Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Hertsileili mikä soppa!


Miten olen voinut elää yli nelikymppiseksi tekemättä kertaakaan elämässäni tomaatti-linssikeittoa? Ja vielä siitä ajasta kymmenen vuotta Chilessä! Tosin ei täällä kukaan tee tomaatti-linssikeittoa, mutta täällä on yllinkyllin sekä tomaatteja että linssejä ja molemmat ovat halpoja aineksia.


Linssit eivät kuulu lempiruokiini, enkä ole vieläkään löytänyt sellaista linssiruokaa, johon tulisi himo...mutta nyt sellainen todellakin taisi löytyä. Netissä on paljon ohjeita tällaisiin keittoihin, joten en aio reseptiä nyt laittaa. Itse katselin montaa reseptiä ja sitten sovelsin oman versioni, johon tuli paljon muita ohjeita enemmän linssejä. Blenderillä lopuksi sekoitin koko sopan, laitoin päälle korianteria omasta maasta ja merkeniä, eli savustettua chiliä -  ja HERTSLILEILI; miten hyvää se on!


Seuraavana päivänä sopan voi lämmittää mikrossa ja se on aivan yhtä hyvää - ellei parempaa kuin ekana päivänä :)

11 kommenttia:

 1. Olen ihan koukussa linssikeittoon, ollut jo vuosia. Joka viikko, kesat talvet meilla keitetaan jonkunlaistan linssikeittoa ainakin kerran. Tomaattinen linssikeitto kuuluu munkin suosikkeihin, taalla sen nimi on morsiamen keitto :) ja siihen tulee runsaasti minttua.

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Hei!
  Käyn usein lukemassa blogiasi. Toivoisin niin kovasti, että bloggaisit myös ihanista koiristasi....

  Päivi

  VastaaPoista
 4. Täällä kanssa yksi lukija, joka kovasti haluaisi lisää koirapostauksia! Kiitos ihanasta blogista!

  VastaaPoista
 5. Ja täällä yksi lukija, joka jo kaipailee kuulumisia. Mutta malttaa kyllä odottaa, sitä aikaa, kun se kirjoittajalle sopiva on. Toivottavasti voitte siellä hyvin.

  Venla

  VastaaPoista
 6. Hei, tuletteko Suomeen jouluksi? Olisi kiva saada Dominicista kuvia pukin sylissä. Isänsä kommentit suolalaisesta jouluruuasta kiinnostaisivat myös. Hyvää ja tunnelmallista adventtiaikaa!

  VastaaPoista
 7. Huhuu, missä luuraat? Toivottavasti voitte kaikki hienosti ja tulet pian kertomaan joulustanne!

  VastaaPoista
 8. Täällä kanssa käydään harva se päivä vilkaisemassa,josko olisi uusi postaus tullut...

  VastaaPoista