Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

maanantai 25. huhtikuuta 2011

Pääsiäinen

Peikkokukkulalla on vietetty aivan ihania pääsiäisilmoja. Muutaman sadepäivän ja myrskyn jälkeen aurinko maistuu taas makoisalta. Olen haravoinut ja chihut ovat juosseet ympäriinsä nauttien vapaudesta. Uskaltauduin tänään jopa ottamaan suihkun ulkona mäntyjen alla. Kylpyhuonemaestrosta ei ole kuulunut mitään.


Pääsiäiseemme ei ole kuulunut mämmiä eikä suklaamunia, ei virpojia eikä hiirenkorvalla olevia koivunoksia - aivan päinvastoin! Koivuni lehdet ovat jo kellertyneet, syksy on jo pitkällä! Mämmiä täällä ei tunneta, suklaamunia unohdin ostaa, eikä täällä mitään noitia tunneta. Jotain hyvin perinteistä kuitenkin saimme kokea lauantai-iltana: kahden ja puolen tunnin katolisen pääsiäismessun! Joo, luitte oikein KAHDEN JA PUOLEN TUNNIN! Ja vielä seisten. Menimme messuun, sillä yhden kälyni aikuinen tytär konfirmoitiin.
---

Aluksi kirkossa oli tunnelmallista, sillä oli aivan pimeää, vain muutama sähkökynttilä katon rajassa antoi hieman valoa. Suitsuke tuoksui ja kirkkokansa istui kerrankin aivan hiljaa. Maailma oli pimeä, sillä Jeesus oli kuollut. Kun Jeesus sitten nousi kuolleista, syttyi kirkkoon valot. Mutta hui, miten pappi syyllisti meitä! Saarnaa kesti ja kesti. Noustiin ylös ja seistiin. Istuttiin alas (paitsi me) ja kuunneltiin ikäviä asioita. Chilen katolisessa kirkossa on nyt ihan viime viikkoina paljastunut monta pedofiliatapausta. Pappi saarnasi myös siitä asiasta, miten meidän tulee ymmärtää, että myös papit, munkit ja nunnat ovat vain tavallisia syntisiä ja meidän tulee rukoilla heidän puolestaan. Ei minusta ole kirkossa kävijäksi. Tulee vaan paha ja ahdistunut mieli sekä alkaa kyllästyttää.

---

Messu loppui yhdeltätoista illalla ja menimme kälyni luokse pippaloihin. Söimme coctail-paloja sekä kakkua. Kaikki olivat samaa mieltä siitä, että messu oli kyllä nyt aivan liian pitkä. Jouluyön messukin kestää vain puolitoista tuntia.

---

Suomessa kaikki ovat hehkuttaneet ihania pääsiäisilmoja. Kyllä te ne olette ansainneetkin valtavan kylmän ja pitkän talven jälkeen:) Nautitaan siis kaikki puutarhailmoista!

7 kommenttia:

  1. Siellä taitaa papeilla olla ahdistunut olo ja purkavat sitä sitten seurakuntiinsa päin - minnekäs muualle ....:D

    VastaaPoista
  2. No, saihan siinä pappia kuunnella tarpeeksi..:)

    VastaaPoista
  3. Olipa messulla pituutta.

    Nämä hyväksikäyttötapaukset ovat puheenaihe täälläkin. Olen sitä mieltä, että kun ihmiseltä kielletään "normaalit tarpeet" tapahtuu sitten kaikenlaista pahaa ja epänormaalista tulee tietyissä piireissä sallittua ja normaalia. Minusta tuntuu niin pahalta, että näitä kirkon sisällä tapahtuneita kauheuksia on peitelty, keinolla millä hyvänsä.
    Ja kyllä nunnistakin löytyy todella sairaita tapauksia.
    Ai, kun alkaa taas suututtaa! Jaksan vaan ihmetellä niitä katolilaisia, jotka eivät halua nähdä kirkossa mitään väärää... No, tulitaps taas paasattua.

    Terveisiä täältä Irlannin keväästä sinne Chilen syksyyn!

    VastaaPoista
  4. Yhdyn edellisiin ...ja totean vaan, että must taida olla enää kuin joulukirkkoon just just ☺

    Ja on sitten oiokeesti ilmoja pidellyt! Suojakertoimet on olleet ihan tarpeeseen!!

    Rapsutuksia ihanalle Ewokille♥
    -vois vaikka kuvia taas....

    VastaaPoista
  5. Ihanat ja parhaat pääsiäispippalot on kyllä tuossa kuvassa :)

    VastaaPoista
  6. Niin, täällä on kyllä ollut upeat ilmat.
    Tuosta saarnasta tulee mieleen poikani konfirmaatiokirko vuosia sitten. Pappi syyllisti saarnassaan kaikki eronneet vanhemmat ja unohti vallan puhua konfirmaatiolle tulevista nuorista. Se oli aivan hirveä tilaisuus, jäi pysyvästi mieleen.
    Mukavaa alkanutta viikkoa!
    -Hanne-

    VastaaPoista
  7. Vihreatniityt: Täällä paljastui juuri viime viikolla nunnan ahdistelleen tyttöjä. Kolme eri, nyt jo aikuista naista, uskaltautuivat puhumaan, kun yksi aloitti. Nunna oli sanonut tytöille, että hänen suudelmansa oli Jumalan lahja ja asian täytyi pysyä heidän välisenään :/

    Hanne: Muistan omilta rippikouluajoiltani, miten ensimmäisessä jumalanpalveluksessa hyvin ankara pappi huusi kirkossa siitä, miten me kaikki olemme täynnä perisyntiä jne. Ensimmäisessä jumalanpalveluksessa oli monien tulevien rippilasten vanhempia ja kaikki pyörittelivät silmiään jumalanpalveluksen jälkeen.

    Chilessä taas papit puhuvat jumalanpalveluksissa politiikkaa ja se on minusta hyvin väärin. Minusta se on jotenkin aseman väärinkäyttöä, kun ajattelee, että meidän on pakko kuunnella, kun kerran siellä Jumalan sanaa olemme kuulemassa...

    Kerran vainajienmuistomessussa pappi alkoi saarnata aborttia vastaan, sillä se oli ja on vieläkin kuuma puheenaihe Chilessä, jossa abortti on laiton. Sitä ei saa, vaikka lapsi olisi mahassa ilman aivoja, kuten juuri tässä kävi :(

    VastaaPoista