Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

maanantai 10. syyskuuta 2012

Onneksi mieheni ei ole masai

Luen jälleen kerran kirjojani, jotka olen lukenut jo moneen kertaan. Tämän kirjan tosi tarina saa minut aina ihmettelemään, mikä saa naisen taistelemaan aivan järjettömältä tuntuvan rakkauden puolesta. Sveitsiläisen Corinnen ja afrikkalaisen masai-soturi Lketingan rakkaus oli jo alusta saakka täynnä vaikeuksia ja tuomittu epäonnistumaan ja silti Corinne jaksoi taistella suhteen puolesta monta vuotta. Tilanteen oudoksi tekee myös se, että Corinnen rakkaus Lketingaan tuntuu ainakin tekstin mukaan hyvin pintapuoliselta. Hän rakastui miehen ulkonäköön, eikä mihinkään muuhun. Kun mies vaihtoi tyyliä, rakkauskin rapisi. Toki mukana oli miehen puolelta kamalaa mustasukkaisuutta ja kulttuurien yhteentörmäyksiä.

Corinne sairastui moneen kertaan malariaan, kerran hepatiittiin. Hän oli kuolla tauteihin. Hän tuli raskaaksi ja samalla oli aliravittu, aneeminen ja malariassa. Hieman parempaan sairaalaan päästyään hän ja vauva selvisivät, mutta sitten hän sairastui hepatiittiin. Mies ei ymmärtänyt Corinnen tarvetta päästä Sveitsiin paranemaan ja aina vaan Corinne jaksoi rakastaa ja ymmärtää miestään, joka epäili jatkuvasti, että Corinnella oli muita miehiä. Kun Corinne pääsi Sveitsiin, hän ei muuta ajatellutkaan kuin Afrikkaa ja palasi aina takaisin jo muutaman viikon loman jälkeen.

Kirja on niin täynnä vastoinkäymisiä, vaikka niistä aina selvitäänkin, että en tajua, mitä hohtoa nainen on nähnyt tuollaisessa elämässä.  Pelkkää kurjuudessa ja köyhyydessä elämistä!

Minä kerron miehelleni näitä kirjan juttuja ja totean sitten, että kyllä on hyvä, että en iskenyt New Yorkissa silmiäni masai-soturiin, tai muuhun ihan erilaisesta kulttuurista tulevaan mieheen, vaan chileläiseen tavalliseen mieheen!  

47 kommenttia:

 1. Minäkin olen lukenut kirjan ja yhtä ihmettelevänä...
  Sen verran olen siellä savanneilla kulkenut ja lantamajoja katsellut, etten ikipäivinä voisi mennä sinne asumaan! On meitä moneksi!
  Onnellista loppurutistusta sinulle!

  VastaaPoista
 2. Kiitos kirja vinkistä....

  VastaaPoista
 3. Hmm, tämä koskettaa minua jokseenkin läheltä :)

  Ystäväni vihittiin juuri elokuussa afrikkalaisen miehen kanssa. Heidän suhteensa on ollut jo vuosia odottamista ja pitkiäkin yhteydettömiä pätkiä (sillä ne olot todellakin ovat yksinkertaiset, eikä esim. puhelinyhteyksiä tai tietokonetta todellakaan ole aina saatavissa). Mies on köyhistä oloista, orpokodin kasvatti. Silti ystäväni on tuskin koskaan ollut niin onnellinen kuin hän nykyään on, enkä minäkään voisi kuvitella hänelle toista miestä, kerran hän on tämän kanssa onnellinen.

