Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

perjantai 14. tammikuuta 2011

"Saunapolku"

Suomen kielen yksi ehkä kauneimpia sanoja on saunapolku. Sana tuo mieleen idyllisiä kuvia ja muistoja. Saunapolun varrella kasvaa koivuja, kuusia ja mäntyjä. Saunapolku on reunustettu kivillä. Minun saunapolkuni vieressä on kaislikko ja meri. Saunapolun päässä on punainen pieni sauna, jossa valkoinen ruutuikkuna. On olemassa myös muunlaisia saunapolkuja, mutta ne ovat kaikki idyllisiä, eikö?

Kerrostalossakin "saunapolku" on aika idyllinen. Koko perhe lähtee tiettynä päivänä yhdessä saunaan kylpytakeissaan ja pyyhkeissään. Lapsilla on mukana kylpyleluja ja limsapullot. Ehkä saunassa syödään makkaraakin. On hyvä tunnelma. Minulla oli lapsena saunassa vihreää Smurffilimsaa.


Nyt meillä ei ole saunaa. Ehkä joskus tulevaisuudessa sitten, kun kaikki tärkeämpi on rakennettu. En kaipaa saunaa täällä kuumudessa. Nytkin joka päivä lämpötila kohoaa 30 asteeseen tai yli. Ihminen hakeutuu varjoon. Näissä kuvissa näette "suihkupolkuni", joka korvaa saunapolun.

Meillä on ekologinen suihku. Se on ulkona mäntyjen alla. Sähköpumppu pumppaa veden porakaivosta ja olemme laittaneet mustaa muoviletkua 2oo metriä aurinkoon. Aurinko lämmittää veden ja kuumat suihkut saamme lokakuusta toukokuuhun suunnilleen klo 11.30-18.30. Loput neljä kuukautta onkin ollut pesuvatipesuja ja kaupungissa käymme suihkussa.


Meillä on sellainen todella iso suihkupää, josta tulee vettä kuin sadetta. Mäntyjen alla on ihanaa suihkutella kuunnellen lintujen laulua ja katsellen vihreiden sisiliskojen juoksentelua varaston seinässä. Pian saamme taloomme kylpyhuoneen. Puuttuu vielä seinien laatoitus ja katto. Kun kylpyhuoneemme on valmis, meinaamme jatkaa silti kesäisin ulkosuihkuttelua. Se on ekologisempaa ja mukavaa! Se melkein korvaa saunan ja uintireissut :)

Ihanaa viikonloppua!

6 kommenttia:

  1. Melkein jo tunsi pienet kivet ja havunneulaset jalkojen alla :)
    tai flipflopien läpseen...tuli ihan kesää ikävä täällä hankien keskellä :D

    VastaaPoista
  2. Ihana tuo teidän ekologinen suihkunne!

    VastaaPoista
  3. Kiitos tästä ihanasta tunnelmapalasta. Vaihtaisin saunapolun milloin vaan suihkupolkuun Chilessä.
    :-)

    VastaaPoista
  4. Ihana tämä kirjoituksesi. Minusta saunapolulla kulkemisessa on jotain ihanan rituaalista, joka valmistaa puhdistautumiseen :)

    Hyvää viikonloppua!

    t. Kristiina aka Rauhantuomari

    VastaaPoista
  5. Onpas siellä lämmin:-) Minä kaipaan lämpöä..onneksi mennään kevättä kohti.
    Ihana suihku:-)
    Mukavaa viikonloppua<3

    VastaaPoista
  6. Hei Mia,
    täältä katsottuna kuinka romanttista sinulla onkaan suihkuhetkesi...(en tiedä onko oikeasti)
    Aivan ihana - nauttisin kyllä jos vaan ei ole kukaan kurkkimassa avosuihkuani ;)

    Voi hyvin!

    VastaaPoista