Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

maanantai 9. heinäkuuta 2012

Muta Shower

Nyt kerron teille Muta Showereista, jotka ovat suoraa jatkoa Baby Showereille.

Vaikka juhlat loppuivatkin, niin hauskuus ei. Kun vieraiden piti lähteä kotiin, kaksi autoa ajoivat sorapäällysteiseltä tieltä mutaan. Naiset eivät tiennet, että talvella Peikkokukkulalla ei voi ajaa autoa missään muualla kuin sorapäällysteellä. Viimeksi he ovat olleet autolla meillä kesällä, jolloin voi ajaa missä vain. He ajattelivat kääntää auton hedelmäpuiden luona. Molempien autojen renkaat hautautuivat mutaan puoleenväliin saakka. Pimeässä taskulamppujen valossa sitten yritettiin kaikenlaista ja hirveä kikatus kantautui Peikkokukkulan yössä (alkoholilla ei ollut mitään osuutta asiaan, sillä sitä ei juhlissa ollut). Kannettiin soraa ja risuja, kaivettiin lapioilla, eikä yhtään miestä ollut tietenkään auttamassa.

Minä taisin olla ainoa, joka ymmärsin tilanteen vakavuuden, sillä oma autommehan juuri jäi mutaan, kuten muistattekin. Oma automme jäi mutaan paljon helpommassa paikassa kuin nämä kaksi autoa! Sanoin, ettei autoja saada millään pois mudasta ilman härkien apua. Soitin naapurille, mutta härät olivat teillä tietämättömillä, kuten aina öisin. Naapuri lupasi tulla aamulla yhdeksältä auttamaan. Annoin avolava-automme käyttöön ja vieraat ahtautuivat siihen. Onneksi sentään osa vieraista pääsi lähtemään omilla autoillaan.

Mieheni palasi Peikkokukkulalle ja vei osan vieraista Yumbeliin kälyn luokse henkilöautollamme. Sitten saapuivat lanko, tämän tyttären aviomies ja työntekijä. He olivat päättäneet saada autot mudasta vielä yöllä. Mieheni meni auttamaan. Kaikki olivat tietenkin aivan mudassa. Renkaiden alle laitettiin verkkoa, oksia, soraa, heiniä jne. Lanko alkoi vetää meidän avolava-autollamme hänen avolavaansa mudasta sillä seurauksella, että meidänkin avolavamme suistui tieltä mutaan. Lopulta kaikki kolme autoa olivat mudassa jumissa, eikä henkilöautosta ole vetämään isompia autoja!

Metri metriltä langon auto kuitenkin saatiin pois mudasta ja sen avulla vedettiin langon tyttären auto takaisin tielle ja lopuksi vielä meidän lava-automme. Huh, naapuria ei tarvittaisikaan seuraavana aamuna! Luulimme, että kaikki oli jo hyvin. Kello oli yksi yöllä. Langon tyttären mies ajoi ensin auton ylös portille ja lanko avolavallaan perässä - kunnes- hän ajoi liian hitaasti ja jäi sutimaan tielle! Hänen piti alkaa peruuttaa, jotta saisi lisää vauhtia. Pimeässä hän kuitenkin ajoi tieltä pois - ja - jäi - jumiin- mutaan! Kaiken huipuksi juuren päälle niin, että yksi rengas oli ilmassa! Ei ollut enää mitään tehtävissä. Operaatio päätettiin siirtää seuraavaan aamuun ja lanko meni tyttärensä miehen autolla Yumbeliin.

Seuraavana aamuna naapuri oli härkiensä kanssa odottamassa ja vein heille isot palat kakkua (siis naapurin perheelle - ei härille). Lanko ja työmies tulivat moottorisaha mukanaan Peikkokukkulalle. Juuri sahattiin poikki ja auto saatiin pois pulasta. Härät eivät joutuneet hommiin.


Loppu hyvin, kaikki hyvin! Mutta uskaltaakohan enää kukaan tulla meille kylään?

Sen asian opin tästä suvusta, että Baby Showereissa näköjään aina sattuu ja tapahtuu sellaistakin, mitä ei ole ohjelmaan merkitty. Muistatteko, kun kerroin kälyn pojan vaimon Baby Showereista? Silloin tuuli, satoi ja myrskysi niin, että koko Concepcion ja muutenkin kahdeksas alue oli ilman sähköä! Taskulamppujen ja kynttilöiden valossa siellä leikittiin, syötiin ja tuleva äiti availi lahjojaan koko illan!

2 kommenttia:

  1. No, jopas oli vaiherikas yö...:)
    Onneksi kaikki päättyi hyvin.

    VastaaPoista
  2. Olipahan ainakin muistorikas kotimatka vieraille ;). Vaan hyva, että saitte autot pois sieltä mudasta.

    VastaaPoista