Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

torstai 12. marraskuuta 2015

Smoothiet apuna napostelun vähentämiseen

Minä syön terveellistä ruokaa, mutta ongelmanani on aina ollut napostelu. Se varmaan on vatsalihasten löystymisen lisäksi aiheuttanut boakäärmeilmiön. 

Olen yrittänyt opetella pois napostelusta ja siihen olen käyttänyt kolmea niksiä: kun tekee mieli laittaa jotakin (taas) suuhuni, juon lasillisen vettä tai nappaan kolme mantelia/pähkinää tai jos mahassa selvästi on tilaa, pyöräytän smoothien.

Minä en ole tehnyt sellaisia ihmepommeja, joita joistakin terveysblogeista voi löytää. En ole hankkinut kaikenlaisia hienoja aineksia, mutta ehkä vähävähältä laajennan valikoimaani. 


Blenderini hajosi pari vuotta sitten ja sen jälkeen olen käyttänyt vain sauvasekoitinta. Ostin kuitenkin lokakuun alussa uuden blenderin. En voinut vastustaa tuota ihanaa pinkkiä väriä, kun vihdoinkin Concepcioniin oli tullut Kitchen Aidin keittiövälineitä. Oikeastaan kuolasin niiden ihanan väristen monitoimikoneiden perään, mutta eihän minun olisi järkeä sellaista hankkia, koska en edes leivo juuri koskaan. Blenderi on paljon paljon käytännöllisempi meidän keittiössämme. Sitä tulee käytettyä lähes joka päivä - ja joinakin päivinä useammankin kerran. Harmi vaan, ettei Dominic tykkää smoothieista eikä pirtelöistä, niiden rakenne jotenkin ällöttää häntä. Olisi kiva tehdä kesäkuumalla terveellisiä välipalajuotavia hänellekin. Mutta olen ajatellut, että voinhan tehdä smoothien ja pakastaa sen sitten mehujäämuotteihin!


Päätin kertoa teille omia reseptejäni muutamaan smoothieen:

Mian hyvä liian hyvä

50g mansikoita
50 g jäisiä mustikoita
6 saksanpähkinää
1/2 avokado
1/2 purkkia luonnonjogurttia
2 dl vettä


Vihreähetki

100 g avokadoa
100 g banaania
salaatinlehtiä
25 g kaurahiutaleita
2 dl vettä
1 dl rasvatonta maitoa


Aurinkoinen

50 g keitetty kvinoa
100 g banaania
100 g jäisiä ananaspaloja
3 dl hiilihappovettä


Mian Minttumelissa


50 g keitetty kvinoa
150 g päärynä kuorineen
100 g avokado
1 purkki chiajogurttia
2 dl vettä
5 isoa mintunlehteä
2 sitruunamelissanlehteä



Mian Mustikkamuiskaus

50 g jäisiä mustikoita
 50g banaania
purkki luonnonjogurttia
 vettä


Valitsen smoothieen ainekset sen mukaan, olenko tekemässä jälkiruokaa, välipalaa vai juomaa. Jos tarvitsen energiaa tai illan päätteeksi huomaan, etten ole syönyt riittävästi, laitan pähkinöitä, siemeniä ja muuta proteiinipitoista. Jos taas olen jo syönyt päivällä paljon kaloreita ja silti iskee nälkä, teen smoothien, jossa on paljon mustikoita, ananasta, salaatinlehtiä ja vettä.


7 kommenttia:

  1. Moi! Maukkaan oloisia smoothie-reseptejä, pitää ehdottomasti kokeilla! Asiasta kukkaruukkuun, lehdessä oli juttua jokin aika sitten raskauden jälkeisestä vatsan pömpötyksestä. Yksi syy siihen voi olla vatsalihasten erkaantuminen. Ilmeisesti sitä korjataan tietynlaisilla vatsalihasharjoitteilla, tavalliset vatsalihasliikkeet eivät siihen auta. Googlettamalla löytyy aika paljon ohjeita, mutta niissäkin tuntuu olevan jonkinlaisia koulukuntaeroja.
    Kiitos tosi kivasta blogista, monta vuotta jo olen roikkunut mukana.:)
    -Matleena

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri tuota vatsalihasten erkaantuista tarkoitin "löystymisellä". Täytyykin mennä googlailemaan, jos löytyisi jotain helppoja ohjeita asian korjaamiseen. Kiva kun olet roikkunut mukana :)

      Poista
  2. Hei, sinulla on samanlainen jänismuki/kuppi kuin minulla. ;-)

    Airi

    VastaaPoista
  3. Ihanan värinen blenderi!
    Meillä tehdään kanssa usein smoothieita,ovat niin mukavia välipaloja:)

    VastaaPoista
  4. Mina olen huomannut etta naposteluun auttaa proteiininpitoinen ruokavalio, rasvojakaan pelkaamatta. Munat, juustot, liha pitavat nalan pitkan aikaa pois, eika tule akkia mieli taas jotain uutta suuhun pistaa. Jos olet kasvissyoja, ehka tofu tekisi saman vaikutuksen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, srn jälkeen kun aloin juosta, olen kiinnittänyt huomioni ruokavalioon ja nykyään jokapäiväisiä ruokia ovat pähkinät, avokadot, munat, juusto, kala/kana/liha. Napostelen entistä vähemmän ja kun napostelen, yritän tehdä sen terveellisesti. Entisten suklaa, karkki ja keksi paljouden tilalle on jäänyt korkeintaan kolme palaa tummaa suklaata per päivä ja loput ovat hedelmiä, manteleita ja kuivattuja marjoja. Nykyään myös juon vettä ja teetä litratolkulla.

      Poista
    2. Joo, srn jälkeen kun aloin juosta, olen kiinnittänyt huomioni ruokavalioon ja nykyään jokapäiväisiä ruokia ovat pähkinät, avokadot, munat, juusto, kala/kana/liha. Napostelen entistä vähemmän ja kun napostelen, yritän tehdä sen terveellisesti. Entisten suklaa, karkki ja keksi paljouden tilalle on jäänyt korkeintaan kolme palaa tummaa suklaata per päivä ja loput ovat hedelmiä, manteleita ja kuivattuja marjoja. Nykyään myös juon vettä ja teetä litratolkulla.

      Poista