Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

tiistai 26. marraskuuta 2013

Pojalle oma huone!

Lauantaina Dominic koki yllätyksen, kun hän tuli ulkoa sisälle ja pyysin häntä tulemaan yläkertaan. Varovasti poika kiipesi yläkerran portaat. Minä varmistin takana, ettei tule vahinkoa. Dominic huomasi heti, että yläkerran sali oli kokenut muutoksen!


Ensimmäiseksi Dominic ryntäsi yläkuvassa näkyvän muumijulisteen luokse. Sitten hän huomasi muumilaivan sopivalla leikkimiskorkeudella. Poistin muumilaivasta kaikki pikkuosat, jotka hän saa leikkeihinsä sitten, kun ikää on riittävästi. Taso on tehty kahdesta maalaamastani hedelmälaatikosta, joiden päällä on vanha ikkunaluukku.


Alunperin meidän piti tehdä Dominicille oma huone alakertaan chihuhuoneeseen. Chihujen piti muuttaa keittiöstä erotettaviin huoneisiin. Totesimme kuitenkin, että keittiöstä tulee liian ahdas ja pimeä ja chihuhuoneistakin liian pienet. Täytyy keksiä jotakin muuta. Sisustusintoni kuitenkin kävi ylitsepääsemättömäksi, enkä jaksa odottaa tilanteen paranemista ties vaikka parikin vuotta. Chihut jääkööt prinsessahuoneeseensa olohuoneen viereen ja poika joutuu kiipeämään yläkertaan, vaikka se ei niin kovin käytännöllistä pikkulapsen kanssa olekaan. Eihän Dominic voi olla yläkerrassa lainkaan yksin, portaat ovat liian vaaralliset. Minun täytyy nyt alkaa viettää enemmän aikaa yläkerrassa, jotta poika saa leikkiä omassa huoneessaan. Olohuoneeseen jätin vain duplot, joilla Domskuli voi leikkiä alakerrassa. Muut lelut ovat yläkerrassa omassa huoneessa ja peuhuteltassa ulkona.

Alunperin yläkerran sali on ollut minun nukkehuoneeni. Voitte katsoa sen sisustusta sivupalkista "sali". Koska nukeilleni ei ole muuta paikkaa kodissamme, enkä tahdo tunkea kaikkia niitä varastoon, Dominic joutuu nyt jakamaan huoneensa nukkieni kanssa. Se tekee huoneesta hieman rauhattoman, mutta muita vaihtoehtoja ei tässä vaiheessa ole. Kyllä Domskuli saa jossain vaiheessa huoneen, jossa on vain hänen omat tavaransa...toivoa sopii...

Yläkuvassa näkyy muumijulisteen päällä minun nukkekotihyllyni. Jos tilaa olisi enemmän, olisin siirtänyt ne jonnekin muualle. Kuvassa näkyy myös Dominicin innostus ajaa junalla ja autolla päänsä päällä.


Yläkerran huone on mukavan kokoinen ja valoisa. Se on suurempi kuin chihuhuone olisi ollut - ja paljon valoisampi. Myös puulattia on mukavampi leikkialusta kuin alakerran kaakelilattiat. Muumimaton ostin Turusta kirpparilta. Muumijulisteet kirjakaupasta. Katos on Suomen Ikeasta, iso pyöreä tyyny New Yorkin Ikeasta. Lelukorit ostin paikallisesta ruokamarketista Santa Isabelista. Täällä ei tuollaisia valkoisia koreja olekaan saatavilla jokaisesta sisustusliikkeestä, kuten Suomessa. Siksi ostin ne heti, kun tuollaisia "harvinaisuuksia" oli myynnissä. :) 


Pyöreän istuintyynyn päällä on kasa tyynyjä, joissa on muumityynyliinat. Kaikki tyynyliinat olen saanut aikoja sitten lahjoina ystäviltäni. Hämmästyin, miten hienosti katoksen, istuintyynyn ja muumijulisteen siniset ja punaiset värit sointuvat yhteen.


Tämä muumijuliste kiinnostaa Dominicia eniten.


Suomesta kirpparilta ostin muumipuhelimen. Dominic laittaa luurin korvaan ja sanoo: "äiti,äiti,äiti". Mieheni sanoo:"mamma", Dominic vastaa:"mamma". Mieheni toistaa: "mamma". Dominic sanoo: "mamma". Mieheni sanoo: "Pappa!", Dominic huutaa:"ÄITI!" Ei suostu Dominic sanomaan "pappa", vaikka mieheni miten yrittää juksata. 

Miehelläni on muuten kädessään äitini vanha nukke. Se ei ole Domskulin leikeissä, vaan minun nukkekokoelmassani, jota näkyy hieman oikeassa kulmassa. Myös ne nuket olisin mieluusti laittanut pois Dominicin huoneesta, jos tilaa olisi enemmän. Ennen nuket istuivat alakuvassa näkyvällä hyllyllä, mutta nyt mahdutin kaikki vaatekomeron päälle sekä vauvan korisänkyyn, jossa Dominic ei koskaan nukkunut. Osa nukeista joutui kuitenkin varastoon.


Ylimmällä hyllyllä on nukkekokoelmani kumileluja. Ne sopivat hyvin Dominicin huoneeseen. Alemmalla hyllyllä on leikkileluja. Alimpana on liian isot vaatteet. Muuten pojan vaatteet ovatkin alakerrassa.


