Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

lauantai 28. maaliskuuta 2015

Frutillar

Olen jo monta vuotta halunnut käydä Frutillarissa. Se on pieni 16 000 asukkaan kaupunki Puerto Varasin lähellä Llanquihue-järven rannalla. Isoon Puerto Montin kaupunkiin Tyynen meren rantaan on reilut 10 kilometriä. Miehelläni ei ollut kovasti halua tutustua kaupunkiin, mutta onneksi kälyni ja minun akkavalta voitti äänestyksen. Dominicilla ei ollut vielä ääntä ;)


Kun saavuimme Frutillariin, törmäsimme samanlaiseen hökkelikylään kuin lähes kaikki Chilen kaupungit ovat. Mieheni sanoi, että onhan tämä nyt jo nähty, käännytään takaisin. Minä sanoin, ettei Frutillar voi olla tällainen, niin monet ihmiset sitä ovat kehuneet. Jatkettaisiin nyt vain järven rantaan saakka. Frutilla oli jakautunut kahteen osaan "yläkylään" ja "alakylään". Ajoimme läpi "yläkylän" rapistuneiden talojen, joista osa voisi olla kauniitakin, jos niistä olisi pidetty huolta. Saavuimme alamäkeen ja maisemat vaihtuivat dramaattisesti. Yläkuvassa puheena oleva alamäki.

Frutillar on saksalaisten asuttama kaupunki ja talot sekä puutarhat ovat hyvinhoidettuja ja kauniita. Tämä talo on Kopernikus-koulu. 

Dominic poseeraa Tonttu-kahvilan edustalla. Kylä oli täynnä saksalaisia Kuchen-kahviloita. 

Taustalla luterilainen kirkko, etualalla ilmeisesti hostelli. Kadun toisella puolella on järvenranta.

Tulivuoret illan hämärtyessä. 

Frutillarin upea konserttitalo on 80 % veden päällä.  

Konserttitalon rantaa. 

Miten ihanaa olisi joskus päästä katsomaan balettia täällä! 

Miehenikin ihastui paikkaan aivan täysin. Melkein aloimme unelmoida sinne muuttamisesta! 

Frutillarin flyygeli

7 kommenttia:

 1. Hauska lukea paikoista tosi kaukana etelässä. Kuullostaa hyvälle lomalle. :) Ihana uusi etukuva sinusta ja pojastasi valkoisissa!

  VastaaPoista
 2. Kiitos, kun jaat matkakokemuksesi kanssamme. Kauniita kuvia. Piti oikein kartasta katsoa, missä nuo paikat sijaitsevat. Luonto näyttää niin vihreällä ja vehreälle, vaikka siellä on siis nyt syksy. Kaikista paras kuvauskohde on kuitenkin Domsku, pikku gentleman :) - Fiia

  VastaaPoista
 3. Onpa huikean kaunis kylä ja ranta!!!

  VastaaPoista
 4. Voi mitä taloja!

  (Tässä kommentoi Susanna, vaikka tuo nimi muuta väittääkin.)

  VastaaPoista
 5. Voi miten kaunista! Olipa hyvä, että te naiset saitte äänestysvoiton :)

  VastaaPoista