Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

perjantai 7. lokakuuta 2011

Kaalilaatikkoa kyyneleet silmissä
Jaaha, blogini sekoilee taas. Oikea sivupalkki on taas tipahtanut alas, eikä kuulemma kommentointi onnistu :( Ei auta muuta kuin taas odottaa, että tilanne korjautuu itsestään.Mieheni katsoo juuri nyt Suomi-Ruotsi jalkapallo-ottelua, jota pelataan Helsingissä. Minä väänsin kaalilaatikkoa keittiössä, kun Maamme-laulu alkoi soida. Mieheni tietty laittoi äänen voimakkaalle niin, että minäkin kuulin. Kyyneleet tulivat väkisinkin silmiin. Miten ihmeessä Maamme-laulu voi aina vaikuttaa niin voimakkaasti, kun sen kuulee poissa Suomesta? Harmi, että Maamme-laulua kuulee vain jalkapallo-otteluiden yhteydessä...inhoan jalkkista!
Miksiköhän täällä Chilessä ihmisten on niin mahdotonta sanoa "Helsinki"? En ole vielä näiden kuuden vuoden aikana kuullut kenekään sanovat muuta kuin "Helsinski". Kuulostaa ihan venäläiseltä. Nytkin telkkari raikaa jatkuvasti HELSINSKI HELSINSKI HELSINSKI! Olisi kyllä ihan kohteliasta edes opetella sanomaan kaupungin nimi oikein, jos kerran selostajat ovat ammattilaisia.
Postauksen kuvassa Yoda (1,3 kiloa) ja Bianca. Tuosta kuvasta näkee hyvin, miten pikkuruinen se on, kun minipieni Yodakin näyttää noin isolta!

5 kommenttia:

 1. No nyt onnistuu kommentointi taas:)On todellakin pikkuinen tuo Bianca!
  Suomi-asiat muutenkin ulkomailla tuntuvat paljon tärkeämiltä..

  VastaaPoista
 2. Tuosta Helsinskistä vaan... Tuli mieleen yksi juttu niiltä ajoilta, kun opiskelin espanjaa yliopistossa. Siellä eräs opettaja kertoi, että espanjalaiset eivät mitenkään pysty lausumaan sp-alkuisia sanoja, koska espanjassa ei ole tuolla yhdistelmällä alkavia sanoja, vaan heidän pitää tunkea aina sp:n eteen 'e'. Näin esimerkiksi Spede-showsta tuli Espede show. :-) Mietin vain, että voisikohan tuossa olla samantyyppisestä ilmiöstä, että tuollaisen äänneyhdistelmän lausuminen ei vain onnistu, joten heidän pitää tunkea sinne vähän jotain täytettä väliin? :-)

  VastaaPoista
 3. Minäkin itken Maamme-laulusta. Ja jouluna kuullessani Sylvian joululaulun. Kuten milloin mistäkin Suomeen viittaavasta tai muiston herättävästä laulusta. Se on ihan hullua, kun ei edes tässä vaiheessa elämää haluaisi asua Suomessa. Tai koe sinne erityisemmin kaipaavani. Vai kaipaanko sittenkin?

  VastaaPoista
 4. Voi hurja kuinka pikkuruinen Bianca on! Kiva kuulla alkaako se kasvaa normaalisti vai jääkö ihan miniksi. Toivottavasti sillä ei ole mitään synnynnäistä vikaa esim. sisäelimissä.
  Iloista kevättä Peikkokukkulalle! Täällä oli viime yönä pakkasta ja sisälläkin oli pikkuisen koleaa. Lähden talvea pakoon kaupunkiin tod.näk. ensi kuun alussa.

  VastaaPoista
 5. haha ihan huippua löytää sun blogi:D
  mehikaani anoppi huutaa kans aina helsinski hahahah ja mikä huipuinta mäkin vihaan jalkapalloa haha ja joudun elään näitten fanaatikkojen keskellä:)

  VastaaPoista