulkomailla asuessaan. Suomen kesän värit, vihreääkin vihreämpi luonto ja hiljaisuus yllätti joka kerta. Kauppojen valikoimien ihailemiseen sai menemään pitkiä aikoja :D Nauti, nauttikaa!! Seija

    VastaaPoista
  4. Suomalainen kaupan sienisalaatti on minunkin herkkuani!! En ole onnistunut vastavaa itse tekemaan. Aika hyvaa emmentalaia saa kylla Israelistakin. Ja hapankorppuja. Mutta onhan se tuore ruisleipa ihan oma makunsa.

    VastaaPoista
  5. Kyllä ruisleipä ja lohi ovat lyömätön yhdistelmä. Oli kiva postaus, tällaisia lisää, jos suinkin ehdit. Ihanaa lomaa teille!
    Lippe

    VastaaPoista
  6. Tuohon lisaisin viela kurkkusalaatin ja ruusunmarjaviilin niin olisi taydellinen aamupala!Nauttikaa Suomessa!

    VastaaPoista
  7. Näin vakituisesti Suomessa asuvana en arvosta yhtään noita kaupan valmiita sienisalaatteja. Uskon kyllä, että tilanne olis ihan eri, jos asuisin ulkomailla. :) Itse teen tosi helpon, nopean ja herkullisen sienisalaatin näin:

    - 1 purkki Pirkan valmiita sienikuutioita (löytyy K-kauppojen vihannesosastolta kylmähyllystä)
    - 1 sipuli pieneksi kuutioituna
    - 1 purkki smetanaa (150 g)

    Huuhdon sienikuutiot kylmällä vedellä lävikössa (ei tarvitse liottaa, ovat valmiiksi liotettuja ja tosi vähäsuolaisia) ja puristan kuiviksi. Sitten vaan sekaisin sienet, sipulisilppu ja smetana. Maustan suolalla, valkopippurilla, pienellä tilkalla (valkoviini)etikkaa ja ripauksella sokeria. Voi syödä heti, mutta on parasta oltuaan hetken jääkaapissa, jolloin maut tasaantuvat. Kannattaa kokeilla! :P

    Viettäkää Domskun kanssa ihana Suomi-loma! ☼

    VastaaPoista