Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

torstai 26. marraskuuta 2009

Rinsessojen uusi peti

Muistaako kukaan teistä enää sitä ihanaa Paul Frank -petiä, jonka tilasin Suomesta? No, se löytyy tuolta "chihuahua"-otsikon alta. Joka tapauksessa siitä inspiroituneena tein rinsessoille (ja vähän rinssillekin)toisen pedin samalla mallilla. Mittailin apinapetiä ja leikkasin suloisesta vaaleanpunaisesta pilkullisesta ja sinisestä kukkakankaasta sopivat palat ja huristelin koneella ja täytin siinä samalla.

Narua löysäämällä pedistä saa ison pyöreän patjan ja narua kiristämällä petiin tulee reunat. Peti oli helppo ja nopea tehdä lukuun ottamatta reunusta, jonka ompelemiseen, purkamiseen, ompelemiseen, purkamiseen jne. meni ainakin neljä kertaa sama aika kuin koko muun pedin tekemiseen yhteensä. (Reunuksella tarkoitan seuraavan kuvan rusetin yläpuolista osaa.)

Kun yksi puoli likastuu, voi pedin kääntää toisin päin ja käyttää vielä viikon verran ennen pesukoneeseen laittamista. Meillä pyörii koirapyykkiä kahdeksan kilon kone pari kertaa viikossa.


Kaikki chihut jo tekovaiheessa hyväksyivät pedin. Siinä pompittiin heti, kun oli mahdollisuus. Katsokaa, miten rakastavat ilmeet Anastasialla ja Zaralla on. Emo ja tytär!



Anastasia nojaa rennosti isänsä selkään, Zara käyttää tytärtään tyynynä ja Olivia keskittyy poseeraamiseen.


Olen tyytyväinen lopputulokseen. Seuraavaksi ajattelin tehdä neliönmallisen version, joka on paljon helpompi, sillä siihen ei tule tuollaista rimpsureunusta.



8 kommenttia:

  1. Onpa ihanaa kangasta pedissä ja muutenkin se on upea! Ja nuo pikku-nappisilmät <3 , että ne on suloisia!

    VastaaPoista
  2. :D Voi mahoton miten sulosia!

    Mulla tuli mielleyhtymä neljästä pikkukoirasta suihkumyssyssä :) Tosin myssy on harvinaisen kaunis ja ihana :) Miekin haluun nukkua tuommosessa!!!

    VastaaPoista
  3. Siis aivan ihania koiruuksia!!!

    Yritan edelleen tata kommentointia. Saa nahda kuin kay nyt...

    VastaaPoista
  4. Jøss, mites tama nyt onnistui. Niin monta kertaa kun tama on romahduttanut koko ohjelman!

    Siis oikein hyvaa viikonloppua sinne peikkokukkulalle!

    VastaaPoista
  5. Ihania koiruuksia tosiaan ja hieno peti heillä :)

    VastaaPoista
  6. Ihastuttavan pedin laitoit rinsessoille,ja tosi kiva tuo,että sen voi kääntää. Ja voi miten söpöjä nuo pikku hauvelit ovat noissa yhteiskuvissa:-)

    VastaaPoista
  7. Wow, upea peti! Meidän edesmennyt koirakin olisi maannut siinä oikein mielellään :-)

    VastaaPoista
  8. Hei kaikille ja kiitos kommenteistanne! Peti on tosiaan kovassa käytössä ja jo nyt likainen. Täytyykin kääntää se tänään.

    Viivu: Joo, se näyttääkin vähän suihkumyssyltä

    Tuula: Hyvä, että kommentointi nyt onistui!

    Kesäkukka: Kankaat eivät edes olleet kalliit, joten onnistumisen ilo on moninkertainen.

    VastaaPoista