Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Papá

Tänään vietetään Chilessä isänpäivää. Dominic (2v9kk) piirsi tällaisen kuvan isästään. Domsku on vielä pääjalkaisvaiheessa. Kysyin häneltä, missä isin masu on. Dominic sitten katsoi piirtämäänsä päätä ja lisäsi tuon sinisen ympyrän kaulan kohdalle. Siltikin kädet ja jalat hän laittoi lähtemään päästä. Mielestäni Dominic piirtää ikäisekseen tosi hienosti ja sain asiaan vahvistustakin parilta asiantuntijalta, Dominic piirsi isälleen vihreät korvat ja kauniin punaiset suun. Kun kysyin, mihin kulmakarvat pitäisi laittaa, hän piirsikin silmiin ripset! Isillä on hienot oranssit kengät ja hän kävelee ruohikolla. Vieressä kasvaa vaaleanpunainen kukka. Leuassa kasvaa vähän partakarvoja. Taivaalla paistaa tietenkin aurinko ja sininen lintu lentää. Linnulla on sekä siivet että pyrstö ja ne hän piirsi ihan ilman että muistutin asiasta :) Kyllä voi isi olla ylpeä pienestä taiteilijan alusta :)

Dominic kutsuu isäänsä neljällä nimellä: Papá, isi, Nano ja Felnando.


6 kommenttia:

 1. Oi miten hieno!! Muutaman kuvan isistä nähneenä voin sanoa, että todella on näköinen..:) JA nuo kengät...:)

  VastaaPoista
 2. On kuules teidän poika tosi taitava piirtäjä. Meillä yli 3v pikkupoika piirtää värikkäästi, mutta minkään sortin päätä, jalkoja, silmiä tai korvia ei ole muiden nähtävissä - toki itse taiteilija ne näkee:). Hyvää juhlapäivää sinne! t. uusmaalainen :)

  VastaaPoista
 3. Hieno kuva, siinä on taiteilijan ainesta!

  VastaaPoista
 4. Herätti jo edellisessä postauksessasi huomiota Dominikin tarkka hahmotus- ja havaintokyky ja hyvä käden motoriikka. Tuon ikäisen lapsen ei tarvitse välttämättä vielä osata pitää kynää kädessä ja piirrellä hahmoja tai figuureja tai jos, niin sitten vasta tuottaa jälkiä eli riipustella. Huulipuna tapetissa on mainio jälki samoin kuin ihovoiteet siellä sun täällä! :D Kaikki lapset eivät piirrä koskaan pääjalkaisia, vaan jokainen lapsi on erilainen. Keskimäärin kouluikään mennessä lapsilla on keskimääräiset oppimistaidot. Motoriikan monipuolinen harjoittamisvapaus vauvasta asti senkin perustana on. Peikkokukkulan vapaasti liikkuva onnellinen Dominik!

  VastaaPoista
 5. Kyllä tuo isin kuva on laitettava visusti talteen oikein päivämäärällä varustettuna. Niin mahdottoman ilmeikäs on kuva. Käden motoriikka on pojalla hallussa. Eipä ole Domskun motomiesmotoriikassakaan valittamista. Kaikilta alle kolmivuotiailta ei tasapainoilu haastavissa maastoissa onnistuisi. Piri

  VastaaPoista