Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

lauantai 31. elokuuta 2013

Lopputalvi

Olimme kaksi ja puoli kuukautta pois Peikkokukkulalta! Saimme nauttia koko ihanan valoisan Suomen kesän. Dominic oppi tuntemaan Suomen sukunsa ja kumminsa sekä ystäväni. 

Lomaamme mahtui lähes koko elämän ja tunteiden kirjo.


Nyt olemme takaisin ja pitäisi päästä taas normaalielämään kiinni. Ajatukset ovat kuitenkin vielä Suomessa.


Vietämme kukkulalla lopputalvea, mutta kevät jo kolkuttelee ovella. Hedelmäpuut ovat aloittaneet kukintansa. Ilmat ovat vielä kylmät ja viileät. Iltapäivisin saattaa olla lämmintä, jos aurinko paistaa.


Meillä on  valtavasti tekemistä. Otan taas tilauksia Michilandiaan. Kotia täytyy laittaa taaperon vaatimuksia vastaavaksi: täytyy rakennella suojuksia takkaan, piippuun, portaisiin jne. Veitset ja pesuaineet on jo siirretty ylähyllylle.


Toin keinun Suomesta ja se heti laitettiin männynoksaan. Hiekkalaatikko pitäisi myös tehdä.


Pieni poika katsoo ulos ja miettii, pääsisikö jo keinumaan,

7 kommenttia:

 1. On ihanaa päästä Suomen ihanasta kesästä, toiseen kesään, joka siellä tekee tuloaan. Puut kukkivat niin kauniisti siellä jo. Tepa Seinäjoelta

  VastaaPoista
 2. Kaikesta päätellen matkanne sujui oikein hyvin. Rankinta on varmasti se omien tunteiden kanssa selviäminen, kun mennyt kesä tuntuu varmaan monelta kohdin ihan epätodelliselta Chilestä päin ajateltuna. Sinäkin varmaan ehdit kesän aikana käydä läpi lapsuuden ja nuoruuden muistoja ja peilasit niitä tämän päivän elämään. Siitä tulee epäilemättä hiukan ristiriitainen, haikea olo.
  Kun pääset täydellä tohinalla tarttumaan kotisi arkitöihin, niin suloiset kesämuistot muuttuu entistäkin rakkaimmiksi. Dominic myös sai ihania muistoja kesästä.
  Terveyttä ja voimia koko perheelle!

  VastaaPoista
 3. Pitkan loman jalkeen on varmaan aika haasteellista palata takaisin arkeen. Varsinkin kun kesainen Suomi ja viela lomalla ollessa on aika utooppisen taydellinen kokemus, (nimimerkki "Kokemusta on" ja me olimme siella vaan kaksi ja puoli VIIKKOA).
  No ainakin ilmastollisesti sina palaat ihanaan alkukevaaseen eika Israelin kostean tahmaiseen kuumaan elokuuhun, niin kuin meille kavi. Eika Syyrian ohjuksetkaan kanna sinne asti :)
  Toivotaan paljon tilauksia putiikkiisi! Miten koirat ottivat sinut vastaan nain pitkan eron jalkeen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koirat olivat tosi iloisia paluustamme. Kaikkia piti rapsutella kovasti ja kaikki kerjäsivät huomiota. Pelkäsin vähän, että koirat eivät tykkäisi liikkuvaisesta Dominicista, mutta minkäänlaisia ongelmia ei ole ollut.

   Voi voi, kaksi ja puoli viikkoa ei ole kovin pitkä aika Suomilomaan. Toisaalta olette lähempänä Suomea ja voitte käydä useammin.

   Huh, siellä teilläpäin on kyllä kamala tilanne meneillään Syyrian tapauksen takia. :(

   Poista
 4. Teillä kesä jatkuuuu ja jatkuuuuu.Vastahan te tulitte.Aika vaan juoksee,mutta uutta lomaa ootellessa.Hyvää kevättä.Koska teillä alkaa "virallisesti"kesä?

  VastaaPoista
 5. Kuulostaisi kyllä täydelliseltä, kun kesän jälkeen palaisi alkukevääseen:) Tosi kauniit ovat nuo puut. Ja ihanaa, että kirjoittelet taas. Ihan olen kaivannut, joskin toki ymmärrän, että teillä on ollut paljon tekemistä.

  Venla

  VastaaPoista