Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

perjantai 12. huhtikuuta 2013

Peikkokukkulan Prinssi 7 kuukautta!

Dominic täytti tänään seitsemän kuukautta.  Hän on iloinen poika, joka osaa jo paljon asioita. Poika istuu lattialla ilman tukea ja leikkii leluillaan. Hän silittää koiria ja juttelee kovasti. Hän sanoo jo ihan selvästi "äiti" sekä "äitä", "äittä", "ättä" SUOMEKSI! Mitään espanjaksi ei tule vielä, mutta hän ymmärtää joitakin sanoja molemmilla kielillä. Dominic syö hyvin kasvis- ja hedelmäsoseita sekä puuroa. 

Hankalinta Dominicin kanssa ovat yöt, sillä pisin yhtämittainen unijakso on kolme tuntia. Muuten hän herää koko yön tunnin-kahden tunnin välein syömään. Tämä on kuulemma normaalia, mutta äidille aika raskasta. Kertokaapa omia kokemuksianne! Onko tuollainen heräily normaalia ja milloin yöt helpottuvat? Voiko mitään tehdä, jotta poika oppisi nukkumaan pidempiä unijaksoja? Nyt Dominic nukkuu omassa pinnasängyssään meidän sänkymme vieressä sen ensimmäisen jakson 2,5-3 tuntia ja sen jälkeen loppuyön hän nukkuu (ja heräilee jatkuvasti syömään)  meidän vieressämme.

72 cm/8300g
kolme hammasta, neljäs jo näkyy

ONNEA PIKKU PUPUSELLE!

18 kommenttia:

 1. Meillä auttoi yo herailyyn Oma huone! Tuli kerralla 10h yo unet molemmille lapsukaisille Kunhan vaan siita aidin Vieresta pois siirtyivat. Tuntui julmalle laittaa pieni omaan huoneeseen mutta lapsi Nukkui eRittain hyvin ja 3 kaipaus yon jalkeen äitikin oppi nukkumaan taas yot putkeen. Imetys jatkui aamuisin ja paivalla ja illalla mutta yo syottot loppuivat.

  VastaaPoista
 2. Meillä aikoinaan (lapsi jo aikuinen) auttoi kun vaihdoin öisen maitopullon vesipulloon. Ilmeisesti se veden imeminen puhdisti suun ja olon ja heräämiset loppuivat siihen. Meni vaan turhan kauan ennenkuin älysin sitä kokeilla.

  VastaaPoista
 3. Imetin poikaani, nykyaan 17-v, reilun vuoden ikaan asti. Vuoden paivat se heraili oisin. Sitten pikkuhiljaa loppui itsestaan. Oma sanky ja huone on varmaan hyvat vierottajat, mutta minun poika tuli yolla itse viereeni, avasi yopukuni napit ja ruokaili oma-aloitteisesti. Toisaalta se ihana vauvan laheisyys on asia, joka loppuu ja sitten sita ei enaa takaisin saa. Ei siita muuta haittaa ole, kuin se, etta aiti ei saa nukkua. Jos vaan jaksat, muista etta vuosi on kuitenkin lyhyt aika vaikka se nyt tuntuukin ikuisuudelta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko kompata tätä:) Meilläkin loppui heräilyt imetyksen lopetukseen. Ja olen myös imettänyt yli vuoden ja miettinyt, että omalla kohdallani sen haluan tehdä. Mutta tehkää ihmiset oman jaksamisen mukaan!

   Poista
 4. Mikä ihana prinssi hän onkaan!

  Nuorimmainen rauhoittui nukkumaan yönsä vasta omaan huoneeseen muutettuaan... Kolme on maaginen määrä kaikessa vieroituksessa muuten.

  Ja uskallanko edes sanoa tätä ääneen, mutta iltatisumaitoa tyttö sai kaksivuotiaaksi saakka...

  VastaaPoista
 5. Suloinen on poikasi! Minä en osaa sanoa yöheräilyn loppumiseen neuvoja, koska aikoinaan pomppivat viereeni vielä 5-6 vuotiaiksi asti. Se oli rankkaa. Muuten, olisi kiva jos tekisit samantyyppistä postausta koiristasi. Olen uudehko lukija ja koirasi eivät ole minulle vielä tuttuja :)

  VastaaPoista
 6. Meillä auttoi myös lapsen siirtäminen omaan huoneeseen. 10kk valvottiin ja herättiin kahden tunnin välein syömään (eikä vesipullokaan auttanut). Mutta sitten kun tajuttiin että poika on niin herkkäuninen että herää pieninpäänkin rasahdukseen kevyen unen vaiheessa (unessa on kahden tunnin sykli), niin kokeiltiin siirtoa omaan huoneeseen meidän huoneen viereen. Ja yllätys yllätys, pikkumies veteli heti 10 tunnin yöunia putkeen. Yösyötöt loppuivat kuin seinään. Yhä edelleen poika herää helposti kevyen unen vaiheessa, jos esim. kävelee ovensa takaa, mutta nukahtaa saman tien uudelleen. Sikeämmän unen vaiheessa vaikka katto saisi pudota niskaan, eikä poika heräisi ;) Ja ihan hyvin ne itkut kuuluu viereisestäkin huoneesta, joten älä pelkää ettet heräisi kutsuun :)

  VastaaPoista
 7. Meillä lapsi jo reilun 1,5 vuotta eikä oo nukkunu yötä heräämättä kuin kaks kertaa... Nykyään herää onneks yleensä vaan kerran tai kals ja nukahtaa kyl nopeasti uudestaan, jos ei muuten niin viereen.

