Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

torstai 27. kesäkuuta 2013

Kirjaisten kirjat

Tämän postauksen otsikkona voisi myös olla "Mielettömän upea Suomeni" tai jotain sen sellaista. Niin hieno tämäkin paikka on, jonka tahdon teille esitellä. Oikeastaan tällaisen paikan tahtoisin näyttää kaikille chileläisille. He eivät voisi uskoa, että tällaista rehellisyyttä, luottavaisuutta ja anteliaisuutta voi planeetallamme esiintyä! 

Perheellämme on mökki Turun saaristossa ja sieltä ajoimme joitakin kilometrejä Kirjaisiin. Maisemat ovat mitä kauneimmat saaristolaismaisemat.


Kirjaisissa on laituri, kauppa ja kesäravintola. Puiset portaat johtavat kallion päälle.


Kallion päällä on terassi, tuoleja, keinutuoleja ja kukkaistutuksia...


...ja punainen tuulimylly.


Tuulimyllyn sisällä on KIRJASTO!


Ja millainen kirjasto! Siellä on elokuvia (vhs), musiikkia (kasetteja), lehtiä ja kirjoja. Kirjallisuutta on eniten ruotsiksi, suomeksi, englanniksi, ranskaksi ja saksaksi. Tarjolla oli korkeakirjallisuutta ja kioskipokkareita sekä lasten- ja nuortenkirjoja.


Kirjasto oli siisti, eikä siellä ollut ketään töissä!


Miten kirjasto sitten toimii? Niin, että sieltä saa ottaa tai lainata kirjoja itse. Kirjat voi palauttaa, tai sitten voi viedä muita kirjoja tilalle - omantunnon mukaan! Tällainen ei IKINÄ toimisi Chilessä! Tuolta olisi varastettu hyllyjä myöden kaikki jo ensimmäisenä päivänä. KUKAAN ei toisi sinne yhtäkään kirjaa.


Katsokaa mikä ihana porras oven edessä on!


Me veimme myllykirjastoon kaksi kirjaa ja yhden lehden, mutta minä löysin sieltä useammankin mielenkiintoisen kirjan. Onneksi minulla on monta kirjaa ja kasa lehtiä, jotka meinaan kiikuttaa sinne ensi kerralla - toivottavasti parin viikon päästä!


Tiedättekö, onko tällaisia kirjastoja paljonkin Suomessa? Entä tällaisilla nälöaloilla? Tuollahan voisi viettää koko päivän! Söisi eväitä, ihailisi maisemia ja lukisi kirjoja!

13 kommenttia:

 1. Voi miten ihana paikka! Suomi yllättää välillä välittömyydellään, turvallisuudellaan ja rehellisyydellään. On hieno asia että täällä tuollainen toimii. En ole ennen noin hienoa itsepalvelukirjastoa nähnyt, vain pöytiä, joissa on kirjoja vapaasti otettavissa tyyliin "tuo kirja vaihdossa jos haluat" :)

  VastaaPoista
 2. Mia, Pihlajavedellä, eli täällä Keski-Suomessa on kuuluisa korpikirjasto, josta muistan joskus blogini alkuaikoina myös bloganneeni. Se on erämaajärven rannalla...

  Onhan Suomessa saarissa mökkejä, joissa ovet ovat auki ja lapissa majoja samalla tyylillä. Niissä ollaan nätisti, siivotaan omat jäljet, ja jos on käytetty lämmityspuita, tuodaan uusia tilalle vaikka ryhtymällä klapihommiin.

  Hienoa, että löydät Suomen parhautta, joka ei tuohon jää...

  VastaaPoista
 3. Minusta on aika uskomatonta, että tuollainen kirjasto toimii Suomessakaan. o_O

  Tosi hieno juttu!

  VastaaPoista
 4. Hei, näyttää ihanalle paikalle! Hyvinkään kaupungin kirjaston ala-aulassa on kirjakärryt, joihin voi tuoda ja joista voi ottaa kirjan ilman mitään lainausta, kierrättäen :)
  Tuulosrievän leipomon yhteydessä Tuuloksessa on pieni itsepalvelumyymälä, jossa ei ole henkilökuntaa. Ihana paikka, aina auki ja hyvää leipää! Näitä lisäaineettomia leipiä myydään toki muuallakin. Mukavaa kesää teille Suomessa!

  http://tuulosrieva.fi/tuulosrieva/

  VastaaPoista
 5. Ihana paikka kiitos vinkistä! Täytyykin poiketa kun seuraavaksi menen mökille ja voisihan varata muutaman vaihtokirjankin mukaankin. Ihan meidän "nurkilla" olette liikkuneet :)

  VastaaPoista
 6. Ja mitka maisemat kirjaston portailta!!!

  VastaaPoista
 7. Olipa mielenkiintoinen juttu, en todellakaan tiennyt tuollaisia olevan Suomessa. Todella ihana paikka, myös maisemaltaan. Tepa Seinäjoelta

  VastaaPoista
 8. Vau! Rakastan kirjoja. Ihana paikka!

  VastaaPoista
 9. Suomessa oon käynyt muutaman kerran kukkakaupassa, joka on auki kellon ympäri aina. Eli silloin, kun kauppa on suljettu, sen tuulikaappiin kuitenkin pääsee. Tuulikaapissa on lasiovellinen kukkakaappi, jossa on erilaisia valmiita kukkakimppuja hintoineen. Siitä voi ottaa valitsemansa kimpun ja laittaa rahat purkkiin. Jos ei ole rahaa mukana, niin purkin vieressä on pino laskupohjia ja ohje niiden täyttöön. Eli ota kukat, täytä lasku, jätä siitä osa rasiaan ja ota loppu mukaasi ja maksa myöhemmin. Samalla systeemillä toimivaan maatilatuotteiden myyntikojuun olen myös törmännyt.

  VastaaPoista
 10. Tuon kirjaston toimiminen perustuu tietysti suurimmaksi osaksi ihmisten rehellisyyteen ja hyvään tahtoon, mutta jonkin verran vaikuttaa varmaan sekin, että käytettyjen kirjojen, lehtien ja kasettien markkina-arvo on Suomessa aika lailla nolla. Kaikilla on tavaraa enemmän kuin taloon mahtuu. Kuulemma käytetyistä pianoistakin on ylitarjontaa! Ihmiset haluavat eroon isoista perintöpianoista, ja siksi niiden hinnat ovat pudonneet kovasti. Ehkäpä jonain kesänä teidän saaristokirjastossa voi käydä myös soittelemassa jonkun lahjoittamalla pianolla vanhoja valsseja... :D

  VastaaPoista
 11. Ihana kirjasto.Tuo kukkakauppa"juttu" on tuttu.Ja Maisemat onkin sitä parasta Suomea.Hyvää Suomilomaa.

  VastaaPoista
 12. Aivan ihana paikka:) Lisätään pakkokäydä-listalle.

  Venla

  VastaaPoista
 13. Kiitos vinkistä! Jäin miettimään, missä Kirjalassa tuo on. Eilen ulompaa saaristosta autolla ajaessani näin Kirjais-kyltin ja lähdin katsomaan, josko olisi oikea paikka. Sieltä löytyi. Korppoosta olin ostanut perunoita ja tomaatteja kasvihuoneen itsepalvelumyymälästä ota - punnitse - kirjoita vihkoon - maksa lippaaseen -systeemillä. Mukavampaa itsepalvelua kuin itsensä palveleminen netissä. "Courteous and efficient self-service."

  VastaaPoista