Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Linssipäivä

Tänään Dominicin ruokavalioon tulivat linssit. Linssit korvaavat lihan ja niitä annetaan kahtena-kolmena päivänä viikossa. Linssit ensin liotetaan, sitten keitetään ja lopuksi puristetaan lävikön läpi niin, että kuoret heitetään pois.

 Dominic hyväksyi linssit kertaistumalta. Tässä kuvassa näette myös Finlaysonin kernistä ompelemani ruokalapun. 

Tein pojalle pakastimeen valmiiksi kasvissosetta. Tällä kertaa soseessa on mangoldia, kesäkurpitsaa ja porkkanaa. Kun lämmitän soseita, lisään joukkoon joko linssejä, lihaa tai kanaa, jotka minulla on pakastimessa jääpalalokeroissa. Dominic tykkää paljon enemmän kurpitsasta ja kesäkurpitsasta kuin perunasta. Jos soseen pohjana on peruna, minun täytyy sekoittaa ruokaan maitoa, jotta poika tykkää sitä syödä.


Eikö ole söpöt korkit näissä vauvanruokapurkeissa? Valmista vauvanruokaa Dominic syö korkeintaan kerran viikossa, kun olemme käymässä Concepcionissa. Täällä ei ole paljon valikoimaakaan. Isoissa marketeissa on 6+ kuukaudenikäisille vauvoille ainoastaan kaksi ruokavaihtoehtoa: kanakasvis ja lihakasvis. Hedelmäsoseita on sentään vähän useampia vaihtoehtoja ja niitä Dominic saa noin 3-4 purkillista viikossa. Muuten teen jälkiruokasoseetkin itse.

11 kommenttia:

  1. Ihana, onnellinen herkkusuu :)
    Omat (nyt jo aikuiset tytöt) ovat kasvaneet täyteen mittaansa kasviruualla ja linssit ovat aina kuuluneet meidän kaikkien suosikkilistalle!

    VastaaPoista
  2. Iso poika jo.Kivat nuo korkikit.Nyt tulee hassu kysymys.Kun teillä on siellä syksy ja talvi,laskeeko lämpötila kuinka alas?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei se ole hassu kysymys. Kylminä öinä syksyllä ja talvella laskee nollaan tai lähelle. Maa on huurteessa joinakin aamuina. Normaalisti talvella on sateista ja lämpötila on siinä +8 - +15 asteessa. Talvellakin on aurinkoisia päiviä, jolloin auringossa on lämmintä, mutta varjossa kylmä. Taloissa on kylmä, koska täällä on yksinkertaiset ikkunat ja huonot lämmitykset. Meilläkin on nyt keittiössä 10 astetta, vaikka olohuoneessa on reilut 20.

      Poista
  3. Näistä postauksista tulee aina niin hyvä mieli :)

    Kun asuimme Argentiinassa, purkkiruokia taisi olla myös nuo kaksi vaihtoehtoa. Hedelmäsoseita oli muutama lisää.

    Purkit oli niin kalliita, että itse tehty oli kaikin puolin mielekkäämpää. Ja oi että, kun raaka-aineet oli hyviä Argentiinassa. Itsekin söin samoja vauvan ruokia (suosikissa oli lihaa, tomaattikastiketta, ryynipastaa, kurpitsaa, juustoraastetta jne.)Suomessa käydessä ruoka maistui niin pahalta, että jouduin välillä sylkemään ruoan roskikseen :/

    Rakastin ruokaa Etelä-Amerikassa. Mieletön gourmet elämys saatiin aikaan muutamalla raaka-aineella :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitähän Suomessa nuo purkkiruuat maksavat? Täällä yksi purkki maksaa noin euron. Minusta se on kallista.

      Argentiinassa onkin parempi keittiö kuin Chilessä. Täällä ruoka on tosi yksinkertaista ja tylsää. Täällä ei osata tehdä kastikkeita eikä oikein käyttää mausteitakaan suolaa, öljyä ja oreganoa lukuun ottamatta.

      Raaka-aineet tietenkin ovat täälläkin hyvät, sillä tuoreita kasviksia on aina ja ne ovat edullisia.

      Poista
  4. Ovatko purkkisoseet kenties Bonaa? :) Samoja taitaa saada tuolta lähisiwasta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä soseet ovat Nestlen. Täällä ei ole Bonaa eikä Pilttiä.

      Poista
    2. Aahaa, kulkevat siis vähän eri nimellä vaan eri mantereilla :) Bonahan on siis Nestlen tuote myös :) korkki ainakin on lähes tismalleen samanlainen, suomessa vaan vähän tylsempi :D

      Poista
  5. Suomessa ko.tuotemerkki on Nestle Bona. Bona oli aikoinaan Chymoksen tuote ja myytiin Nestlelle vuosia (vuosikymmeniä)sitten.
    T: ex-lappeenrantalainen

    VastaaPoista
  6. Taitaa viimeksi ostamani purkin hinta olla ollut 40 senttiä. Teini jostain syystä aina joskus haluaa niitä:D

    minulla on sitten Dominicin kanssa samat tutustumiskohteet. Olen yrittänyt opetella kasvispitoiseen ruokavalioon, ja linssejä maistoin eka kertaa eilen. Ja ikää jo 34:D en ihan yhtä hyvin hyväksynyt kuin iloinen pikkumiehesi. Samoin pavut tuntuvat vierailta. Mutta kai niihin tottuu.

    Venla

    VastaaPoista
  7. Hedelmä ja kasvissoseet ovat merkistä riippuen noin 30-50 centtiä, lihasoseet 0,8-1,5€ tosin nuo kalliimmat ovat isompia purkkeja. Ihanaa kun teillä on siellä tuoretta kasvista helposti saatavilla!

    VastaaPoista