Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

maanantai 30. syyskuuta 2013

Synttäritarjoiluja

 Dominicin ensimmäisiä synttäreitä vietettiin lauantaina 14.9. Tein itse muut tarjoilut, mutta kaksi isoa kakkua tilattiin tutulta kakkumaakarilta.

Blogger käänsi tämän ja seuraavan kuvan pystyyn, joten ne näyttävät vähän hassuilta. Kuvissa ovat tekemäni voileipäkakut. Kasvis-kalkkunakakussa oli mm. aurinkokuivattuja tomaatteja, paprikaa ja tuorejuustoa. Lohikakussa oli savustettua ja graavilohta sekä paljon philadephia-juustoa. Mitenköhän monta kiloa juustoja ostimmekaan näille synttäreille? Chilessä ei syödä voileipäkakkuja, mutta näitä kehuttiin kovasti ja kaikki menivät parempiin suihin. Omasta mielestäni kakut olivat keskitasoa. Ohjeet löysin netistä ja sovelsin niitä. 


Voileipäkakkujen lisäksi tein sushirullia. Tein vain yhdenlaisia. Niihin tuli riisin lisäksi kanikamaa, avokadoa, paprikaa, kurkkua ja sesaminsiemeniä.


Toisenlaisia rullia väänsin niille, jotka tykkäävät syödä lihaa. Tortillat sivelin maustetulla sulatejuustolla. Päälle laitoin rucolaa, korianteria ja kinkkuleikkelettä. Sitten rullasin ja leikkasin. Asetin ne tiiviisti vadille, jotteivät aukeaisi.


Chileläiseen tapaan pöydässä oli oliiveja ja pikkelssiä.


Lapsille täytyy olla tarjolla juustonaksuja ja perunalastuja, jos he eivät tykkää muista tarjoiluista. Juustopaloihin tökkäsin mikki- ja autotikkuja, jotka kälyni toi Domskulin juhlia varten.


Alkumaljoiksi teimme limonadia. Puristimme mineraaliveden joukkoon sitruunoita ja limesitruunan tapaisia pikkusitruunoita. Lisäksi vielä paljon sokeria. Maljat juotiin kälyni tuomista sinisistä kertakäyttömaljoista. Muutenkin astioina toimivat vaaleansiniset muoviset kertakäyttöastiat. Meille tulee aina niin paljon vieraita, koska suku on suuri ja lapsia aika paljon, että olemme päätyneet kertakäyttöastioihin. Täällä ei istuta sivistyneesti pöydässä eikä varota astioiden kolhiutumista, joten senkin vuoksi on minulle mukavampaa antaa vieraille kertakäyttöastiat. Ei tarvitse koko ajan olla sydän syrjällään Suomesta tuotujen kauniiden astioiden puolesta. Niitä käytetään vai silloin, kun on vain muutama vieras ja sivistynyt pöytäkulttuuri ;)


 Muoviset kertakäyttöastiat ovat niin hyvälaatuisia, ettei yleensä niistä rikkoudu kuin pari. Ne heitetään roskiin. Muut pestään hyvin ja kuivataan seuraavaa käyttöä varten. Iloinen olen noista kälyni USA:sta tuomista jalallisista maljoista. Etsin sellaisia Concepcionista jo pojan ristiäisiin, muttei missään ollut tarjolla. Nyt meillä on kaikki "kertakäyttöiset" juhla-astiat ja muu tilpehööri pakattuna muoviseen "juhlalaatikkoon". Luultavasti synttäreitä on tulossa lisää...sellaisia synttäreitä, joissa muoviastiat ovat poikaa ;) Kai minunkin joskus täytyy niitä lastenkutsuja järjestää...aaargh!


Tällaisen pienen valkosuklaa-vadelmahyydykekakun tein itse. Koristeet muovailin sokerimassasta. 


