Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

tiistai 2. elokuuta 2011

Ja taas on aika aromoiden

Ympäristössä alkoi kellertää joitakin viikkoja sitten. Aromoissa oli pienet nuput. Oikein lämpimillä paikoilla tien vierillä aromot ovat jo kirkkaankeltasia pallomaisia kukintoja täynnä. Tänään päätin mennä koiralauman kanssa tarkistamaan meidän aromometsikkömme. Siellähän oli jo joidenkin puiden joissakin oksissa kukinnot auenneet. Huumaavasta tuoksustakin oli jo häivähdys havaittavisssa.Ei voi olla totta, miten nopeasti vuodet vierivät! Juuri ihastelin aromoiden kukintaa ja siitä on jo kaksi vuotta! Viime vuonna olin aromoiden kukinnan aikaan Suomessa ja siitä on jo vuosi. Katselin minulle tutuksi käyneitä aromopuita ja nuuhkin talven tuoksua. Tuoksussa on jotain hyvin tuttua. Suomen luonnossa jokin tuoksuu samalle...olisikohan se tuomi? Ehkä olen väärässä. Joka tapauksessa minut valtasi hyvin nostalginen olo, samalla surullinen. Miten vuodenajat ja vuodet vierivätkään niin nopeasti?


"Vuodet ovat vierineet ohitseni,
mutta muistan niistä vain yhden talven.
Sen, kuinka aromot kukkivat,
sinä päivänä kun synnyin.

(Ultra Bran "Kyn synnyin" -laulun sanoja muutellen)

---


Mörkkyarvonnan tulokset lähipäivinä! Minä nautin nyt Emmental-juustoa, joka on HARVINAISTA herkkua näillä leveysasteilla!

---

P.S. Kyllä harmittaa, etten taaskaan saanut otettua teräviä kuvia kukista:/

6 kommenttia:

 1. Kauniin erikoisen näköiset kukat. Olisi mielenkiintoista nähdä miltä koko puu näyttää...

  VastaaPoista
 2. Näyttää ihan joltain akaasialta. Mikähän tuo mahtaa olla tieteelliseltä nimeltään...

  Nauti tuoksusta! :-)

  VastaaPoista
 3. Muistuttavat mimosaa tai akaasiaa kuten tuolla edellä on mainittu. Nautippa keltaisesta kauneudesta!

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Mimosa ja Aromo ovat sama kasvi, acacia dealbata. Ja minunkin mielestäni tuoksuvat jotenkin samalta kuin joku suomessa kukkiva puu. Hienot kuvat, pieni epätarkkuus vaan antaa lisää tunnelmaa. ;)

  VastaaPoista
 6. Juu, aromo on sama kuin mimosa. Täällä käytetään vain nimeä aromo.

  VastaaPoista