Menimme viettämään uuden vuoden aaton Concepcioniin kolmannen kälyni luokse. Emme ole olleet siellä yli vuoteen, joten tahdoin viedä jotakin muuta tarjottavaksi kuin kaupasta ostettua jäätelöä.
Löysin resepteistäni vadelmahyydykekakun ohjeen, johon tarvittiin Philadelphia-juustoa. Se kuitenkin on Chilessä luksusjuusto, jota löytää vain isojen kaupunkien isoista marketeista, jotka ovat meiltä katsottuna kaukana. Onneksi jääkaapissa oli kermaa ja luonnonjogurttia sekä komerossa liivatetta. Äh, sitten huomasin, ettei meillä ollut edes keksejä pohjaan! Piti siis keksiä kakkuresepti itse.
Tein kakkupohjan mikroaaltouunissa. Pyöreään irtopohjavuokaan tein pyöreän pohjan ja nuo sydämenmuotoiset leikkasin kypsästä kakkupohjasta siten kuin piparimuotilla leikataan pipareita. Jogurtista, kermavaahdosta ja liivatteesta sain vadelmien ja sokerin kera oivan mössön, jonka laitoin irtopohjavuokiin kakkupohjien päälle. Sitten jääkaappiin hyytymään viideksi tunniksi. Lopuksi ennen lähtöämme koristelin komerosta löytyneillä hopeakuulilla ja raastoin päälle valkosuklaata. Luovuus ja kekseliäisyys pääsee käyttöön, kun kaupat ovat kaukana ja pitää pärjätä sillä, mitä kaapeista löytyy. Olen esimerkiksi aika taitava korvaamaan kanamunat milloin milläkin ;) Nyt onneksi oli kanamunia toisen kälyn kanoilta.
---
Laitoin kakut muovisille kertakäyttölautasille, jottei tarvitse muistaa pyydellä astioitaan takaisin. Kakut hupenivat parempiin suihin kertaheitolla ja vuosi 2011 alkoi makeasti :)
Tein kakkupohjan mikroaaltouunissa. Pyöreään irtopohjavuokaan tein pyöreän pohjan ja nuo sydämenmuotoiset leikkasin kypsästä kakkupohjasta siten kuin piparimuotilla leikataan pipareita. Jogurtista, kermavaahdosta ja liivatteesta sain vadelmien ja sokerin kera oivan mössön, jonka laitoin irtopohjavuokiin kakkupohjien päälle. Sitten jääkaappiin hyytymään viideksi tunniksi. Lopuksi ennen lähtöämme koristelin komerosta löytyneillä hopeakuulilla ja raastoin päälle valkosuklaata. Luovuus ja kekseliäisyys pääsee käyttöön, kun kaupat ovat kaukana ja pitää pärjätä sillä, mitä kaapeista löytyy. Olen esimerkiksi aika taitava korvaamaan kanamunat milloin milläkin ;) Nyt onneksi oli kanamunia toisen kälyn kanoilta.
---
Laitoin kakut muovisille kertakäyttölautasille, jottei tarvitse muistaa pyydellä astioitaan takaisin. Kakut hupenivat parempiin suihin kertaheitolla ja vuosi 2011 alkoi makeasti :)
---
Teetkö sinä koskaan kakkuja tms. mikroaaltouunissa? Minä teen usein omenapiirakkaa, suklaakakkua ja -muffinsseja sekä minttusuklaakakkua. Täällä ei kesäisin tee mieli lämmittää uunia. Jos sinulla on mirkokakkureseptejä tai ideoita, niin laitapa tulemaan!
Teetkö sinä koskaan kakkuja tms. mikroaaltouunissa? Minä teen usein omenapiirakkaa, suklaakakkua ja -muffinsseja sekä minttusuklaakakkua. Täällä ei kesäisin tee mieli lämmittää uunia. Jos sinulla on mirkokakkureseptejä tai ideoita, niin laitapa tulemaan!
Hei
VastaaPoistaLöysin tänään sinun blogisi ja pidin kovasti. Olisi kiva nähdä kuvia teidän kotikylästä, (ehkä niitä jo jossain onkin mutten vain huomannut.)
Terveisin Niina täättä lumikinosten keskeltä ja pakkanenkin paukkuu.
Heippa Niina ja kiitos kommentistasi! Me emme asu missään kylässä emmekä kaupungissa, vaan maalla ja melkein ilman naapureita. Mutta kiitos ideasta! Voisinkin kuvata vähän tuolla Yumbelissa, jossa käymme kaupassa sekä myös Concepcionissa, joka on iso kaupunki ja jossa käyn parin viikon välein.
VastaaPoistaTeen riisipuuron aina mikrossa. Ei tarvitse vahtia ja varoa pohjaan palamista tai yli kiehumista. Hyvää tulee hauduttaen.
VastaaPoista-arja-
En ole tehnyt mikrossa leipomuksia koskaan;-)
VastaaPoistaOlet kyllä kekseliäs!
Oikein mukavaa sunnuntaita<3
jaa ihmeessä reseptejä myöskin :) mä en oo kans koskaan kokeillut mikrossa mitään leipoa :)
VastaaPoista