Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

torstai 28. syyskuuta 2017

Kevät, koirat ja käsityöt

Kolmeen K:hon voisi kiteyttää tämän postauksen jutut, otsikon mukaan.


Kevät on tullut Peikkokukkulalle. Hedelmäpuut kukkivat, tässä kuvassa membrillo eli kvitteni.


Otan osaa Kalevala Caliin. Se on virallinen Suomen 100-vuotisprojekti. Ympäri maailmaa tuhansia ihmisiä virkkaa näitä samoja paloja yhtä aikaa ja tekee näistä sitten oman peiton joulukuussa, mikäli pysyvät aikataulussa. Minä olen aika hyvin pysynyt, mutta nyt on uusin pala (Väinölän viljavat vainiot) vielä tekemättä. Joka maanantai ja perjantai tulee ohjeet uuteen ruutuun. On todella mukavaa olla mukana Facebook-ryhmässä, jonne ihmiset laittavat kuvia paloistaan, Niistä tulee niin kovin erilaisia riippuen siitä, mitä värejä ja millaisia lankoja käyttävät. Tässä kuvassa Isidora esittelee Pohjan akka -palaa.


Ilmatar oli ensimmäinen pala ja tähän mennessä on vieläkin suosikkini.

 
Sotkan pesässä oli näpräämistä, sillä nuo munat piti ensin virkata kaikki erikseen ja lopuksi ne piti liittää neulalla ja langalla toisiinsa kiinni. Samoin x- ja y-silmukat tuottivat minulla vaikeuksia, joten virheitä tässä palassa on.


Maailman synty on erittäin kaunis pala, eikä sekään näin aloittelijalle tuntunut kovin helpolta.


Kätketyn auringon olen suunnitellut virkkaavani toisen, sillä tahdon tehdä niin, että nuo kuvassa heikosti näkyvät palluraiset olisivat eri väriä kuin pohja.


Iso tammi pienen persikkapuun oksilla.


Olen oppinut todella paljon uutta näitä paloja virkatessani. Se on mielenkiintoista! Tämän kuvan oton jälkeen tein Isoon tammeen (ylhäällä keskellä) eriväriset reunat. Maailman syntyä pienensin purkamalla uloimman kerroksen ja tein pylväiden sijaan puolipylväitä.


Tässä aloittelen Kalevalan merta ja Oliviaa väsyttää.


Innostuin virkkaamaan Ilmattaria eri väreissä.


...Ja Isidora on siellä, missä lankakorikin!


5 kommenttia:

 1. Kevät:) Kvitteneitä täälläkin on paljon, mutta ei nyt vielä. Tykkään niistä tehdystä marmeladista,on tosi hyvää.Mitä sinä teet niistä?
  Ihana Isidora, ja kauniita nuo virkkaamasi neliöt:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tee niistä mitään, koska en ole oppinut tykkäämään niiden mausta.

   Poista
 2. Meillä eletään ihaninta syksyä ja teillä ihaninta kevättä..:)
  Ihana väsähtänyt Olivia♥

  VastaaPoista
 3. Hei Mia! Ihania ovat sinun Kalevalalappusi! Varsinkin tuo ruskehtavasävyinen on mieleeni. Minä kun olen sellainen beesi, jota isäni joskus ihmetteli. Uskaltaisinko kysyä, oletko ajatellut myydä valmista tuotosta ja jos, niin mihinkähän hintaan voisit siitä luopua. Yhtään en ihmettele, jos et raski vaan haluat sen ihan itsellesi - on se niin hiano! Kaikkea hyvää elämääsi! Arja

  VastaaPoista
 4. Mistä ihmeestä ammennat tuota luovuutta! Kauniita paloja ja kiva lukea pitkästä aikaa kalevalaista runouttakin. Heh, pikkuisen koiran paltoo :) Iloista kevättä sinne kauas!

  VastaaPoista