Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Oravaisen pikkuoravatMeidän oravaisemme  Anastasia Aurora Pinky Paws sai tänä aamuna viisi pikkuoravaista! Melkein kolmeen vuoteen meillä ei ole ollut pentuja, joten tämä oli erittäin odotettu perhetapahtuma! Normaalisti chihuahua saa 1-3 pentua. Anastasialla on ennestään yksi pentue, josta tuli kolme narttua: Dahlia, Daphne ja Dianella. Ennustimme nytkin kolmenkoplaa. Kun sitten ultraäänessä näkyi viisi sykkivää sydäntä, oli ihmetys melkoinen.  Ensin tuli ilo, sitten kamala huoli. Anastasian normaali paino on hieman alle 2,5 kiloa, joten urakasta tulisi melkoinen. Pennut olisivat toki pienikokoisia, kun niitä oli niin monta, mutta kun pieni kohtu joutuu venymään niin paljon, jaksaisiko se sitten supistella?


Mieheni on nukkunut viimeiset kolme yötä olohuoneen sohvalla Anastasian vieressä, jotta kuulisi, milloin synnytys alkaa. Tänä aamuna neljältä hän tuli herättämään kätilön, eli minut. Minä hiivin alakertaan niin, ettei Dominic heräisi. Anastasia oli pedissään häntä köyryssä. Poltot olivat alkaneet.


Aamulla klo 4.20 ensimmäinen soopelinvärinen pentu työnsi päänsä maailmaan. Se oli pikkuruinen 60 g painava narttunen. Klo  5.05 syntyi suklaanvärinen 70 g painava tyttönen. Klo 5.20 maailmaan pullahti 80-grammainen suklaapoika. Klo 6.48 syntyi 80-grammainen soopelipoika ja vielä hännänhuipuksi ”iso pötkäle” 100-grammainen soopelinvärinen poju klo 7.40.  Heh, "iso pötkäle" olisi aikasemmissa pentueissa ollut tosi pikkuinen. Normaalisti meidän pentumme ovat painaneet päivän iässä 150-200 grammaa! Nyt nämä pikkuruiset pennut ovat tosiaankin ihmetys!

Anastasia synnytti kaikki pennut ilman apuani, joten kätilöä ei tällä kertaa tarvittu kuin tarkistamaan, että kaikki menisi hyvin. Ei tarvinnut vetää pennun jalasta, eikä lähteä keisarileikkaukseen tai hakemaan oksitosiinipiikkiä. Näin helppoa synnytystä meillä ei ole ennen ollutkaan!

Pentujen syntymän välissä, kun Anastasia keräsi voimia ja puhdisti pentujaan, minä lähdin pienelle kävelylle. Mieheni jäi vahtimaan pentulaatikon viereen. Kävelin muiden koirien kanssa pienen tielenkkimme ja kerroin niille, mitä oli tapahtumassa. Tietenkin ne tiesivät sen ilman selityksiänikin. Isot koirat ajettiin olohuoneesta ulos synnytyksen alettua ja chihut huoneeseensa, mutta kyllähän ne äänet ja hajut kulkeutuvat tarkkoihin kuonoihin. Istuin ulkona vanhaan mäntyyn ripustetussa keinussa ja katselin juuri noussutta aurinkoa. Linnut lauloivat aamuliverryksiään. Toivoin, että synnytys menisi loppuun asti hyvin, oli levollinen olo. (Aikaisempina kertoina olen ollut ylijännittynyt ja kimpoillut ympäriinsä kädet täristen.)


Armas poikamme auttoi synnytyksessä niin, että hän nukkui tavallista pidempään. Kyllä yläkerrasta kuului välillä itkuntiherrystä, mutta se loppui samantien, kun poika nukahti uudestaan.  Kahdeksan aikoihin alkoi kuulua iloista puheenpulputusta. Menin yläkertaan ja löysin pinnasangystä  hymyilevän pojan.


Nyt Anastasia makaa puhtaassa pedissä viiden pentunsa kanssa. Pennut alkoivat imeä maitoa noin tunti sitten. Olin jo huolissani ensimmäisten pentujen suhteen. Miten kauan ne selviäisivät ilman maitoa? Nyt täytyy katsoa, että pienimmät ruipelotkin saavat ateriansa. Suklaatyttö näyttää kyllä tulevan isäänsä Choko Bon Boniin, sillä se on niin tomerasti ottamassa osansa!