Makuuhuoneen ovelta näkymä vierashuoneen ovelle. Tässä näkyy myös turvaportti, jonka mieheni asensi portaiden ylä- ja alapäähän. Samat portit laitettiin myös chihuhuoneen ja keittiön ovelle. Ne ovat tosi hyvät, sillä aukot ovat niin pienet, että ne toimivat myös chihuportteina. Portit on tehty EU:ssa ja ne ovat myös EU:n turvahyväksymät, mikä rauhoittaa minun mieltäni. Kaiteiden toiselle puolelle jäivät minun kirjani, mikä onkin hyvä juttu, sillä Dominic tykkää syödä kaikki kirjat :/


Hauskan sienipallin löysin Chilestä Casa &  Ideas -liikkeestä.


Suomesta ja Chilestä saatuja leluja.


Aidon suomalasen Jukka-hakkalelun löysin kahdella eurolla kirppikseltä! Pitihän se(kin) raahata Chileen.


Kumileluja koristeena, sekä ET, johon Dominic ihastui.

Brion junaradan poju sai 1-vuotislahjaksi. Sen toin Suomesta viime reissulta. Nyt löysinkin Chilestä puisia rataosia, jotka sopivat Brion junarataan. Ne olivat hirvittävän kalliita, kalliimpia kuin Brion osat Suomessa, mutta pitihän joulupukin konttiin kuitenkin pieni paketti hankkia...ssshhh, ei saa kertoa!

Porraskaiteen takana näkyvät vielä ruusuverhot, jotka tahdon vaihtaa paremmin pojan huoneeseen sopiviksi. Täytyy vain ensin hankkia paremmat verhot. Katsotaan, mitä löytyy.

Pienillä muutoksilla tuli pojalle ihan hyvä huone. Me olemme oikein tyytyväisiä koko perhe :)

15 kommenttia:

 1. Oi, Jukka -leluja! Me tunnemme ko. lelujen valmistajaperheen hyvin;)

  Minusta tuo yläkerta on lapselle se paras ja kodikkain vaihtoehto. Ja jos alakerrassa ei ole laatan alla lattialämmitystä, niin sehän olisi kylmäkin.

  Kivoja kuvia ja niin suomalainen sisustus.

  VastaaPoista
 2. Meillä tilanahtaudesta johtuen lapsen sänky on keittiössä. Ei kyllä siinä ikinä nuku, vaan äidin vieressä keittiön lattialla :) Me muutetaan kuukauden päästä isompaan asuntoon ja tyttö saa oman huoneen.

  VastaaPoista
 3. Oi kuinka ihana huone pikkumiehellä on! Meillä on tuo sama Ikean katos. :)
  Odotin näkeväni kuvissa Dominic-vauvan, minne se vauva katosi?

  VastaaPoista
 4. Jukka-leluja arvostan kovasti minäkin, pappani oli ko. leluja valmistavalla tehtaalla töissä 52 vuotta :)

  Huone on kerrassaan valloittava, kuten toki noin hurmaavalla pojalla olettaa saattaakin. Taitaa ainakin tuosta yhdestä kuvasta päätellen pojalla olla taito hassutella ja hupsutella, sekä ottaa yleisönsä :) Tulee kyllä aina aurinkoinen ja iloinen mieli itsellekin hänen kuvia katsellessaan.

  Venla

  VastaaPoista
 5. Aivan superihana huone Muumi rekvisiitan kanssa.Tuli niin hyvä mieli kun katsoin kuvia.Mieleen tulivat omat lapset 15 vuotta sitten kun nukkumaan ei voinut mennä ilman sellaisia pieniä sinisiä muumeja nyrkissään.Oi niitä aikoja!

  VastaaPoista
 6. Tosi kivan näköistä! Kyllä Dominicin tuolla kelpaa leikkiä:)

  VastaaPoista
 7. Ihanan näköistä teillä!!

  Tuli mieleeni, että Ikeasta saa mielestäni junaradan osia, jotka sopivat Brioon. Ovat paljon halvempia!!

  VastaaPoista
 8. Kivalta näyttää, kyllä siellä kelpaa leikkiä! Tepa Seinäjoelta

  VastaaPoista
 9. Onnea Dominic ihanasta huoneesta!!
  Voi miten vaalea ja valoisa tuo teidän yläkerta on, ei ole monella pojalla noin hienoa huonetta:)
  Hyvä kun laitoitte suojaportit!!
  t. Tarja

  VastaaPoista
 10. Oi kuinka ilmavan raikas ja kaunis! Onnellinen on hän, joka tuolla leikkii!,,

  VastaaPoista
 11. Ihana perhe! Komea mies ja aivan ihana pieni poika :)

  VastaaPoista
 12. Oli pakko kommentoida, sillä jo monen monta kertaa olen päätynyt jotain arvaamatonta kautta blogiisi. aika usein jos olen ottanut kuvahaun esim nyt Googlasin joulukalenteria ja otin kuvahauan ja eka jonka klikkasin auki, toi minut tänne jälleen kerran:) Mukavia juttuja täällä.

  VastaaPoista
 13. Eksyin tänne ja jäin lukemaan juttujasi. Vinkkinä näin pienen pojan äitinä että Ikeassa myytävät puisen junaradan osat sopivat Brion osien kanssa.

  VastaaPoista
 14. Minä olen jo kauan fiilistellyt elämäänne toisella puolella maapalloa, ja ihastellut kaunista kotiasi, suloista poikaasi, kekseliäitä käsitöitäsi. Kun itse pysyn paikoillani niin pitää elää toisten elämää. Kiitos blogistasi.

  VastaaPoista