Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

keskiviikko 12. elokuuta 2015

Dominic, Domingo, Dinosaurus

Nimipäivän aamuna saa syödä jogurttikakkua aamupalaksi. 

Päätimme, että Dominicin nimipäivää vietetään Domingon nimipäivänä, joka on Chilessä 8. elokuuta. Dominic on sama nimi kuin Domingo, mutta englanninkielinen versio siitä. Dominic tarkoittaa:" Herrasta tullut". Kun äitini kuuli tämän, hän katsoi minuun ja sanoi:" Kai sentään vähän rouvastakin?" Että se siitä nimen merkityksen juhlallisuudesta... ;)

Passitin pojat yläkertaan leikkimään junaradalla, jotta sain järjestettyä juhlapöydän. Sitten huusin:"YLLÄTYS!" Pojat tulivat alakertaan ja Domsku näki, että pöydälle oli laitettu herkkuja.

Dominic on ollut hyvin kiinnostunut dinosauruksista jo joitakin kuukausia. Hän kyllä vielä vähän pelkääkin niitä. Kaupassa olemme kovasti katselleet dinoja. Hän tahtoo, että näytän hänelle kaikki yksitellen, mutta kun olen kysynyt, viedäänkö kotiin yksi dinosaurus, hän on aina vastannut, että ei viedä. Yksi Domskun lempparikirjoista on dinosauruskirja, jossa on vauvamaisia kiltinnäköisiä sauruksia. Ostin tarra-arkillisen dinotarroja ja liimasin niistä pikaiset koristelut "juhlatarjoiluun".

Tein myös yksinkertaisen kakun, jonka päälle tein liput, joissa nimpparisankarien nimi. Mieheni ensimmäinen nimi on Domingo, vaikka hänestä käytetäänkin toista nimeä, eli Fernandoa. Nimipäivää hän on kuitenkin viettänyt isänsä kanssa Domingon päivänä. Mieheni isänkin nimi oli Domingo. Dominic siis on Domingo kolmannessa polvessa, vähän kansainvälisemmällä versiolla vaan. Dinosaurustarran liimasin coctail-tikkuun.

Juhlapöydän aikuisille, eli minulle ja miehelleni, tein cevicheä. 

Tein suklaahippukeksejä amerikantädin lähettämästä valmisjauheesta. 

 Taika-lautaset sopivat oikein hyvin omituisten otusten teemaan.

Juhlatunnelmaa tuomaan toin Domskun huoneesta tuon katoksen, jota olemme pitäneet pöydän päällä syntymäpäiväjuhlissakin. Pienillä muutoksilla saa juhlatunnelmaa luotua, vaikkei edes vaihdettu parempia vaatteita eikä kutsuttu vieraita :) Dominic-viirinauhankin laitoin näkyvästi esille.

Amerikantädin lähettämästä valmisjauheesta tein mieheni rakastamia maissimuffinsseja. 

 Ripustin myös jouluvalot seinälle, jotta Domskusta tuntuisi juhlalliselta :D

"Paketti! Kenelle tämä paketti on?" 

 Paketin avaaminen keskeytyi hetkeksi, kun dino tuli näkyviin. Domskua alkoi pelottaa niin, että hän juoksi parin metrin päähän varmuudeksi. Kuitenkin dino kiinnosti niin kovasti, että samantien Domsku tuli avaamaan paketin loppuun.
"Paljon hampaita! Onko se dinosauio lex?" 

"Valtavan hieno äiti! Valtavan hieno yllätys!" Dominic kiitti minua monta kertaa käyttäen sanaa "valtava! Kyllä äidin sydän suli. Kannatti hääriä vähän keittiössä. Pienestä vaivasta tuli iso ilo pienelle pojalle. Sitä ihmettelen, miten alle kolmevuotias osaa jo kiittää niin kauniisti!

Sitten jaettiin  äidin tekemät keksit dinon kanssa.

Syömisen jälkeen menimme nettiin katsomaan kuvia dinosauruksista, mutta emme löytäneet tälle dinolle nimeä. Luulin sitä ostaessani tyrannosaurus rexiksi, mutte eihän t-rexillä ollut päässään kahta tuollaista sarveismuodostumaa. Samalla minulle avautui täysin uusi maailma. En ole tiennyt, että on ollut olemassa niin valtavan paljon erilaisia dinosauruksia!

Sitten dino sai suuhunsa pillin, käpäliinsä tikun ja päällensä peiton. 

Että tällaiset pikkudinonimpparit oman perheen kesken tuli vietettyä lauantai-iltana.

Täytyy taas pyytää anteeksi kuvien luvattoman huonoa tasoa. Minulla on yhä käytössäni vain kännykän kamera. En ole löytänyt paikkaa, johon voisin viedä kamerani korjattavaksi. Nyt talvella täällä on pimeää, eikä valo oikein riitä kännykän kameralle.

9 kommenttia:

 1. Onnea Dominic'it :) Upeat juhlat ja hirmuinen dino. Seinällä vilahti Domskun piirroksia? Onpas ne taitavia. Poikasi on kaunis ja osaava. Olen silloin tällöin lukenut lokiasi. Se on kuin satua. Hyvää jatkoa ja kevään tuloa! Täällä paahdumme elokuun helteissä (23-25 astetta).

  VastaaPoista
 2. Ihanat nimipäiväjuhlat! :)

  VastaaPoista
 3. Ihanat juhlat ja kauniit kattaukset ja koristelut. Onnittelut päivänsankareille! Tepa Seinäjoelta

  VastaaPoista
 4. Ihastuttavat ilon juhlat ja tuo sankari <3 Valtavan suloinen :-)

  VastaaPoista
 5. Kauniit juhlat!

  Mun 2,5 vuotias tyttö huomasi heti ekassa kuvassa kovin tuttua eli "poika juo hau-haumaitoa" :) Meilläkin maito juodaan hau-hau mukista. IKEA edustettuna siis täällä Afrikassakin ;)

  VastaaPoista
 6. Oi ihana pieni juhlahetki! Tuo dinoon tutustuminen niin söpöä!

  VastaaPoista
 7. Iiiihanat juhlat!! Ja ihana poika <3 ja äiti, joka haluaa nähdä vähän vaivaa.

  VastaaPoista