  En ole lukenut kyseistä kirjaa, mutta erilaisuudesta tämä ystäväni mies on kyllä opettanut. Kohtalo ja rakkaus eivät kyllä katso pankkitilejä tai muita lähtökohtia silloin, kun on tosi kyseessä. Ystäväni on myös sairastanut malariaa ja muitakin aika karmeita tauteja useamman kerran, tuli tästä mieleen. Arki on sitä, että esimerkiksi aamulla herätään lypsämään ainoa lehmä. Itse tuskin osaisin elää Afrikassa köyhissä oloissa, mutta ymmärrän kyllä miksi ystäväni tahtoo, sillä alunperinkään hän ei mennyt sinne miehen takia (ensin muutama pätkä töitä ja opiskelemassakin kävi) :)

  VastaaPoista
 4. Ehkä se on seikkailunhalua, rakkauden lisäksi.Vaikeita asioita ymmärrettäväksi.Tepa Seinäjoelta

  VastaaPoista
 5. Hmm..ehkä tää on myös rakastumista täysin erilaiseen maailmaan,seikkailunhalua..mutta,jos kestää kaikki taudit ym..rakkautta varmasti..ja itse,3vuotta"alkeellisissa oloissa"viettäneenä voin vain todeta,että rakkaus kantaa,yhä vieläkin <3 <3 onnellista olotilaa Mia sinulle,may God bless you..

  VastaaPoista
 6. Samaa minakin olen ihmetellyt, vaikken itse kirjaa ole lukenutkaan. Tarina on kylla tuttu. Kulttuurien tietynmaarainen erilaisuus on rikkaus parisuhteessa, mutta tuo suhde tuntuu kylla tosi kummalliselta.

  VastaaPoista
 7. En ole kyseistä kirjaa lukenut, voisi olla avartava kokemus kyllä lukea. Pienen hihityksen sai aikaan täälä tavallisen suomalaisen miehen kanssa elävälle se miten "chileläinen tavallinen mies" sinulla onkaan :D Ymmärrän kyllä mitä tarkoitat asialla, mutta täältä suomesta katsoen elämä sielä on kuitenkin erilaista kun meidän tavallinen täällä :)

  Mirka

  VastaaPoista
 8. Mä olen kans pariinkin kertaan lukenut ton kirjan. Jotain järisyttävää siinä on. Oletko katsonut sen elokuvan? Se vasta karvat pystyyn nostattaakin...mut en suosittele kattomaan sitä nyt raskaana ja ennen synnytystä:)mutta joskus kuitenkin.Varmasti yksi mieleenpainuvimmista elokuvista. Toi kirja vaan on tarkempi kertomus tosielämästä.

  VastaaPoista
 9. Tunnen pari suomalaistakin naista, jotka ovat Keniassa afrikkalaisen miehen kanssa naimisissa.
  He asuvat kaupungissa, lähes täysin länsimaalaisittain. On sähköt, tietsikat, vartioidut alueet, jne.Tiedän että silti arki koettelee, erilainen tausta, tavat, sähkökatkot, ryöstöt, malariat sun muut ovat arkipäivää.
  Mutta siinähän se elämän rikkaus on, erilaisuudessa...

  VastaaPoista
 10. Luin ensin että onneksi mieheni ei ole Masa. Heh. Minustakin olen naimisissa ihan tavallisen miehen kanssa, joka tosin sattuu olemaan turkkilainen :D

  VastaaPoista
 11. Minä luin tuon kirjan vuosia sitten. Muistan siitä sen, että menin ihan raivoihini lukeissani. Siinä oli jotenkin hirmuisen ylemmyydentuntoinen asenne afrikkalaisia ihmisiä ja elintapoja kohtaan.

  Minusta ajatus siitä, että haluaisi asua savitalossa "alkeellisissa" oloissa ei ole ollenkaan hullu. Hullumpaa on tämä meidän elämämme. Teemme kakkamme posliiniseen istuimeen ja huuhdomme sen viemäriin juomavedellä. Olemme matkanneet kauas luonnollisesta elämäntavasta, ja minusta se ei ole mitenkään yksiselitteisesti positiivinen asia.

  Pitäisikin ehkä lukea tuo uudelleen ja katsoa, miten se minuun nyt vaikuttaisi. Olin silloin niin nuori ja kiivas.

