Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

maanantai 8. kesäkuuta 2015

Hora del Té


Olen todella iloinen siitä kehityksestä, mitä Concepcionissa on viimeisen parin vuoden aikana tapahtunut teerintamalla. Aiemmin täältä ei ole saanut hyviä irtoteelaatuja ja pussiteetkin ovat olleet Liptoneita ja chileläisiä merkkejä. Chileläiset pussiteet ovat vain mustaa maustamatonta teetä, josta tulee tummaa ja kitkerää juomaa. Maustetut ovat lähinnä vain kanelia ja sitruunaa. Yrttihaudukkeita on ollut, mutta niiden mausta en ole pitänyt.

Hyvät irtoteet olen tuonut Suomesta (Turun tee ja mauste Kauppahallissa) sekä Santiagosta olen ostanut Whittardin teetä. Concepcionissa on yksi kahvila myynyt irtoteetä jo vuosia, mutta ne ovat olleet hirvittävän kalliita ja aivan väljähtäneen makuisia. Niitä on myyty niin vähän, että ovat olleet varmaan purkeissaan vuosikausia :/

Nyt kuitenkin ilokseni Concepcioniin on tullut herkkupuoteja, jotka myyvät erilaisia teelaatuja. Eilen olin naistenmessuilla ja siellä yhdellä puodilla oli myynnissä Clipperin teetä! Ensimmäisen kerran näin täällä niitä! Ostin valkoista teetä vaniljalla sekä mustaherukka-mustikka-haudukkeen. Ostin myös chileläisen Hora del Té -merkin Anastassia-nimistä vihreää teetä, joka on maustettu omenalla, papaijalla, punaherukalla, saflorilla ja ruiskukalla. 

Pari viikkoa sitten löysin Concepcionin keskustasta uuden teepuodin, josta ostin Chilessä sekoitettua vihreää Chai-teetä. Se on maustettu mausteneilikoilla, kanelilla, mustapippurilla, inkiväärillä, aniksella ja kardemummalla. Olin hieman epäileväinen tämän teen suhteen, sillä olen aiemmin maistanut chileläisiä vastaavia sekoituksia, jotka eivät ole maistuneet juuri miltään. Tämä Ammanin tee kuitenkin on oikein maukasta ja lisäksi pakkauksessa on tyylikäs design.

Täällä on nyt joitakin vuosia myyty hedelmähaudukkeita, joiden pohjana on porkkana ja omena. Pakkaukset ovat melko tyylikkäitä, mutta ikäväkseni haudukkeiden maku ei ole minulle mieleinen.

Oletteko miettineet, mistä se oikein johtuu, että juuri teepakkauksissa design tuntuu erityisen tärkeältä? Jotenkin se pakkauksen ulkonäkö ja värit ovat tärkeitä luomaan teehetkeen tietynlaista tunnelmaa. Ajatelkaa, jos teepakkaus näyttäisi vaikka nakkipaketilta...4 kommenttia:

 1. Empä ole tuota tullut ajatelleeksi! Juon sekä teetä että kahvia ja aivan totta että sillä on merkitys minkälaisessa paketissa tee on mutta kahvissa sensijaan pakkauksella ei ole väliä.

  M

  VastaaPoista
 2. Miten sinä valmistat teen? 😊 Itse pakkaan uittaan pussiteetä keitetyssä vedessä. Kyllä, kyllä, tiedän että on parempiakin tapoja! Mutta hunajaa, sitä käytän aina teen kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juon yleensä irtoteetä ja useimmin vihreää. Teen ihan ohjeiden mukaan kannussa. Kolmen minutin haudutus vihreälle ja teelusikallinen per kuppi. Juon hunajan kanssa. Chai Latten teen tietenkin eri tavalla. Siihen keitän mausteet ja vaahdotan maidon.

   Poista
  2. Juon yleensä irtoteetä ja useimmin vihreää. Teen ihan ohjeiden mukaan kannussa. Kolmen minutin haudutus vihreälle ja teelusikallinen per kuppi. Juon hunajan kanssa. Chai Latten teen tietenkin eri tavalla. Siihen keitän mausteet ja vaahdotan maidon.

   Poista