Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

lauantai 9. lokakuuta 2010

Ystävyyttä...

...on yhteinen lepohetki kuistin matolla.

Kuvassa sekarotuinen kadulta löytynyt Taika sekä hienon sukupuun omaava puhdasrotuinen chihuahua Olivia. Ystävyys ei papereita eikä rotua katso.

7 kommenttia:

  1. Ihanant kaverukset! Suhtautuuko isommat koirat suojelevasti pienempiin?

    VastaaPoista
  2. Kaunis kuva ystävyydestä. Kyllä tuollainen "pocito cruzado" osaa antaa arvoa sille lottovoitolle, että pääsi Peikkokukkulalle asumaan.

    VastaaPoista
  3. Suloinen kuva ystävyydestä! Juuri tänään näin Bambia ulkoiluttaessa vanhan naisen,jolla oli pieni musta,suloinen koira.Joku vanha mies oli joutunut sairaalaan,ja koira oli juossut vapaana pari päivää,koska ei ollut paikkaa,minne sitä viedä..Vanhan naisen tytär löysi sen ja vei sen Eläinsuojeluyhdistykseen,ja vanhaan mieheen otettiin yhteyttä,Hänellä ei ollut varaa lunastaa koiraa takaisin(kulut,rokotukset jne)joten vanhan naisen tytär otti koiran takaisin.Nyt he etsivät sille ihanalle pikkuiselle mustalle koiralle kotia,koska eivät voi sitä pitää kissan vuoksi.Istuin penkillä ja koira tuli syliini,ja olisin heti ottanut sen ystäväksi Bambille,mutten voi....

    VastaaPoista
  4. Herra Huuli ystävystynyt Taikan kanssa? Voi kun ne on suloisia!

    VastaaPoista
  5. Tuula: Isot koirat eivät suohtaudu mitenkään erityisen suojelevasti tavallisissa arkipäivän tilanteissa chihuihin, vaan mielestäni ne ovat hyvin tasavertaisia. Isot koirat eivät ikinä kiusaa pikkukoiria, eikä pahemmin toisinpäinkään. Molemminpuolinen kunnioitus näkyy. Kun taas tulee vaaratilanne, isommat suojelevat pieniä, kuten kerran eräs minkin sukulainen hyökkäsi chihu Matildaa kohden ja sakemanni Luna hyökkäsi näätäeläimen kaulaan ja tappoi sen. Jos Luna ei olisi puuttunut tilanteeseen, ehkä näätäeläin (Quique) olisi tappanut Matildan. Mieheni näki tämän kaiken, mutta tilanne oli ohi sekunneissa, joten hän ei ehtinyt reagoida mitenkään. Joskus pari chihua kiusaa vähän Taikaa, joka on hieman yksinkertainen koiraksi;)

    Annu: Näin ihmisenä sitä ajattelee, että osaavatkohan ne arvostaa. En tiedä, mitä koirat itse voivat ajatella ja ymmärtää sellaisista asioista. Tutkijat väittävät, etteivät koirat pahemmin ajattele...Taika tuli meille ihan pikkupentuna, joten tuskin se sen vertaakaan osaa "arvostaa" hyviä olojaan kuin aikuisena kadulta pelastettu.

    Yaelian: TIEDÄN TUNTEEN! Miten monta koiraa olisinkaan tänne vielä kadulta ottanut! Realiteetit kuitenkin täytyy ottaa huomioon. Jossain vaiheessa tulee sekin raja eteen, miten paljon on valmis käyttämään rahaa koiranruokaan, joka meidän pitää raahata kaukaa, ja eläinlääkärimaksut yms. Lisäksi en kestä kauheaa haukkumista ja räkyttämistä, joten nyt kun nuo isot koiramme ovat jo aikuistuneet, olen tyytyväinen. Meille ei nyt tulee enempää koiria kadulta niin kauan, kuin nämä nykyiset ovat hengissä.

    Anonyymi: Tuo ei ole kerra Huuli, vaan Olivia, kuten tekstistäkin voi lukea;) Herra Huuli ei oli varsinaisesti ystävystynyt vielä kenenkään kanssa, mutta Anastasian kanssa se leikkii ulkona jonkun verran.

    VastaaPoista
  6. Ihana kuva! Se on todellakin niin, että ystävyys ei katso sellaisia asiassaan mitättömiä seikkoja kuin vaikkapa rotua tai papereita :)

    Kuva on niin herttainen, kun toinen on niin pikkuruinen siinä isomman pyllyä vasten.. :)

    VastaaPoista