  VastaaPoista
 12. Olen samaa mieltä Susannan kanssa kirjasta välittyneestä ylemmuudentunteesta. En muutenkaan ihan ymmärtänyt, mitä Corinne miehessä näki ja miksi hän pysyi niin suhteesa, joka lukemani perusteella vaikutti ihan liian hankalalta toimiakseen. Rakkauden voimalla pystyy kyllä ihmeisiin, mutta rajansa silläkin.

  VastaaPoista
 13. Olen katsonut elokuvan, mutta kirjankin voisi kyllä lukea. Kiitos vinkistä! :)
  Kai se rakkaus saa ihmisen tekemään asioita joita ei voi ennen rakastumistaan kuvitellakaan...

  VastaaPoista
 14. Heippa!
  Enpä ole tuota kirjaa vielä lukenut, vaikka olen siitä paljon kuullut! Täytyypä lukea!

  Mutta onpa jännä seurata sinun odotustasi, ihan jännittää sinun puolestasi, tsemppiä sinulle ja miehellesi! :)

  VastaaPoista
 15. niin pitkä on poissa olo...

  VastaaPoista
 16. Jokohan.... ?? kysyy Helmi :)

  VastaaPoista
 17. Luulen että vihdoin pitkä odotus on PALKITTU ; ))

  VastaaPoista
 18. Minäkin mietin äsken, että jokojokojoko :) Odotellaan kuulumisia...

  VastaaPoista
 19. Kyllä. Tämän on pakko olla nyt SITÄ. :) -silmis

  VastaaPoista
 20. Mulla on ihan iPhone sekaisin, kun olen jatkuvasti kurkkimassa infoa täältä :)))

  Äitix5

  VastaaPoista
 21. Sun synnytys on varmasti mennyt hyvin, kun me näin kovasti täällä jännitetään!

  VastaaPoista
 22. Mä olen myös lukenut tuon kirjan ja ihmettelin suuresti sitä naista. Kuinka aikuinen ihminen voi noin järjettömästi rakastua. Hoh,hoi! Minäkin olen alkanut jännätä täällä sinun tulevaa synnytystä. Vai jokohan olet vauvasi saanut! Onnea sinulle vauvanhakureissulle sairaalaan!

  VastaaPoista
 23. Samalla asialla minäkin. Tulin kurkkimaan,josko olisit jaksanut kertoa tuoreimmat uutiset.
  Odotellaan :)

  Valkoisesta masaista: olen lukenut kirjan ja nähnyt elokuvan. Olen myös istunut sisällä samanlaisessa lanta-risu-majassa, missä Corinne asui - ja sitä en voi ymmärtää! Rakastumisen kyllä, tai siinä on täytynyt olla joku hurja seksuaalinen veto mikä sekin on hassua, kun muistelee kuvausta...

  VastaaPoista
 24. Voikun olisi mielenkiintoista saada lukea kuinka te tapasitte siella New yorkissa :)

  VastaaPoista
 25. Hei!Samaa mieltä edellisen kommentoijan kanssa:)Voi kun kertoisit koko RAKKAUSTARINAN:) Ja itseasiassa kun olet niin HYVÄ kirjoittamaan ja Sinulla on sana hallussasi,niin mitäpä jos kirjoittaisit vaikkapa ihanan KIRJAN teidän "storista"!!!
  PS. Me kaikki niin jännitetään,että mitä sinne KUULUU,joko käärö on kainalossa???

  VastaaPoista
 26. miekii tulin jo kurkistamaan,että jokohan ois pikkunen nyytti tullut?jotakin vissiin tapahtunut/tapahtumassa,ku ei Miaa näy ei kuulu???toivottavasti kaikki meni/menee hyvin,tääl odotellaan täpinöissään vauva uutisia <3 <3 Silja

  VastaaPoista
 27. Uutisia odotellaan, joka päivä käyn kurkistamassa,mitä teille kuuluu.Jännittää myös, kuinka koirat suhtautuu tulevaan muutokseen.Voimia sinne! Tepa Seinäjoelta

  VastaaPoista
 28. Odottavan aika on pitkä myös meillä lukijoilla! ;)
  Toivottavasti kaikki on mennyt hyvin ja kohta päästään lukemaan hyviä uutisia!! :) Jännittävää!

  VastaaPoista
 29. On kyllä pitkä aika odottaa kuulumisia ;) Onneksi on muitakin koukuttuneita kuin minä!

  VastaaPoista
 30. Kaikkea hyvää Sinulle,olen jännittyyneenä seuraillut kuulumisiasi :)

  VastaaPoista
 31. Minäkin tulin katselemaan mitä tänne kuuluu ja hämmästyin kovasti tajutessani, että laskettuaikasikin jo oli ja meni.

  Ehkä siellä jo pienokainen teillä onkin.

  Vauvauutisia (ja sitten joskus, kun ehdit ja jaksat rakkaustarinaakin) jään odottelemaan.

  Venla

  VastaaPoista
 32. Kyllä kovasti oddotellaan uutisia <3

  VastaaPoista
 33. Alan hermostua:) nyt infoa jo kehiin!

  VastaaPoista
 34. Hei! Varmaankin jo on pikkuinen syntynyt, mutta annetaan kuitenkin perheen rauhassa tutustua toisiinsa. Kyllä me saamme kuulumisia ajallaan. Onnea vaan kovasti toivottelen.

  VastaaPoista
 35. Jänittyneenä minäkin taas tulin kurkkaamaan kuulumisia.
  Kaikkea hyvää sinne!
  Sirpa

  VastaaPoista
 36. Täällä kanssa odotellaan jännittyneenä;) Sanna

  VastaaPoista
 37. Jännää!!! Joka päivä käytävä kurkkaamassa :)

  VastaaPoista
 38. kylläpä onkin jännittävää...kuinkahan mones kerta tänäänkin täällä...
  -Leena-

  VastaaPoista
 39. Moneen kertaa päivässä. =)

  -SatuSanna

  VastaaPoista
 40. Olis kiva JO kuulla uutisia :)

  VastaaPoista
 41. Mä oon jo aivan "hermona" :)

  VastaaPoista
 42. Mie oon lukenut kyseisen kirjan jo kolme kertaa ja aijon lukea sen vielä uudestaan on niin hyvä kirjan aina, kun aloitan niin ei millään malta lopettaa. Vaikka olen lukenut sen monta kertaa ja muistan pätkiä se jotenkin viehättää minua niin paljon. Olen monelle kaverille lainannut kirjaa ja he on sanonut, että valtavan hyvä kirja. Suosittelen jos vain löytyy jostain sillä itse löysin kirpparilta. Missään kirjakaupsaa en ole löytänyt kirjaa. Ruotsiksi on kuulemma tehty lisä jaksoja kyseiseen kirjaa suomessa ei oo, kun tää kirja. Mutta valitettavasti en ymmärrä ruotsia niin en voi lukea siihen tehtyjä lisä jaksoja. Hu kirjoitimpa paljon sori. Nukkekoti Jie

  VastaaPoista
 43. Ai niin oon katsonut elokuvankin ei niin hyvä, kun kirja. Nukkekoti Jie

  VastaaPoista
 44. Kirjavinkkinä Sabine Kueglerin elämää viidakossa kirja. Todella realistinen ja upea kuvaus siitä millaista on, kun länsimaalainen tupsahtaa keskelle alkeellisia oloja. Valkoisen masain olen mäkin lukenut ja katsonut myös elokuvan eikä ole näihin kommentteihin mitään lisättävää :)

  VastaaPoista
 45. pour les femmes [url=http://viagraprixenligne.com#6735]viagra prix[/url] Pas de RX [url=http://viagrasildenafilprix.com#867] viagra prix[/url] Prix Viagra sans ordonnance [url=http://viagrageneriqueprix.com#120]acheter viagra[/url] en ligne sans ordonnance Cela signifie que la concentration de chlore dans une douche torride est encore plus élevé [url=http://levitra-generique.eu#4788]levitra generique[/url] Sans une ordonnance

  VastaaPoista