Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

sunnuntai 14. elokuuta 2011

Kolmen euron kampaajareissu

Kävin kampaajalla. Tai "kampaajalla". Mitähän kursseja kyseinen nainen oli käynyt, vai oliko käynyt kursseja lainkaan?Kerron teille koko ihastuttavan kokemukseni. Menin pari viikkoa sitten Concepcioniin materiaaleja ostamaan. Vein ensin kälylle polttopuita. Kerroin hänelle, että meinaan mennä kampaajalle napsaisemaan kymmenisen senttiä latvoista pois. Viime kampaajareissusta kun oli vierähtänyt jo vuosi. Käly kysyi, missä käyn kampaajalla ja kerroin käyväni keskustassa. Löysin vuosi sitten miehen, joka leikkaa paremmin kuin muut kampaajat, joita olin kokeillut. Käly kysyi, miten paljon maksoin. Kerroin maksaneeni noin 10 euroa. Käly kauhistui ja sanoi, että minun kannattaisi kokeilla hänen kampaajaansa, joka asui viereisessä talossa.Menimme soittamaan naisen ovisummeria ja nainen tuli alas. Sitten menimme yhteen asuntoon, josta hän on vuokrannut huoneen kampaamolleen. Ennen hänellä oli oikea kampaamo, mutta se paloi. Voit käydä lukemassa kauheasta tragediasta täällä. En viitsi kuvailla, miltä huone näytti. Harmi, ettei ollut kameraa ja jos olisi ollut, en olisi kehdannut kuvata. Sanon vain, että kurjaa ja ankeaa, eikä edes siistiä.Nainen laittoi hiukseni neljällä nipsulla kiinni päälaelle ja alkoi napsutella. Ei, hän ei kammannut hiuksiani kuin vain vähän latvoista. Hän jätti sivujakauksenikin, joten nyt, kun vaihdan jakauksen paikkaa, hiukset ovat toiselta puolelta pidemmät kuin toiselta puolelta ja etusivuista pidemmät kuin takaa. Viisi minuuttia siinä meni ja hiukset oli leikattu!


Sitten käsittelyyn käly, jolla on lyhyet hiukset. Hänelle laitettiin enemmän nipsuja ja aikaa meni ehkä 10 minuuttia.Kampaamokäynti maksoi 3 euroa! Että jos nyt ei ihan suora leikkaus tullut, niin ei kai tuolla summalla parempaa voi vaatiakaan ;DEhkä kuitenkin ensi kerralla menen sille kauhean kalliille kampaajalle, jolle joudun pulittamaan 10 euroa. Kerran vuodessa jos käyn, niin voin kai tuhlata sen verran ;) Mies kuitenkin leikkaa niin, että latvat tuntuvat sen jälkeen paksummilta ja hiukset on tosiaan leikattu suoraan joka suunnasta katsottuna. Hän ei edes suostunut leikkamaan hiuksiani ennen kuin oli pessyt ne ja kammannut hyvin tarkasti.Mutta ihan mielenkiintoinen kampaamokäynti oli tämä edullinenkin ;)

6 kommenttia:

 1. Onneksi et tarvinnut monimutkaisempaa muotoon leikkausta, ties miltä olisit sen jälkeen näyttänyt:)

  VastaaPoista
 2. Kiitos aamun piristyksestä! Aikainen aamu töissä. Ihanaa kun pääsi hetkeksi piipahtamaan Peikkokukkulalla. Hymyilyttää.
  Terveisin Taya

  VastaaPoista
 3. :D Kyllähän joskus -vaikka sitten kerran vuodessa- täytyy naisen saada tuhlata oikein kunnolla. Vaikka sitten kampaajareissuun :D

  VastaaPoista
 4. Vähän samanlainen kokemus Venäjältä. Kävin "keskellä ei mitään"-kylässä permanentissa. Voi sitä surkeutta: kylmää vettä, rikkinäiset pyyhkeet, Suomeasta tuodut,nyt jo rikkinäiset kihartimet ym....mutta permanentti ja leikkaus oli mitä parhaimmat, vaikka yhteistä kieltä ei ollutkaan! Toisella reissulla olisin myös mennyt, mutta oli viikonloppu. Yhden mummun tyttö kuulemma osaa leikata. En kehdannut kieltää ja niin tämä maatalousalan korkeakoulutuksen saanut nainen leikkasi kotonaan hiukseni ja ihan hyvä tuli. En ole kovin kronkeli.

  VastaaPoista
 5. Ja taas olet yhtä kokemusta rikkaampi ☺

  VastaaPoista
 6. Hih! Sulla on kyllä niin oikea asenne asua siellä!

  VastaaPoista