Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

maanantai 24. elokuuta 2015

Keep calm and play with Phicen


Saanko esitellä uuden ystäväni Mollyn? Sanon Mollyä "aikuisten barbieksi", sillä se on oikeastaan miehille suunnattu action figure. Skaala on 1:6, eli sama kuin Barbien, mutta Phicen-nukke on kuitenkin aivan eri kaliiperia. Phicenillä on isommat ja luonnollisemman kokoiset kädet ja jalat sekä hieman pienempi pää, paksumpi kaula ja jalat. Se on siis luonnollisempi. Phiceniä saa ostaa muovi - ja metalliluurangolla. Iho on silikonia, joten se tuntuu ja näyttää luonnolliselta. Molly onkin alastomana hämmästyttävän aidon ihmisen näköinen. Esimerkiksi sen "pyllynposket" ovat pehmeät. Hienon luurangon ansioista sitä voi taivutella vaikka minkälaisiin luonnollisen näköisiin asentoihin.

Ensimmäinen ottamani kuva Mollystä. Mollyllä ei ollut tuolloin kuin alusvaatteet. Mutta katsokaapa ihoa ja lihaksia!

Minä olisin tahtonut ostaa metallirunkoisen Phicenin, mutta ostin vahingossa edullisemman muovirunkoisen. Tosin asia ei ole minua pahemmin vaivannut. Muovirunkoisella Phicenillä on suuremmat jalat kuin metallirunkoisella. Mollyn jalat ovat Ken-nuken kokoa, joten sillä on nyt jalassaan Kenin tennarit. Molly seisoo myös ilman tukea isojen kanoottiensa ansiosta, sitähän ei kalliimpi versio tee. Kalliimpi versio seisoo varpaillaan, eikä sillä ole nilkoissa rumia saumoja, jotka taas Mollyllä on.

Molly kantaa puita takkaansa.

Mistä ihmeestä sain tällaisen hullutuksen? Susannan työhuone -blogista! Hän osti ensin Phicenin ja otti siitä niin kauniita kuvia, että paloin halusta saada itselleni samanlaisen tai samantapaisen. Ajattelin, että olisi hauskaa ommella vaatteita niin aidon näköiselle vartalolle. 

Phicen-nuket pukeutuvat mainoskuvissa (törkeisiin) miehille suunnattuihin fantasia-asuihin, korkeisiin saappaisiin ja niillä on käsissään aseita. Minä hihittelin itsekseni, että Mollylle tulee kyllä hyvin erilainen elämä kuin sisarilleen! Molly muuttaisi maalle mökkiin ja saisi käyttää hyvin siveitä kotikutoisia vaatteita. Ehkä se on varsinainen pyhäinhäväistys "Phicen-miesten" mielestä ;)


Phicen ei sovellu lasten leikkeihin, sillä se on osittain koottava. Osat lähtevät irti, sillä näille saa vaihtokasvoja, vaihtohiuksia, vaihtokädet, vaihtojalat ja koko vartalonkin voi vaihtaa - eikö muuten olisi kätevää? Vaihtaisin heti pari osaa itsestäni, jos se olisi mahdollista... ;) Jos on liian kovakourainen, osat saattavat hajota, varsinkin tässä muoviversiossa. Lisäksi silikoni-iho vetää itseensä likaa ja pölyä sekä jotkin kankaat saattavat värjätä ihon lopullisesti. Hiuksiin ei voi tehdä yhtä hienoja kampauksia kuin Barbie-nukeille, sillä Phiceneitä vaivaa pälvikalju.

Minä ja Molly alamme rakentaa keittiönkalusteita...

Minulla ei kyllä ole ollut aikaa ommella Molly-paralle juuri mitään vaatteita, Domsku ja koirat menevät aina kirkkaasti edelle, mutta silloin tällöin Mollyä saattaa onnistaa. Ompelin sille alpakkavillapaidan vanhasta chileläisestä villasukasta, pitkät harmaat sukat Air Francen lentokoneesta saamastani sukasta sekä lammasmekon Turun torilta ostamastani sukasta....aika sukka juttu ;)

...ja tässä on puolivalmis maalaiskeittiön allaskaappi. En ole tyytyväinen hanaan, pitää vielä miettiä sitä.

 Allaskaappi Mollyn mökissä...

...yhä erittäin keskeneräisenä.

Molly yrittää asettua taloksi hyvin alkeellisessa mökissään.


Ajatuksenani on tuunata halpoja barbiekalusteita sekä tehdä itse niin paljon kuin mahdollista. Tahdon tehdä Mollylle pienen mökin, jossa hän saa asua. Vähän vaihtelua normaaliin 1:12 skaalan nukkekotitouhuihin!

Kuten yläkuvassa näkyy, Molly inhoaa uutta kylpyhuonesettiään. Sille on pikaisesti tehtävä jotakin!


