Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

sunnuntai 2. toukokuuta 2010

Valkoista sutia käyttävä rohkea nainen...

...maalaa lattiat kiiltäviksi!

Ystäväni näki eilen ensimmäisen kerran sisältä maalatun talomme. Hän nousi portaat ylös ja sanoi:" Uskomatonta, miten paljon valoa!" Hän kulki läpi huoneet ja jatkoi:" Olet kyllä tosi rohkea, kun uskalsit maalata kaikki pinnat." Minusta tuo oli huvittavaa. Mitä rohkeutta siihen tarvitaan? Minä olin varma valinnoistani, eikä minun tarvinnut pohtia, uskallanko maalata vai enkö. Ystäväni ajattelee niin chileläisesti, että kaikki puupinnat TÄYTYY LAKATA. Hän asuu puutalossa, jonka kaikki seinät on lakattu ja nyt ajan myötä ne ovat tummuneet ja koko koti näyttää tyypilliseen chileläiseen tapaan tummalta. Lattian he ovat käsitelleet sellaisella aineella, joka tekee lattiasta lasimaisen tai muovimaisen, ihan nätti, mutta näyttää myös lakatulta. Jonkinlainen lakka se onkin.


Kun kiertelimme kaupoissa etsimässä maaleja puulattioille, niitä ei ollut. Kaikki myyjät joka puolella suosittelivat vain ja ainoastaan lattialakkoja sekä sitä "vitrificantea", jota ystävänikin lattioihinsa laittoi. Täällä ei kenellekään mennyt jakeluun, että me todellakin tahdomme maalata lattiat. Tuli vain sellaisia kommentteja, että maali ei kestä puulattialla, vaan se kuluu tai lohkeilee. Sitten löysimme sen maalin, joka on tarkoitettu puu- ja sementtilattioille. Törmäsimme siihen ongelmaan, että se oli niin mattapintainen, että siitä ei saa pyyhittyä tahroja pois. Menimme kysymään neuvoa kaupoista ja taas sama juttu. Ei lattioita voi maalata valkoiseksi. Tämä maali on tarkoitettu urheilutiloihin, joten se on kestävä, mutta värin täytyy olla jokin muu kuin valkoinen.
---
Sitten kysyin teiltäkin neuvoa ongelmaan ja sainkin vastauksia. Joku teistä lukijoista kehoitti sekoittamaan lakkaa maaliin. Minusta se kuulostaa hyvältä idealta, mutta pelkään, että se kellertää valkoisen maalin. Soitimme tutulle, joka on maalifirman myyntimies ja hän neuvoi meitä ostamaan lattiamaalin heiltä. Se olisi vesipohjainen epoksimaali, joten voisimme vetää sen vain tuon aikaisemman maalin päälle.
---
Epoksimaali on todella kallista verrattuna muihin maaleihin. Gallona tavallista maalia maksaa noin 12 000 pesoa, kun taas tämä epoksimaali maksoi yli 30 000 pesoa! (1 euro=700pesoa). En tiedä, mitä maalit Suomessa maksavat, mutta Chilen hintatasoon nähden tämä on tosi kallista. Meidän kuitenkin oli pakko ostaa, sillä muuten emme saisi lattioita puhdistettua. Epoksimaali pitää sekoittaa itse katalysaattorin kanssa. Sekoitettu maali pitää käyttää samana päivänä.


Perjantaina maalasin aputyttöni kanssa koko yläkerran lattiat. Ja oih ja voih! Nyt tulos on juuri se, jota alusta asti tahdoin! Se on KIILTÄVÄ ja VALKOINEN ja toivottavasti hyvin pyyhittävä. Huomenna maalaan portaat toiseen kertaan sekä lattialistat.
---
Syyssateet kolkuttelevat nurkalla. Taivas on harmaa ja ilma usvainen. Tänään pitäisi alkaa ropina ja kestää ilmeisesti koko viikon. Sitten saa taas tottua kuraisiin tassuihin ja mutaisiin saappaisiin!