Pennut ovat nyt elämänsä ensimetreillä – tai parempi sanoa ensi senteillä, niin pieniä ne ovat. Toivottavasti kaikki menee hyvin. En tiedä vielä, ovatko kaikki istukat tulleet ulos. Yritin niitä laskea, mutta ehkä Anastasia ehti syödä ne ennen laskujani.  Toivokaa kaikki, ettei Anastasialle tule eklampsiaa, eli kalkkikramppeja. Olemme suunnitelleet lisämaidon antamista pennuille, sen verran pieni Anastasia kuitenkin on.


Tämä pentue on f-pentue, joten kaikki nimet tulevat alkamaan F-kirjaimella. Nimiehdotuksia otetaan vastaan! Ainakin Fauni, Fanny ja Fasu ovat jo olleet mietittynä.

29 kommenttia:

 1. Onnea perheenlisäyksestä!

  On ihan vaikeaa kuvitella, minkä kokoisia nuo pikkuiset ovat. Ilmeisesti todella pikkuisia. Panisitko vaikka tikkuaskin viereen, niin tulisi mittakaavaa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljonko Kerttu painaa? Olisiko pienimmät Kertun kokoluokkaa? :)

   Poista
 2. Onnittelut pentueesta!

  Jostain kummasta mieleeni putkahti nimi Fiilo. =)

  VastaaPoista
 3. Onnea perheenlisäyksestä.
  Ei osaa edes kuvitellä miten pieniä ovt kun painot on alle 100 g.Miltä kuulostais Felix,Fanni ja Feija.

  VastaaPoista
 4. Voi ihanaa ja onnea, toivottavasti kaikki menee hyvin! Mulle tuli mieleen turkkilaisittain Fatma :D

  VastaaPoista
 5. Onnea!! ♥ Niin suloisia pikkuisia!!

  Meillä on ollut neljä kertaa pentuja ja kyllä ne vaan on aina niin mahdottoman suloisia! Toivottavasti teillä menee kaikki hyvin - on hyvä idea antaa lisämaitoa. Mun kaverin koira sai sen kalkkikrampin, kun olin monta pentua ja se oli aivan karmiva kokemus (selvisi onneksi). Tsemppiä teille ja voimia ensimetreille, ei kun senteille... voimia siis myös ihmisille siihen syöttörumbaan!

  Meillä oli muuten jotain sellasta ainetta mitä voi antaa jos pentu meinaa uuvahtaa, mitähän se nyt olikaan... meillä oli sitä aina varalla. Tuo kaverini joutui antamaan sitä heikoille pennuille ja se on todella tehokas aine. Olisikohan ollut Puppy booster tms. Voi antaa myös väsyneelle emolle.

  VastaaPoista
 6. Onnea Anastasialle ja pennuille! Suloisia pikkuisia ja toivottavasti kaikki menee hyvin pentujen kanssa:) Fiorella,Foxie, Fantine.Fami,

  VastaaPoista
 7. Paljon onnea perheenlisayksen johdosta!

  VastaaPoista
 8. Voi hyvänen aika miten pieniä ja suloisia! :D Oikein paljon onnea ja rapsutuksia Anastasialle ja pienille vauvoille, toivottavasti kaikki pääsevät hyvin elämän alkuun kiinni. Jonkun uroksen nimi voisi olla Filemon, Fidel tai Filippus ;) Kaikkea hyvää sinne!
  t. Sallamari

  VastaaPoista
 9. Fifihän nyt on pakollinen nimi! :) Onnea pentujen johdosta!

  VastaaPoista
 10. Onnittelut! Miten olisi Frida, Flora? Voimia äidille ja pienokaisille! Tepa Seinäjoelta

  VastaaPoista
 11. Paljon onnea perheenlisäyksen johdosta!

  VastaaPoista
 12. Oijoijoi mitä suloisia otuksia! Onnea, toivottavasti sujuu jatkokin yhtä hienosti. Toiselle tyttöpennulle nimeksi tietenkin Fairy ja toiselle sitten vaikka Freya. Poikanimiä ei nyt tule mieleen.