 Nuo kaksi suurta synttärikakkua tilasimme tutulta leipurilta. Dominic pääsi maistamaan tuota vaaleampaa. Siitä ehdin jo kuvan tänne laittaakin. Kakun nimi on "Torta de amor". Ihmeellisen rasvakuoren alla on lehtitaikinalevyjä päällekkäin ja punaista hilloa välissä. Kakku on hyvin suosittu Chilessä. Suklaakakku oli enemmän minun makuuni. Tiivis ja makea. Sitä voi syödä vain pikkuisen palasen kerrallaan. 

Lapsille tein valkosuklaaseen dipattuja vaahtokarkkeja sekä keksipopseja. Pöydän päälle ripustimme Ikeasta ostamani katoksen tuomaan lastenjuhlatunnelmaa. Yhtään ilmapalloa en laittanut, sillä inhoan niitä. Lapsien yllätyspusseihin laitoin ilmapallot ja toivoin, että ne puhallettaisiin sitten vasta kotona, mutta ehtipä yksi poika puhaltaa kuitenkin pallon ennen lähtöään ja räjäyttää sen Dominicin naaman edessä! Onneksi ei tullut itkua! Minä tykkään enemmän niistä kestävistä folipalloista ja sitten kun synttäreillä on "pakko" olla palloja, niin hankin sitten niitä :)  (nimim. vanha suvaitsematon äiti...)

Tässä tuli nyt kerrottua ruokapuolesta. Kun netti taas pelaa, laitan muutaman synttärikuvan lisää.



16 kommenttia:

  1. Olet taas tapasi mukaan laittanut kaikki niin kauniisti esiin. Alkoi kuola valua suupielistä, kun katselin noita tarjoiluja. Katos seinällä pöydän yläpuolella on tosi kiva.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yritän tunkea katoksen Domskulin huoneeseen sitten joskus, kun se huone on laitettu...

      Poista
  2. ... siis nämäkö nyt olivat ne katastrofisynttärit??? Taivas! Itse en olisi pystynyt vastaavaan edes puolen vuoden seikkaperäisellä suunnittelulla, yöunien absoluuttisella menettämisellä ja kolmen viikon ympärivuorokautisella keittiötyöskentelyllä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näistä piti tulla katastrofisynttärit, kun ei ollut vettä eikä uunia. Onneksi kuitenkin saimme vettä ja uunittakin tulee toimeen, kun menettää parit yöunet ja pohtii asiaa oikein kovasti! :D

      Poista
  3. Olipa upeat tarjoilut, varmasti vieraat nautiskelivat tyytyväisenä ja hauskaa oli. Tepa Seinäjoelta

    VastaaPoista
  4. Olipa mahtavat ja kauniit tarjoilut! Hyvällä mielikuvituksella saa ihmeitä aikaan. Oispa ollut hauska olla mukana juhlissa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pidä huoli, että olet ensi vuonna oikeaan aikaan täällä, niin pääset mukaan synttäreille ;)

      Poista
    2. Pidä huoli, että olet ensi vuonna oikeaan aikaan täällä, niin pääset mukaan synttäreille ;)

      Poista
  5. Ihanat tarjoilut ja kaikki ilman uunia.Hitsi että oot taItava.

    VastaaPoista
  6. Hahaha, Liina vei sanat suustani! :)

    Upea lopputulos!

    VastaaPoista
  7. Herkulliset tarjottavat,etenkin nuo voileipäkakut.Täälläkään ei sellaisia oikein tunneta,mutta olen muutaman kerran sellaisen tehnyt.

    VastaaPoista
  8. Tämähän on kuin Ilonan uusimmasta lastenkutsukirjasta eli Hulivilin onnenhetket. Olet nähnyt paljon vaivaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se kirja olisikin hauska saada nyt, kun sellaiset asiat ovat ajankohtaisia elämässä.

      Poista
    2. Se kirja olisikin hauska saada nyt, kun sellaiset asiat ovat ajankohtaisia elämässä.

      Poista