  VastaaPoista
 8. Dominic on niin suloinen:) En enään muista kauhean hyvin noista heräämisistä;niistä on aikaa;D Muistaakseni heräsi siihen että tutti oli tippunut ja sain muutaman kerran yössä mennä poimimaan sen taas ylös....

  VastaaPoista
 9. Minunkin lapsieni vauva-ajasta on kauan, mutta meillä myös loppui yösyötöt kaikilta kolmelta varhaisessa vaiheessa, kun siirrettiin omaan huoneeseen. Rauhallisuus varmaan auttoi, omassa huoneessa. En opettanut lapsia nukkumaan vieressä ollenkaan. Tepa Seinäjoelta

  VastaaPoista
 10. iso annos puuroa tai velliä ennen nukkumaan menoa, sitten omaan sänkyyn omaan huoneeseen. Ekat yöt herättiin, mutta en seurustellut yhtään annoin vaan tutin ei ruokaa. Taisi kestää nelisen yötä ja sitten tyttö nukkui aamuun asti. Hän oli silloin n 6-7 kk / Sara

  VastaaPoista
 11. Minulla on samanikäinen lapsi kuin sinulla. Imetän ja hän heräilee 2-3 tunnin välein. Se loppuu sitten, kun imetyskin. Vielä aijon jatkaa kuitenkin imetystä.

  VastaaPoista
 12. Ilalla jotain "paksumpaa" ruokaa esim. puuro tai velli ja omaan huoneeseen,niin kylla se siitä:)

  3 x äiti:)

  VastaaPoista
 13. Kiitos kaikille ideoista! Minä en tahtoisi vielä Dominicia omaan huoneeseen siirtää, enkä imetystä lopettaa. Tahtoisin imettää kuitenkin vain kerran yössä. Vauvan läheisyys on minulle tärkeää, koska tiedän sen olevan tärkeää myös Dominicille. Eli täytyy sitten vain jaksaa tätä jatkuvaa yöheräilyä...se on pieni hinta kaikesta tästä vauva-ajan ihanuudesta! Tämä aika menee ihan liian nopeasti, eikä vuosi tunnu pitkältä lainkaan. Seitsemän kuukauttakin on mennyt hujauksessa!

  VastaaPoista
 14. Ai niin, annan illalla puuroa ja korviketta juuri ennen nukkumaanmenoa, mutta se ei ole pidentänyt unijaksoja.

  VastaaPoista
 15. Ei Prinsillänne ole nälkä öisin, on vain tullut tavaksi kun herää että on ihanaa saada hiukan äidin läheisyyttä! Ja se huumaava äidinmaidontuoksukin havahduttaa ! Voi olla tietysti hiukan kipua myös hampaiden puhkeamisesta mikä herättää. Omista pienokaisistani muistan että vaikka öisin herättiin niin nopean imetyksen jälkeen taas nukuttiin. Meillä ei ollut apua vaikka tuputin kuinka puuroa illalla. Kyllä sinä Mia saat pian nukkua kokonaisia öitä. Ihania imetyshetkiä toivottaen Reija

  VastaaPoista
 16. pakko kommentoida tähän! itselläni on neljä lasta, jokaista olen imettänyt vähän reilun vuoden. kaikki ovat nukkuneet imetyksen ajan vieressä tai omassa sängyssään samassa huoneessa, ja niin kauan kun olen imettänyt, ovat heräilleet syömään yöllä riippumatta siitä, vaikka puuroa onkin illalla tankattu. Eli on vain vauvalle tapa/läheisyyden hakemista. Sitten kun olet valmis imettämisen lopettamiseen, alkaa prinssi todennäköisesti nukkumaan koko yön mittaisia unia. Näin ainakin meillä!:) Voimia sinne, kyllä sinä jaksat, vauva antaa myös paljon voimaa ja iloa, ja kuten sanoit, aika menee niin nopeaa....

  VastaaPoista
 17. Hei, sanoisin aivan kuten edellinenkin, viimeistään kun D on vuoden kannattaa lopettaa yöimetys, silloin lapsikin jo tarvitsee kunnon yöunta kun alkaa liikkumaan paljon enemmän. aamulla/päivällä/illalla voi toki jatkaa vielä imetystä. Yöimetyksen lopetus voi vaatia ne 1-3 itkuyötä, mutta se on pieni hinta sitten jatkuvista 10-12h yöunista. Eräs ystäväni ei voinut antaa vauvan yhtään itkeä, ja jatkoi yöimetyksiä lähes 2 vuotiaaksi, sitten syntyi toinen vauva, ja nyt nämä 3 ja melkein 5v.heräilevät edelleen melkein joka yö:(

  VastaaPoista