Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

torstai 4. elokuuta 2011

Mörkky-arvonnan voittaja sekä analyysiä

Kiitos kaikille Mörkky-arvontaan osallistuneille! Kautta Mörkyn hännän, sain kivoja ideoita ja ajattelin vähän analysoida niitä.

Eniten pidettiin tekoturkishiuksista Mörkky-neidoille. Minulla onkin ollut mielessäni, millaiset hiukset neitokaisille olisin tahtonut laittaa, mutta tämä on taas tätä elämää Chilessä...ei ole valikoimaa! Santiagosta löysin liikkeen, jossa oli useita erilaisia tekoturkiksia, mutta eihän niitä Concepcionin jälkeenjääneeseen kaupunkin tuoda :/ Santiagoon on kuuden tunnin bussimatka, en jaksa lähteä hakemaan vain turkiksia. Sitä paitsi jos lähtisin, Mörkkyjen hiuksista tulisi aika kalliit, kun bussimatkat yms. laskisi materiaalikuluihin...Tämän vuoksi kyselin teiltä ideoita, jos joku olisi keksinyt jotain uutta. Tiivisteenä käytettävää pellavaa ehdotettiin. Voi miten mielelläni sitä käyttäisinkään, jos sellaista täältä saisi.

Suurimman osan mielestä tytöillä voisi olla kahdet korvikset, pojilla vain yksi. Kuulostaa hyvältä. Aion laittaa tytöille kaksi erilaista korvista korviin. Mielestäni peikoilla kuuluu olla koruja, sillä nehän ovat kaiken kiiltävän perään ja vohkivat sekä löytävät aarteitaan kuka mistäkin.

Melkein kaikkien mielestä Mörkky-neidolla tulisi olla mekko. Tykättiin sekä pitsistä että brodyyristä, keltaisesta sekä valkoisesta. Ehdotettiin myös flanellia ja säkkikangasta, joita aion kokeilla. Mörkyillähän saa olla erilaisia vaatteita. Suurin yllätys oli se, että useampi ehdotti tylliä. Minulle tylli edustaa "halpaa" ja "muovista" materiaalia. Chileläiset käyttävät paljon tylliä töissä ja siksi aion pitäytyä erossa siitä. Tahdon erottua chileläisistä käsityöläisistä käyttämällä mahdollisimman luonnollisia materiaaleja sekä myös parempilaatuisia kuin keskinmäärin. Tylli kyllä voisi näyttää kivalta, mutta jätän sen väliin edellä mainituista seikoista johtuen.

Mörkkyneidolle myös ehdotettiin pisamoita ja pusuhuulia, jotka molemmat on helppo tehdä ja meinaan kokeilla jossain vaiheessa.Parhaat ideat:
-kynsilakkaa sormiin ja varpaisiin
-rannekoru
-käsilaukku
-puretusta neuleesta hiukset
-neidoille suu punaisemmalla langalla
-tytöille häntään rusetti
-saparoita ja rusetteja päähän
-silmälasit (voisin vääntää rautalangasta)
-pojille isommat korvat sekä käsivarsiin isommat muskelit (näistä pidin erityisesti!)

Liian vaikeat toteuttaa:
-housut ja pussihousut (eihän niillä ole kunnollisia jalkoja)
-avainnippu käteen (mistä saan sopivankokoisia avaimia, itsetehtyinä liian työlästä)

Hyviä ideoita jatkoon, mikäli Mörkyistä tykätään:
-rooliasuiset Mörkyt (vaikka hääparit!)
-liivihame
-prinsessa-Mörkyillä kruunut (rautalangasta, mutta hieman työlästä)


Ja TADADAA, nyt sitten arvonnan tulokseen: Mieheni toimii onnenpoikana ja valitsee numberin! Olen numeroinut teidät kaikki osallistuneet: 29 kommenttilootaan vastannutta sekä kaksi sähköpostilla vastannutta. Nyt mieheni istuu tuossa takan edessä lämmitelemässä. Olivia makaa siinä sylissä rapsuteltavana. Ja NYT hän sanoo numberin: SEVEN, SIETE eli SEITSEMÄN!

PIKKUVIUHTI voittaa valintansa mukaan joko Mörkyn (tyttö tai poika, katso ekaa kuvaa) tai mummon kanasen (puna- tai sinisävyinen, katso kahta jälkimmäistä kuvaa). Otapa yhteyttä sähköpostiini: mia.emilia@gmail.com

Jos joku tahtoo adoptoida Mörkyn, hinta on 20 euroa + postikulut 7 euroa.
Mummon kanasia on myös saatavana, puna- ja sinisävyisinä. Hinta 10 euroa + postikulut 3 euroa.

2 kommenttia: