Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

perjantai 18. syyskuuta 2009

Chilen 199. itsenäisyyspäivä

Chilen itsenäisyyspäivän tunnelmia
Kaikkien talojen edessä on oltava lippu. Niitä saa ostaa edullisesti kaikista supermarketeista. Myös autoissa käytetään paljon lippuja. Ihmiset koristelevat kotinsa kreppipaperista ja kartongista tehdyillä kansalliskukilla copihueilla ja lipuilla. Kaikkien kauppojen näyteikkunat on koristeltu sinisellä, punaisella ja valkoisella.

Näkymä Reren kellotapulista

Chileläiset juhlivat itsenäisyyspäiväänsä yhtä railakkaasti kuin suomalaiset vappua. Juodaan ja syödään paljon, tanssitaan ja grillataan. Chileläiset ovat kovin patriootteja. Suuri osa ihmisistä ja lähes kaikki lapset pukeutuvat kansallispukuihin ja tanssivat cuecaa. Ihmiset kokoontuvat ramadoihin eli suuriin telttoihin. Juhlallisuudet kestävät perjantaista sunnuntaihin.


Itsenäisyyspäivänä grillataan lihaa ja makkaroita, tehdään empanadaksia (chileläisiä lihapiirakoita), pajaritoksia (pullia, joiden päällä on löysää "marenkia" ja juodaan viiniä ja chichaa (omenasiideriä).

Onnea Chile!

6 kommenttia:

 1. Vuoden kuluttua siellä on varmaan isot juhlat!
  Ä

  VastaaPoista
 2. Ensimmäistä kertaa löysin ihanaan blogiisi!
  Luin mielenkiinnolla tontinetsintäänne=). Toivon että asiat lutviutuvat lopulta hyvin!

  VastaaPoista
 3. Onnea Chile!! Mielenkiintoista elämää vietät. Onnellista eloa Kukkulalla.

  VastaaPoista
 4. Paljon onnea Chileen! Ja teidän tontinetsintänne kuulostaa ihan sadulta, ja luulen että sillä on varmasti onnellinen loppu:)

  VastaaPoista
 5. Moi!
  Meillä oli vaisu 18. Nelson teki kylläkin ensimmäistä kertaa elämässään empanadoja! Jopa minulle soijarouheesta :) Ne oli mielenkiintoisia mutta ihan hyviä kokkaustaidottoman henkilön tekemiksi.

  Tänne kuuluu sellaista uutta, että N aloitti Äänekoskella maahanmuuttajien kurssin! Opiskelee nyt innolla suomea! :)

  VastaaPoista
 6. Kuvasi toivat mieleen muutaman vuoden takaisen Chilen matkan...tänään olen hakumatkalla seuraamaan uusia blogeja ja omasi tuli vastaan...jatkossa seuraakin sitä säännöllisesti... olen itsekin tälläinen ulkosuomalainen, asunut Ranskassa, Etelä-Afrikassa ja nyt Andorrassa, joten on kiva seurata muiden elämisistä ja tekemisiä maailmalla.

  VastaaPoista