Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

maanantai 26. toukokuuta 2014

Keskiaikaisen neidon voittaa...


TADADAA............Minna Pajulahti Joensuusta!


Minnalle lähtee tämä keskiaikainen neitokainen, jota voi käyttää laukkukoruna tai avaimenperänä.

Te valitsitte tämän neidon sekä kauneimmaksi että myyvimmäksi.  Toiseksi kauneimmaksi valitsitte vihreäpukuisen neidon ja toiseksi myyvimmäksi sijoittui nunna. Vaaleanpunapukuisen neitokaisen voitto tuli minulle täysin yllätyksenä ja mietinkin, olisiko joku numeroista 1-6 sijoittunut paremmin, jos niistä olisi ollut lähempi kuva, kuten neidoista 12-14. Nunnan hyvä sijoitus ei ollut mikään yllätys. Luulen, että ne tulevat myymään hyvin ja nyt onkin työn alla 70 uutta nunnaa.


Olen saanut myös keskiaikapukuni valmiiksi. Tänään aion vielä ommella alushameen ja lähipäivinä jonkinlaisen yksinkertaisen viitan. Päähine on ongelma, sillä tahtoisin sen olevan hyvin yksinkertainen, vaikka vain liina, mutta en tiedä, sopiiko tuohon pukuun liina. Mitään monimutkaista en tahdo tehdä. Keskiaikamekkoni on tyyliltään keskiajan loppupuolta, sillä siinä on istutetut hihat. Olen ommellut sen ompelukoneella, joten se on vain tyyliltään keskiaikainen, ei tekotavaltaan. Tulen tarvitsemaan mekkoani kesällä eräässä tapahtumassa :)

Olen ommellut myös linnapussukoita. Pussiin laitan prissin, prinsessan ja sotilaan tai soittajan.

 Maalaustyön alla on vielä yli sata hyypiötä.

Keskiaikahyypiöitä löytyy lisää täältä.


5 kommenttia:

 1. Oletko tulossa Turun Keskiaikamarkkinoille? Jos näin on tulen moikkaan.
  Ihania nuo sinun käsityöt.

  VastaaPoista
 2. jeee !!! Kiitos t Minna

  VastaaPoista
 3. Oho, en edes ehtinyt hoksata kilpailua, kun en ole kerinnyt blogistaniassa seikkailla. Mutta ei haittaa, onhan minulla jo oma ihana nunnani. Laittelen kisan ensi viikolla, nyt vielä yritän kasata itseäni korttelikiertueen jäljiltä.

  VastaaPoista
 4. Ihania ovat kaikki käsityösi ja ahkerasti tunnut niitä väsäävän. Arvaan, että Turun keskiaikaisille markkinoille tulet kesäkuun lopussa. Jos ehdin silloin Turkuun, niin poikkean kyllä tutkailemaan käsitöitäsi ihan livenä!!

  VastaaPoista
 5. Eilen aamulla kun join aamukahvia puoli seitsemältä niin meidänkin naapurin lehmiä 4 kpl. oli tulossa jo laatoituksella portaille :( mutta sai ne aikamoisen lähdön kun huomasin,mutta mikä ihme niiden" teidän"lehmien kaulassa on ?T.Pohjanmaalta

  VastaaPoista