Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

maanantai 24. kesäkuuta 2013

Pitkä matka Suomeen

 Oikein arvattu! (ks. viime postaus) Me olemme Suomessa...jeeee! Tulimme Dominicin kanssa viettämään Suomen kesää. Isi-rukka jätettiin talon- ja koirienvahdiksi Chilen talveen.


Me tulimme Turkuun 6.6.13. Takana oli yli 30 tuntia yhtämittaista matkustamista. Dominic nukahti lappu suussaan Santiagon kentälle ensimmäisen lennon jälkeen.Ostimme upouudet matkarattaat, jotka menevät pieneen tilaan helposti. Kävi kuitenkin niin hassusti, että viimeisen Finnairin lennon jälkeen rattaat juuttuivat matkatavarahihnalle, vääntyivät ja olivat täynnä konerasvaa. Onneksi Finnair korvasi asian ja saimme Suomesta uudet rattaat.Tässä odottelemme Air Francen konetta Santiagosta Pariisiin.


Heti koneessa Dominic löysi mielilaitteensa: kaukosäätimen!


Dominic sai baby basketin, jossa uni maistui - vaikka pidemmät unet maittoivat äidin sylissä.


Dominic hurmasi lentokoneessa ihmisiä ihanalla hymyllään ja hyvällä käytöksellään. Kenekään ei tarvinnut onneksi kuunnella meidän suunnasta rääkymistä. Olin hyvin ylpeä pojastani!

Koko pitkä matka meni muutenkin hienosti. Dominicin korvat eivät särkeneet nousujen ja laskujen aikana. Itsekin pääsin paljon helpommalla kuin olin kuvitellut. Vauva-aika on ollut heräilyä tunnin-kahden välein viimeiset yhdeksän kuukautta, joten katkonaiset unet eivät verottaneet voimia yhtä paljon kuin aikaisemmin. Olen tottunut valvomiseen. Matkan jälkeinen väsymyskin oli normaalia väsymystä, enkä aikaeroa huomannut juuri lainkaan, vaikka sitä nyt seitsemän tuntia onkin.

Suomessa olemme puuhailleet jo vaikka mitä Dominicuksen kanssa. Siitä lisää joku toinen päivä ;)

10 kommenttia:

 1. Ajatella, olette melkein naapurissa...:)
  Ihanat kuvat pikku hurmurista♥ ei lainkaan ihme, että hurmasi kaikki...:)

  VastaaPoista
 2. Olipa teillä pitkä matka! Dominic on niin suloinen! Ja oikein hyvää Suomen lomaa,itsekin olen sinne menossa muutaman tunnin kuluttua....

  VastaaPoista
 3. Hyvaa Suomen lomaa teille!!!
  Pitka matka teilla.Tiedan kylla mita se on matkustaa lasten kanssa..Vaikka meilla lyhyempi matka,mutta silti kotoa lahtiessa mummolan ovelle lyhyimmillaan on kestanyt noin 22 tuntia.
  Tana vuonna onneksi lyhyempi aika,silla Finnair lentaa suoraan Tel Aviv -Helsinki.Ihanaa!!!

  VastaaPoista
 4. Kyllä noin suloinen "reissumies" hurmaa kaikki vastaantulijat!
  Mukavaa loman jatkoa:)

  VastaaPoista
 5. Oikein ihanaa Suomi-loman jatkoa teille! Nauttikaa Suomen kesästä!

  VastaaPoista
 6. Voi miten kiva postaus, poika nukkuu lappu suussa :-) Äidin rauhallisuus varmasti vaikuttaa myös poikaan ja matkustus sujuu! Itsellänikin on kokemusta pitkistä lentomatkoista, jopa kolmen pojan kanssa. Ja tuo pohjaton kiinnostus kaukosäätimiin ynnä muihin näpyteltäviin - kuka selittäisi sen :-) Mukavaa kesäoloa Suomessa!

  VastaaPoista
 7. No onpas siellä reipas ja ihana pieni matkamies. Oikein nautinnollista lomaa koto-Suomessa :)

  VastaaPoista
 8. Voi miten ihanaa, että pääsitte pikkumiehen kanssa käymään Suomessa. Dominic nyt pistää kaikki kansallisuudet polvilleen noilla silmillään ja valoisalla hymyllään. Voi tyttöparkojen sydämiä, kun se aika tulee... ;)

  Muistan hyvin chileläisen työkaverini kertomukset pitkästä lennosta Suomesta Chileen vaihtoineen. On hyvä totutella jo nuorella iällä lentelemään tätä väliä. Minä ja Párek riiviö toivomme teille oikein onnellista ja onnistunutta visiittiä Suomessa.

  Seinävaate mäyräkoirasta herättää edelleen suurta ihastusta kaikissa meillä kävijöissä. Palaamme varmasti tutkimaan tilattavia juttuja syksyllä.

  VastaaPoista
 9. ihana kun pääsitte käymään Suomessa :) olette aika lähellä, tiedä vaikka sattumalta törmättäisiin :)

  nauttikaa Suomen kesästä :)

  VastaaPoista
 10. Tietäähän sen, että tällainen aina hymyilevä nuorimies osaa käyttäytyä todella hienosti. Ihanaa lomaa teille! Tepa Seinäjoelta

  VastaaPoista