Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

maanantai 10. marraskuuta 2014

Merkkivaatteita ja tuunailua

Peikkokukkulan blogissa on harvoin vaatepostauksia, mutta nyt teki mieli tehdä postaus, sillä nämä vaatteet ovat tavallista tärkeämmät minulle, koska olen ostanut ne Suomesta.

Ihanan neuletakin ostin Turun Wiklundilta lastenosastolta. Se on Creamie-merkkinen ja siinä on juuri täydellisesti minun lempivärejäni vaatetuksessa. Olen käyttänyt neuletta todella paljon nyt reilun vuoden ja se on ihan nyppyinen. Silti en siitä luovu, ennen kuin se hapertuu käsiin. Harmi tosiaan, ettei neule ole laadultaan parempi. Siinä on 85% akryyliä ja vain 15% villaa. Olenkin ajatellut pyytää jotakin neulojaa Chilessä tekemään minulle vastaavan neuleen vaikka villalangasta, jos löydän kauniita värejä ja hyvän neulojan.

Housuina minulla on Naantalin Putiikki Roosa -nimisestä liikkeestä edelliskesänä ostamani Creamin mamelukit. Ostin tahallani liian isot, eli 38-numeroiset, jotta ne olisivat pidemmät. No, ne ovat vähän liian löysät (vyötäröltä kuitenkin sopivat kuminauhan ansiosta), mutta ei se tahtia haittaa. Kangas on ihanan ohutta, joten ne ovat viileät kesäkuumalla. Se Putiikki Roosa on muuten aivan sietämätön kauppa! Se on Naantalin vanhassa kaupungissa meren lähellä, eli upeassa paikassa. Siellä oli järkyttävän ihania vaatteita, aivan minun makuuni, mutta koska kerran ovat merkkivaatteita, niin eivät kovin soveliaita chileläiselle kukkarolleni....Viime kesänä en edes viitsinyt käydä putiikissa, ettei harmittaisi se kaikki, mitä en voi saada.

Neuletakin alla minulla on Umbrale-merkkinen vanhanroosanvärinen ohut neulepaita. Umbralesta olenkin kertonut blogissa. Se on chileläinen vaatemerkki. Voit käydä katsomassa täällä: http://www.umbrale.cl/

Benettonin (uutta vastaavan!) mekon ostin kirpparilta Suomesta kahdella eurolla. Mekko on 10-vuotiaan koko. Siinä oli niin kaunis helma, että tahdoin sen itselleni. Tuunasin mekosta tunikan itselleni sopivaksi niin, että katkaisin hihat, joissa oli liian kireät kalvosimet. Ompelin hihojen reunaan ohuet päärmeet ja venytin kuminauhat hihan nurjalle puolelle. Myös selkään ompelin venyttämällä lyhyen kuminauhan antamaan vähän muotoa.


Tällä hetkellä olen tuunailemassa vanhoja pellavahousujani caprimittaisiksi. 

14 kommenttia:

  1. Paivan asuni!
    Hienoa tuunausta, osaisimpa minakin.

    VastaaPoista
  2. Sinä oletkin taitava tuunamaan, olethan tehnyt pojallesikin omista vaatteistasi kivoja lastenvaatteita. Teen myös mielelläni vanhasta uutta, kirpparillakin katson vääränkokoisia vaatteita sillä silmällä.

    VastaaPoista
  3. Todella kauniita värejä. Ihan minun makuuni. Itseä harmittaa myös neuleet, kalliita ja muutaman käyttökerran jälkeen nyppyyntyneitä. Itse ajan paljon autoa ja turvavyö tekee ikävää jälkeä vaatteille.
    -Wille-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Erityisen törkeää on, kun kallis neule menee nyppyiseksi ensimmäisessä käytössä! Tämä Creamien pysyi hyvänä aika pitkään, mutta kaikki Chilestä ostamani kalliimmat ja muka hyvän merrkiset nypyyntyvät heti.

      Poista
  4. Vai olet sinä käynyt naapurikaupungissa...Turussa..:)

    VastaaPoista
  5. wow!!! danke für die bilder und inspirationen!!! iebe grüße von angie aus deutschland und einen schönen dienstag

    VastaaPoista
  6. Ekaa kertaa vierailulla blogissasi. Kivoja juttuja oot kirjoitellut. Tulen toistekkin

    VastaaPoista
  7. Kauniita vaatteita ja mikä parasta jos osaa niitä itse tuunailla. Teidän talon ympäristö on kuin "satumetsä"..suloinen.

    VastaaPoista
  8. Hieno taito nähdä vaatteen uusi elämä :)

    -tuuli

    VastaaPoista
  9. Osaavissa käsissä vaate muuntautuu sopivaksi. Piri

    VastaaPoista
  10. wow!!! danke für die schönen bilder und liebe grüße von angie aus deutschland

    VastaaPoista