Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

lauantai 25. kesäkuuta 2011

Talviot talvella

Olen istuttanut violettoja, eli talvioita, talomme ympärille. Ne kestävät hyvin kuumuutta, kuivuutta ja köyhää maata. Toki ne ovat kauniimpia ja vihreämpiä, kun saavat vettä ja vähän varjoa.


Talviot leviävät todella nopeasti. Olen siitä iloinen, sillä ruoho ei täällä menesty. Talviot tuovat vihreyttä ympäri vuoden.Talviot kukkivat keväällä reilun kuukauden. Talomme ymprillä on sinistä ja violettia kukkaa vaikka millä mitalla. Onkin outoa, että juuri talomme sisäänkäynnin vieressä talviot ovat täydessä kukassa nyt talvella! Muualle istuttamissani talvioissa ei ole yhtään kukkaa, vain tuossa suihkulähteen ja oven välisellä alueella!


En saanut otettua yhtään terävää kuvaa. Ilma oli liian kirkas, enkä osaa tehdä mitään säätöjä, joilla ehkä olisi saanut otettua parempia kuvia.Männyt, palmut, magnolia, talviot ja mehikasvit kuuluvat Peikkokukkulan maisemaan.


Chilessä talvi alkoi virallisesti juhannuksena. Oli vuoden lyhin päivä. Täällä on nyt todella kylmää, öisin menee lähelle nollaa.


Ensimmäisen kerran Chilessä oikein odotan kevättä. Se alkaa syyskuussa. Sadekautta kestää ainakin heinäkuun ajan. Elokuussa on todella kylmää, mutta sataa vähemmän. Syyskussa sitten alkaa lämmetä ja luonto on kauneimmillaan ja vihreimmillään lokakuusta marraskuun loppuun.


2 kommenttia:

  1. Ompas tuo Talvio siistin näköinen kukka. Kiiltävät ja hyväkuntoisen näköiset lehdet. Minulle ihan uusi tuttavuus. Pilvisenä päivänä saa kukkakuvat onnistumaan paremmin. Lähikuvia kannattaa opetella ottamaan, eikä se ole edes vaikeaa. Hyviä nämä kuvasi ovat näinkin. Muutenkin tykkään kuvaustyylistäsi. Kuvat ovat selkeitä ja ihania katsella.

    VastaaPoista
  2. Aika hauskaa tuo elo toisella puolen maapalloa! Meidän pihassa talviot viihtyvät myös ja tykkään niistä. Kivasti olette ahkeroineet ja kaunista tulee!

    VastaaPoista