26 kommenttia:

  1. Näyttää ihanan valoisalta!

    Ja hienoa että saitte maaliongelman ratkaistua!

    VastaaPoista
  2. Hei Mia,
    sinä taidat olla edelläkävijä siellä Chilessä.

    Saapa nähdä kuinka valkoisen maalin menekki kasvaa kun vieraanne ihastuvat kauniiseen kotiinne.

    Näyttää vallan ihastuttavalta <3

    VastaaPoista
  3. Teillä on todella siellä oikea unelma, niin kaunista!

    VastaaPoista
  4. ja mikä on tuo ihana lamppu tuolla katossa??!!?:)todella upea!

    VastaaPoista
  5. Upean valoisan näköinen lopputulos! Ja kiva ,että löytyi ratkaisu maaliongelmaan:-)

    VastaaPoista
  6. Kaunista ja niin pohjoismaista!

    VastaaPoista
  7. Ihanan valkoista ja valoisaa :)

    VastaaPoista
  8. Kauniilta näyttää :) Taisi maali olla hintansa väärtiä.

    VastaaPoista
  9. Ihanaa, ihanaa... Niin valoisaa ja kaunista. Alimmaisessa kuvassa lattia on todella kauniin kiiltävä. Teille tulee varmaan Chilen vaalein talo. Ja kaunein.

    Ihanaista toukokuuta sinulle!!

    VastaaPoista
  10. Upealta näyttää. Hyvä, että apu löytyi ja saitte ihanat kiiltävät lattiat, jotka tuovat valoa kotiinne vieläkin enemmän!

    VastaaPoista
  11. Peesaan muita; kaunista ja valoisaa ja ihanaa!

    VastaaPoista
  12. voi IHANA!!!!! Kyllä tuota kelpaa alkaa sisustamaan!

    VastaaPoista
  13. Mia, tosi kaunista. Pyydäppä nyt joku chileläinen sisustuslehti tekemään juttua sun remontista. Ne tulevat kilvan. Tuo on takuulla aivan eri kuin siellä on totuttu. Samalla voit laajentaa sun aluetta tuonne sisustuken puolelle. Yrittänyttä ei laiteta!

    VastaaPoista
  14. Aivan upean nakoista!! Ja tuo lamppu/kynttelikko on myos aivan ihana!!

    Toinen Mia

    VastaaPoista
  15. Leena Lumi: Chilessä ei ole varsinaisia sisustuslehtiä. Parilla sanomalehdellä on sisustusliite. Toisessa esitellään vain kalliita santiagolaisia koteja ja toinen ilmestyy Concepcionissa ja siihen voisikin ottaa yhetyttä sitten, kun meillä on joskus huonekalut täällä. Mutta en tiedä, kehtaanko! Muut sisustuslehdet tulevat yleensä espanjasta ainakin puolen vuoden viiveellä.

    Kiitos kaikille ihanista kommenteistanne! Olen itsekin tyytyväinen ja kuvissahan kaikki näyttää aina vielä hienommalta kuin oikeasti!

    VastaaPoista
  16. Olipa mukavaa löytää tämä blogi. Mielenkiintoiseen paikkaan on elämä sinua vienyt. Luin saman tien kaikki postaukset. Elämä on siellä niin kovin erilaista kuin Suomessa. Itse kävin Chilessä viime vuonna, tosin vain muutaman päivän vierailulla. Tällä hetkellä olen vaihdossa Meksikossa ja kaipaan luontoa aivan mielettömän paljon. Tsemppiä talonrakentamiseen!

    VastaaPoista
  17. Nyt tämä tyttö kuolaa vihreänä kateudesta tuota yläkertaasi... Aivan ihana! Tuollaisen kun saisi itsekin!!! :)

    VastaaPoista
  18. Hehe, kukin tyylillään :)
    Meidän uudessa kämpässä ensireaktio oli "niiiiiin valkoista"!! Ja äkkiä piti saada maalattua seiniä eri väreillä :)

    Minusta puupinnat ovat ihania, kunnes tummuvat. Sitten tuleekin 70-luvun sauna fiilis.