Spraymaalasin ammeen valkoiseksi  ja maalasin jalat sekä hanasysteemit ensin mustalla ja sitten hopealla akryylimaalilla. Domsku ehti jo ottaa ammeen lapioksi, kun se oli ulkona kuivumassa, joten nyt siinä on vähän naarmuja, jotka mieheni mielestä saavat ammeen näyttämään aidommalta. Itse ajattelin kyllä suihkuttaa vielä kerroksen maalia.


Harmaapilkkuisen vessanpytyn spraymaalasin myös valkoiseksi ja vetonupiksi liimasin ilmakiväärin patruunan.


Niin uskomatonta kuin se onkin, kun ostin vessanpytyn Mollylle, se näytti tältä! Pytty oli joutunut pois paketistaan ja sitä oli pidetty kauan kassakoneen vieressä "koristeena". Ilmeisesti öisin, kun lelukauppa oli kiinni, olivat nuket käyttäneet sitä luvatta yleisenä vessanaan. Miten muuten selitätte tämän?

Mollyn keskeneräinen kylppäri. Hän kuitenkin tykkää tästä uudesta tyylistä enemmän kuin halpisbarbietyylistä :)

Molly poseeraa muurilla rennossa lämpimässä talvimekossaan.


Mollykin nauttii talven aurinkoisista iltapäivistä!

Jos sinuun iski nukkekuume tai muuten vain tahdot seurata Mollyn hitaasti etenevää elämää, voit etsiä Mollyn instagramista: @miamollydolly. Jos taas tahdot nähdä todella hienosti otettuja korkealaatuisia kuvia, katso Susannan kuvia: @priskadoll. Muun maailman Phiceneitä voit esiä laittamalla hauksi vaikka #phicendoll.

13 kommenttia:

 1. Minulle on tulossa todellinen Mollykuume! Kun katsoin Susannan kuvia, ajattelin, että sellaisen nuken haluaisin. Sinun kuvasi vain syventävät aikomustani. Niin kauniilla nukeilla pitää olla muutakin elämää kuin olla vain miesten fantasialeluna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minullekin iski kuume, eikä se helpottanut, vaikka miten yritin unohtaa Susannan Priskan. Koko ajan hoin itselleni, ettei minulla ole kuitenkaan aikaa tehdä sille mitään vaatteita, vaikka miten huvittaisi. Eikä minulla ole edes hienoa kameraa, jola ottaa hyviä kuvia. Enkä minä keräile uusia nukkeja, vaan 70-luvulta ja vanhempia. Kierin kuumeessani muutaman viikon ja kävin katselemassa kuvia. Sitten tilasin nuken eBaystä. Sitä piti odottaa melkein kaksi kuukautta, että se Kiinasta Chileen matkasi. Oli ihan pistoksissa tuon ajan. Nyt Molly on minulla, mutta eihän minulla ole ollut aikaa tosiaankaan tehdä sille juuri mitään, kun uusi chihukin tuli taloon. No, ehkä myöhemmin....

   Poista
 2. Ihania kalusteita siellä on tulossa! Olen ollut vähän huolissani, kun Mollyn instassa on ollut niin hiljaista, että onko Molly-parka kokonaan unohdettu. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Molly-parka on tosiaan joutunut melkein unohduksiin. Tuolla se kököttää yläkerrassa erittäin keskeneräisessä mökissään. Meille tuli uusi chihu ja se on vienyt sen ajan, joka Domskulta jää :D

   Poista
 3. Hei! Oletko katsonut lokia: hittavaismaassa.blogspot.fi ? Siellä tuunattiin barbiesista tavallisen näköisiä suloisia tyttöjä "Back to childhood" jaksossa. Nukkien vartalo ei ole yhtä hieno kuin sinun pukemilla mutta tukat saa kivoiksi. Ihanaa seurata tyttösi kodin rakennusta. Hih hih! Vai ehti Domsku lapioimaan vannalla ;-)

  VastaaPoista
 4. Wau, kuinka upeita kalusteita Mollylle. Ei minun Barbeilla tuollaisia ollut!

  VastaaPoista
 5. Häh. En nyt pääse tälle aaltopituudelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä onkin nukkeihmisten juttuja. Tykkäätkö tavallisista nukkekodeista? Minulle tämä on ihan sama juttu, mutta skaala on isompi. Jotkut taas keräävät muotinukkeja ja vaatteita, minä en. Minä kerään nukkeja 70-luvulta ja sitä vanhempia. Tämä Phicen on nyt ihan uusi harrastus. Se saa kuitenkin jäädä vähäiseksi, sillä 1:12 nukkekoti jää kätevämmän kokonsa vuoksi tärkeämmäksi harrastukseksi.

   Poista
 6. Voi ei! Vähän hienoa! Tuo "käytetty" vessanpönttö on kyllä paras 😄

  VastaaPoista
 7. Oi, kuinka ihanan blogin löysin.

  VastaaPoista