Japanilainen ystäväni Kaori lupasi opettaa minut ja mieheni tekemään sushia...ja siitä se sitten lähti:)


Kun riisi hautuu, tehdään kastike riisille.
(Tämä ohje on neljälle hengelle.)
90 g omenaviinietikkaa, 60 g sokeria ja 10 grammaa suolaa sekoitetaan hyvin.
Kun riisi on ollut kannen alla 15 minuuttia, sekoitetaan viinietikkakastike siihen. Kansi kiinni vielä pariksi minuutiksi. Tämän jälkeen alkaa hauskin vaihe:) Riisi asetellaan parille isolle lautaselle ja sitä tuuletetaan tarjottimen kanssa. Samalla sekoitetaan lusikalla. Tätä tehdään, kunnes riisi jäähtyy, kosteus haihtuu ja riisi saa kiiltoa. Nyt riisi on valmista käytettäväksi sushiin!


Porkkanasuikaleet sushiin tehdään näin:
Laita porkkana veteen. Jos saat jostain japanilaista kalaliemijahetta, laita sitä veteen. Sekaan loraus sakea, sokeria ja pari liotettua siitakesientä. Keitä porkkana pehmeäksi. Suikaloi sopivan ohuiksi sushiin.

Japanilainen tee oli kyllä tosi karvasta minun makuuni, paljon karvaampaa kuin Suomesta olen ostanut japanilaista teetä. Minun oli pakko pyytää sokeria siihen, vaikka vähän nolottikin. Kaori lupasi, ettei kerro äidilleen;)
Jauheliha sushiin tehdään näin:
300 g jauhelihaa, inkivääriä raastettuna, soijasoosia 5 teelusikallista, sakea 5 teelusikallista, vettä 5 teelusikallista ja sokeria 30 grammaa sekoitetaan puikoilla. Paistetaan koko ajan sekoittaen, kunnes neste on haihtunut. Tämä on myös tavallinen arkiruoka.

Sushimajoneesi:
Sekoita maun mukaan majoneesia ja luonnonjogurttia. Raasta sekaan valkosipulia ja silppua persiljaa. Laita tätä sushien päälle tai sisään.
Kuvassa vasemmalla on California-roll. Se tehdään näin:
1. Laita merilevälevy (nori) kiiltävä puoli alaspäin bambupohjalle. Levitä ohuesti riisiä, painele lusikalla tai sormilla. Ripottele päälle seesaminsiemeniä.
2. Käännä bambupohjan ja kankaan avulla ympäri. laita toiselle puolell ohueksi huikaloita avokadoa, kanikamaa (rapupötkylöitä), majoneesia ja kurkkua. Nämä laitetaan suoraksi riviksi ihan keskelle levyä.
3. Rullaa käyttäen apuna bambupohjaa ja muovikelmua.
Näiden vieressä on Philadelfia-roll, jotka väsätään näin:
1. Norilevy bambupohjan päälle. Levitä riisi ohuesti. Riisin päälle graavia lohta tai kylmäsavulohta ohuina viipaleina. Päälle muovikelmu. Käännä ympäri.
2. Laita keskelle levyä suoraksi riviksi suikaloituja philadelfia-juustopaloja, kurkkua, avokadoa, katkarapuja ja seesaminsiemeniä.
3. Rullaa.
Kuvassa vasemmalla näkyy Temari-zusheja, ne pyöritellään näin:
1. Levitetään pieni pala muovikelmua pöydälle. Sen päälle riisiä. Suljetaan kelmu ja pyöritetään palloiksi. Tehdään kerralla monta.
2. Tämän jälkeen avataan kelmua vähän ja laitetaan sinne munakokkelia ja paistettua jauhelihaa. Painellaan taas kelmun sisällä palloksi. Lopulta avataan kelmut ja laitetaan tarjolle.
Toinen versio, jotka näkyvät jauhelihapalleroiden vieressä:
1. Tehdään riisipallerot samalla tavalla kuin yllä. Avataan kelmut.
2. Leikataan norista sopivia paloja ja "liimataan" merilevä riisiin kiinni. Liimautuu siis ihan itsestään. Päälle jää pieni kuppi, joka täytetään katkaravuilla/tonnikalalla ja majoneesilla.

Ihania koiria todella suolisia niin lutusen pieniä veijareita :) Iloisia päiviä sinulle. Toivoo: Nukekkoti Jie
VastaaPoistaKylläpä näyttää ihanalta!!! Uskomaton sattuma, että juuri tänään mekin syömme sushia :) Ikinä en ole maistanut, mutta monta kertaa miettinyt, että haluaisin!
VastaaPoistaKatsotaan kuinka tytön käy ;)
Sinulla on ihania ystäviä :)
VastaaPoistaKyllä tuntuu näin äkikseltään monimutkaiselta ruoalta. Noin itsetehtynä.
Meillä Oulussakin sushia saa ja tässä viikolla käydessämme kauppahallissa mies houkuttelikin, että syödäänkö sushia... Ehkä toinen kerta kokeilen ja tulee varmaan mieleen tämä sinun juttusi ;)
ps. sori kun en ole vielä niitä ohjeita saanut aikaiseksi... tulet ne saamaan vielä
Kovin työläältä tuo vaikuttaa, mutta vesi herahti kielelle noita kuvia katsoessa. Olisinpa saanut maistella! Ä
VastaaPoistaMielenkiintoinen tämä sinun blogisi... Eksyin tänne Ainosofian kautta. Ihastelin kauniita kuviasi ja luin ruokaohjeitasi, joita voisi joskus kokeilla. Mukavaa alkavaa viikkoa!
VastaaPoistaHei kaikille! Kiitos kommenteistanne, olen vastannut omiin blogeihinne. Aikamoista suhinaa blogissani käy kävijämääristä päätellen...jättäisipä useampi pikkuisen viestinkin tänne:)
VastaaPoistaJoo, sushi maistui herkulliselta. Olen sen jälkeen tehnyt kotona jo kaksi kertaa sushia, vähän vaatimattomimmin aineksin kylläkin, sillä meillä ei ole kaikkea mahdollista, enkä jaksa lähteä täältä maalta kauppaan.
Hi Mia, it was delicious, thank you for coming to my house, I sent the address of this blog to my mom for seeing us......
VastaaPoista