    Mitä aiot laittaa seinille, omia töitäsi?

    VastaaPoista
  19. Ihan samaa ajattelin, kuin Leena Lumi.
    Nyt pitäisi ottaa yhteyttä paikalliseen sisustusalan lehteen.
    Teillä on kaunis koti ja vielä parantaa tahtia valmistuessaan.

    VastaaPoista
  20. Tuulispää: En minäkään tykkää valkoisesta kodista, mikäli lattiat ovat muovia ja seinät sitä cyprocia ja betonia vai mitä se normaalisti rivitaloissa ja kerrostaloissa Suomessa on. Valkoiseksi maalattu PUU taas on mieleen.

    Minä olen kyllästynyt myös vaaleaan puuhun ja tosiaan kun se tummuu, niin tulee saunafilis:)

    En tiedä vielä, mitä meinaan laittaa seinille...katsotaan sitten, kun on jotain huonekalujakin. Ainakin yksi sotataulu tulee olohuoneen seinälle :/ (mies tahtoo)

    Elsa: Oho, menikö paljon aikaa lukea kaikki postaukset? Viihdytkö Meksikossa? Eikö siellä ole luontoa? Vai tarkoititko, että kaipaat Suomen luontoa?

    VastaaPoista
  21. Ei siinä niin kovin kauaa kestänyt ja pääosin chihuja koskevat jutut selailin hieman nopeammin läpi. Tarkoitan oikeastaan sekä että. Meksikossa on upeaa luontoa, mutta sinne päästäkseen pitää mennä kaupungin ulkopuolelle. Suomessa luonto on helpommin saavutettavissa. Toki myös kaupungit ovat paljon pienempiä, kuin Monterrey jossa nyt asun. Suomessa myös pyöräilen paljon, mikä täällä autokaupungissa tuntuu liian vaaralliselta. Viihdyn täälläkin, mutta Suomessa parempi.

    VastaaPoista
  22. Todella kaunis yläkerta teillä! Kuinka sitä ollenkaan uskallat alkaa sisustamaan.
    Hyvä idea ottaa yhteys sisustuslehteen ja päästä levittämään uutta raikasta tyyliä maahan.

    VastaaPoista
  23. Upealta näyttää Mia! En ihmettele yhtään, että huoneissa tulee enkelimäinen olo, siellä on niin valoisaa ja pehmeän näköistä.
    Kiitos mukavista jutuistasi.
    Meillä täällä itäisessä Suomessa tuli äsken kaatamalla vettä sekä lunta!!! En ole kuunaan tuollaista keliä nähnyt. Outoa!

    Ihania päiviä sinulle!

    VastaaPoista
  24. Sulla on ihanan näköistä siellä! Niin, eihän esim. valkoista puulattia pääse näkemään missään, koska ei sellaisia ole täällä! Valkoisia puuseiniä ehkä suomenruotsalaisten kesähuviloissa :)

    Toivon kovasti pääseväni nukkumaan teidän vierashuoneeseen ;)

    VastaaPoista
  25. Eeva: Mielelläni jättäisinkin huoneet melkein tyhjiksi, mutta kun tämä ei ole taidegalleria tai studio, vaan meidän koti, niin pakko kai sinne on huonekaluja survoa. Ja kaiken huipuksi minä olen keräilijätyyppiä...iiiks!

    Taitaa mennä todella pitkä aika ennen kuin otan sisustuslehteen yhteyttä - jos koskaan. Minusta olisi kiva, että talo olisi maalattu ulkoapäinkin ja sen teemme vasta ensi keväänä, eli joskus syyskuun jälkeen.

    Lennu: Ihanaa kuulla, että juttuni ovat mukavia!

    Tuulispää: Valkoiset puulattiat taitavat olla aika tanskalainen keksintö, jos olen oikein ymmärtänyt.

    Toivottavasti sinä ja miehesi ehditte seuraavalla reissullanne testaamaan vierashuoneen:)

    VastaaPoista