Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

maanantai 20. toukokuuta 2013

Voihan nitraatti!

Menin lukemaan netistä suomalaista tietoa mangoldista ja siellä kerrottiin, että se on punajuuren sukulainen. Mangoldia ei saisi antaa alle 1-vuotiaille siksi, että siinä on paljon nitraattia. Täällä kuitenkin suositellaan mangoldia yli 6kk-ikäisille päivittäin! Dominic on syönyt mangoldia monet kerrat viimeisen kahden kuukauden aikana. Taitaa tulla stoppi nyt seuraavaksi neljäksi kuukaudeksi.

Muitakin tällaisia eroja on ollut. Esimerkiksi raskaana ollessa ei suositella merilevän syöntiä jodipitoisuuksien takia. Täällä taas minulle sanottiin, että voin syödä merilevää niin paljon kuin haluan. Kuljin siten keskitietä ja söin vain vähän.


Nämä kuvat eivät liity nitraatteihin mitenkään :) Tässä Dominic esittelee ecuadorilaisia hippihousujaan sekä pörröfleeceä. 

Housujen taskuissa on kivat puunapit, joita pienet sormet voivat pyöritellä.

7 kommenttia:

 1. maiden väliset erot tuntuvat olevan melko suuriakin, kun puhutaan lastenruuista tai raskausajan syömisistä. usassa käsittääkseni kahvinjuonti raskausaikana on aivan nounou, kun taas suomalaisäidit kumoavat huoletta normaalit päiväannoksensa sumppia :) mielestäni kaikissa näissä suositusasioissa toimii kuitenkin parhaiten oma terve maalaisjärki, eikä turha ressaaminen tilastoista :)

  VastaaPoista
 2. Hippihousut Suomeen mukaan, niin me Domskun kanssa voidaan hippistellä yhdessä. Mamma

  VastaaPoista
 3. Niin kuin S tuolla totesikin, tuskin kantaa ressata. Jos jossain maassa sanotaan niin ja jossain ihan paivastoin, niin kai se on sen merkki, ettei olla mitaan kauhean yksiselitteisia ja vaaraa ilmentavia tutkimustuloksia saatu. Tama ihan meidan aikuistenkin ruokavalion suhteen.
  Yritappas vaikka nukuttaa pikkuvauvaa ulkona pakkasessa jossain Sveitsissa, hanethan otettaisiin varmaan sinulta pois ja joutuisit oikeuteen!

  Dominic on valmiina talveen!!

  VastaaPoista
 4. No joitakin ruokasuosituksia kannattaa noudattaa ja nitraatti on sellainen aine. Tosin nitraatti on vesiliukoinen ja sen määrä vähenee huomattavasti, jos vihannes keitetään ja tuskinpa poikasi nyt pelkällä mangoldilla on elänyt. Siinä on kuitenkin sellainen juttu, että nitraatti muuttuu ihmisen elimistössä nitriitiksi ja sen käyttäytyminen ihmisen elimistössä liittyy jotenkin hapen kuljettamiseen veressä. Nyt siitä on niin kauan aikaa, kun olen asioihin perehtynyt, kun oma tyttö on kuitenkin jo 20, mutta muistan, että piti välttää joitakin vihanneksia, kuten esim pinaattia siihen asti, että lapsi oli noin vuoden.

  Onko mäyris alkanut valmistua? Uteliaana ja jännittyneenä odottelen. Terveisiä M-L ja Ossi-mäyris.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäyris on valmis ja lähtee tällä viikolla Suomea kohden. Laitoin paljon toivomiasi värejä :)

   Poista
 5. Niin nama on vahan erikoisia juttuja, taalla syödaan pinaattia juurikin ja sita on paljon purkkiruuissa vaikkei sita Suomessa suositella alle vuoden ikaisille. Olisiko mahdollista etta maaperassa ja lajikkeissa olisi jotain eroja vai onko esim. nitraatti aina se ja sama joka maassa? Vaikea sanoa kun ei ole asiantuntija. Mina valttelin pinaattia mutta kylla sita varmaan jossakin purkkiruuassa meni, samoin taalla kaskettiin valttaa prosessoituja lihatuotteita ja valmiskeittoja raskausaikana muttei ayriaisia eika fetaa.

  VastaaPoista
 6. Pinaatti on Pannassa myös Nitraatin takia enka antaisi Juuri pinaattiakaan alle vuoden ikaiselle vaikka sita monesta koyhemmassa Maassa suositellaankin( Romaniassa HIPP purkkiruokaa 4kk eteenpain- perunaa ja pinaattia, kermalla ja suolalla) tuota ei todellakaan suositellakkaan missaan ruokasuosituksissa!! Mut HIPP myy! Pinaatti on myös kasvis joka vetaa ilmasta kaikki ilman saasteet itseensa muita helpommin ja on myös siksi epasuosiossa alle vuoden ikaisille. En menisi omalla maalaisjarjella ihan aina eteenpain vaan tutkiskelisin tarkemmin miksi meillä suomessa oikeasti Naita suosituksia on. Meidan suomen suosituksethan on samoja kuin koko maailman suositukset. Monen Maiden laakarit eivat vaan uudista tietoaan, kouluttaudu lisaa Tai Kayta uusimpia suosituksia ollenkaan. Koyhissa maissa on useasti todellakin vanhat metodit kaytossa! Valitettavasti tahan on tullut tormattya tyoskennellessani koyhissa maissa.
  Meillä vauvat on nukkuneet ulkona pakkasessa myös taalla Sveitsissa, oli sveitsin mummolla asiasta toinen mieli mutta toisen Lapsen kohdalla jo ylpeana kertoi kuinka vauvat nukkuvat hyvin raikkaassa ilmassa:)

  VastaaPoista