Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

keskiviikko 25. joulukuuta 2013

Kyllä se tonttukin väsyy! & "jouluvitsi"Loppuun vielä "jouluvitsi", joka on kyllä oikeasta elämästä. Telkkarissa näytettiin viikon verran joulun alla mainosta, että Unimarcissa naudanfilee on tarjouksessa, hinta vähän alle 10 euroa kilo. Normaalihinta on vähän alle 15 euroa. Päätimme sitten laittaa naudanpaistin uuniin, koska kerran emme sikaa syö ja koska käly toisi kalkkunaa. Mieheni meni Unimarciin ja pyysi naudanfilettä. Myyjä vastasi, ettei sitä ole. Mieheni kertoi television tarjouksesta ja kysyi, tulisiko filettä vielä ennen joulua. Myyjä kertoi, että kaikki joulun ja uudenvuoden lihat tulivat jo kauppaan ja kaikkea muuta tuli, mutta EI NAUDANFILETTÄ. Niin tyypillistä Chileä, että naurattaa, vaikka samalla pistää vihaksi tuollainen ihmisten huijaaminen. 

7 kommenttia:

 1. Jos olisit Suomessa vastaavassa tilanteessa, kauppa tarjoaisi korvaavaa tuotetta tilalle tai saisit lapun, jolla saisit ostaa myöhemmin fileen tarjoushinnalla. Aattoaamuna S-marketista oli tavalliset perunat (lukuunottamatta puikulaperunoita) ja kermat loppu. Täällähän se ei ole mikään ongelma, kun voi mennä viereiseen kauppaan hakemaan tarvitsemansa. Mutta joka joulu on aina jokin tietty "perusruoka" kaupoista loppu. Viime vuonna se oli tuore leipä. Oikein onnellista ja levollista juhla-aikaa sinulle ja perheellesi. Helsingissä joulupäivänä on +6 lämmintä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, olisipa täälläkin noin! Ihan uskomatonta, että Suomessakin loppuu perustuotteet kaupoista, vaikka kauppoja ja valikoimaa on niin valtavasti.

   Poista
 2. Joulu on juuri ja juuri "valkea", vesi lirisee räystäiltä...Maa on valkea täällä keskikohdalla Suomea. Mutta joulun tunnelma on 0-asteesta huolimatta. Luulen, että joulutunnelmaan virittäytyminen osaksi sellainen asennoitumiskysymys. Se ei ole kiinni mistään materiasta vaan hiljentymisestä ja joulun rauhasta. Itse voisin kuvitella pääseväni "joulun tunnelmaan" paikasta riippumatta. Sytyttää kynttilän ja laulahtaa joululaulun ja se on siinä. Joulumusiikki on hyvä tuomaan jouluntunnelmaa. Joulukin muuttaa muotoaan elämäntilanteen mukaan (onko lapset pieniä, asuvatko jo omassa kodissa jne) , lapsuuden joulujen muistot on kuitenkin jokaisella aina muistoissa. Minun lapsuuden pukki muuten kävi myös minun tyttären pikkulapsi jouluina. Varmaan sellainen yli 10 vuotta kävi sama joulupukki (öhöm, tietenkin, sanoisi joku lapsi nyt) :). Täällä on vietetty joulua ja myös korulit kaikki saivat pikku pakettinsa. Hyvää joulun aikaa sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun on kyllä ollut tosi vaikeaa päästä joulun tunnelmaan Chilessä kaikkina näinä vuosina, vaikka olen kaikkeni yrittänyt piparitaloineen, neilikka-appelsiineineen, koristeineen jne. Tänä jouluna tunnelma kuitenkin tuli helposti ja sen sai aikaan Dominic :)

   Poista
 3. Ihania kuvia joka päivä pojasta. Niiiin syötävän suloinen poika <3 Oikea pieni tonttu siellä kaukana.
  Muistan ne ihanat hääkuvasi jotka oli blogissa pari v sitten. Silloin joku kyseli suhteenne alkua ja toki se meitä monia kiinnostaa. Olisi kiva joskus tässä kuulla miten tapasit miehesi, ja miten elämä alkoi siellä ulkomailla.
  Kaukana kotoa olet, mutta kuvista välittyy onnellisuus.. Ei helppoa aina ole, ja ikävä tänne varmasti, mutta olet luonut miehesi kanssa ihanan kodin perheellenne ja koirillenne. Seija :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Seija! Kerron joskus rakkaustarinamme, kun saan sen kirjoitettua. Täytyy odottaa inspiraatiota.

   Poista
 4. Niin ja hyvää joulun aikaa sinne kauas :)

  VastaaPoista