  VastaaPoista
 13. Wau! Onnea sinne kukkulalle! Mieleen tulee ensimmäisenä Fiona ja Frans... Myös Felix, Fenix, Fanny, Fatima, Freya, Filip ja Filippa, Frida, Fridoliina, Fiorella, Foxy ja tietysti Fifi :-)

  VastaaPoista
 14. Onnea perheenlisäyksestä! Toivottavasti silti ehdimme nähdä Concepcionissa tällä viikolla!:)
  Soili

  VastaaPoista
 15. Onpa iloinen uutinen! Paljon olet jo saanut nimiehdotuksia. Tässä muutama lisää: Frans, Finn, Fedja, Fredrik, Fiiu, Friina.

  Piri

  VastaaPoista
 16. FOI FELJET, foiko fe folla fottakaan? FIHANIA.

  Mieletön postaus ja kerrassaan suloista katseltavaa. Kaikkea hyvää sinne ja päästäkää nyt ainakin Blondi vähän haistelemaan! Nimim. Kiinanharjakoirien Oikeuksien Puolesta ry

  VastaaPoista
 17. Onnea ja kaikkea hyvää :)
  Fiona tuli minulle ensimmäiseksi mieleen.

  Venla

  VastaaPoista
 18. Flora ja Fauna taitaa olla kukkamaailman sanastoa... Peikkokukkulan maisemasanastoa :)

  VastaaPoista
 19. Onnea teille kaikille ja hieno suoritus Anastasia! Niin ihania pienenpieniä lapposia tuli, *huokaus*. Ihanasti kuvasit oloasi haukkauillessasi happea koiran synnytyksen välissä, luotit kai että luonto hoitaa tehtävänsä. Kuinka ihanan luonnollisesti se sitten menikin. Chihuahuan synnytys ja saada pennut (poikaset :) ) elossakin on kuitenkin suuri haaste. Sinulla on nyt sitten hieman autteluhommaa siellä, mullekin kelpais sitten pentujen kasvaessa yksi ! :)
  Hyvää jatkoa.

  VastaaPoista
 20. Onnea teille kaikille ja hieno suoritus Anastasia! Niin ihania pienenpieniä lapposia tuli, *huokaus*. Ihanasti kuvasit oloasi haukkauillessasi happea koiran synnytyksen välissä, luotit kai että luonto hoitaa tehtävänsä. Kuinka ihanan luonnollisesti se sitten menikin. Chihuahuan synnytys ja saada pennut (poikaset :) ) elossakin on kuitenkin suuri haaste. Sinulla on nyt sitten hieman autteluhommaa siellä, mullekin kelpais sitten pentujen kasvaessa yksi ! :)
  Hyvää jatkoa.

  VastaaPoista
 21. felix,friidu,faija ja famitsu.

  VastaaPoista
 22. Frodo ja Fiona on kivoja, Felixkin muuten, mutta kun tarkottaa kissaa;)
  Mukavaa kesää teille!

  VastaaPoista
 23. Suurenmoista - Onnittelut teille kaikille :)

  VastaaPoista
 24. Voihan ilo ja onni :) Tuhannesti onnea upeasta pentueesta, toivottavasti kaikki on mennyt ja tulee menemään hyvin <3 Kalkkikrampin riski on tietysti todellinen, kun emä itse on niin kovin pieni, joten varmaankin tuo lisämaito ainakin joskus ekan viikon jälkeen voisi olla paikallaan.

  Minä ilahduin ihan hurjan hurjan paljon, kun täällä oli piiiiiiiiiiiitkästä aikaa ehta koirapostaus. Minulle henkilökohtaisesti blogisi viehätys on piillyt juuri siinä, että elät suuren koiralauman kanssa - ihan niin kuin minäkin. Hyviä blogeja tällaisesta ei kuitenkaan juuri ole olemassa. Sinun blogisi on tosi hyvä, mutta olen kyllä kieltämättä kaivannut näitä koira-aiheisia postauksia:)

  Voimia urhealle pikku äidille ja toki kasvattajalle myös :)

  VastaaPoista