Minttusuklaakakun reseptiä on paljon kyselty ja nyt vihdoinkin saan aikaiseksi kertoa teille, miten teen sen. Resepti on omani. Torttu on mehukas ja se valmistuu nopeasti ja helposti mikrossa. Koristelen kakun milloin milläkin: krassinkukilla, suklaarakeilla, nonparelleilla, suklaanapeilla ja nyt pääsiäismunilla.
Mian Minttusuklaakakkulainen Mikrossa
-120 grammaa minttusuklaata
-50 grammaa voita
(-1 rkl kermaa)
Sulata yllä olevat aineet mikrossa, älä anna kiehua!
Sekoita kulhossa keskenään:
- 1 dl vehnäjauhoja
-0,5 dl kaakaojauhetta
-1,5 dl sokeria
- 1 tl leivinjauhetta
Lisää kuiva-aineseokseen 3 munaa ja sekoita varovasti. Lisää joukkoon suklaa-voi-seos ja sekoita koko ajan.
Voitele ja vehnä- tai kaakaojauhota lasivuoka tai huuhtaise vedellä silikonivuoka. Kaada taikina vuokaan. Mikrota 8-12 minuuttia mikrosi tehosta riippuen. Kakku ei nouse paljon. Älä mikrota liikaa, ettei kakku kuivu.
Anna kakun jäähtyä ja kumoa se lautaselle.
Valmista päällinen:
-120 grammaa minttusuklaata
-nokare voita
-loraus kermaa
Sulata mikrossa, älä anna kiehua! Sekoita seos kiiltäväksi ja kaada se kakun päälle. Koristele haluamallasi tavalla.
---
Vielä loppuun huumoripläjäys: Arvatkaapa, tuliko maestro tänään tekemään kylpyhuonettammme? No, varmaan jo arvasitte vastauksen :/
Ihan kiva että huumorintaju on vielä jäljellä :)
VastaaPoistaMutta täytyy vaan jaksaa uskoa että kyllä se teidänkin kylppäri vielä joskus valmistuu. Tsemppiä odotukseen.
Mmm, ihanan näköistä. Meillä ei ole mikroa, mutta voishan sitä joku päivä ihan uunissakin suklaakakkua paistella.
VastaaPoistaÄrsyttävää, että se maestro ehti aloittaa sen kylppärin, eikä nyt muka ehdi enää paikalla!
No, on siinä kylppärissä ongelmaa totiseksi... tai ei kylppäsitssä vaan tekijöissä. Toivotaan, että ennen kesää tulevat tekemään loppuun työnsä...:)
VastaaPoista