Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

tiistai 7. lokakuuta 2014

Tonttuhommia

Ensi kuun jälkeen on jo joulukuu! Nyt on viimeinen hetki tarttua tonttuhommiin, jos meinaan saada jotakin aikaiseksi joulumyynteihin Concepcioniin ja Santiagoon.


Tein puupölkyistä tällaiset tonttuprototyypit. Olen aika tyytyväinen näihin kokeiluihin, ei paljon parannettavaa...MUTTA nyt taas tullaan siihen, että chileläisillä on erilainen maku ja he näkevät asiat eri tavalla. Toivottavasti he tajuavat, että keskellä karvaa oleva pompula on nenä. Yhtenä vuonna karvaisia helmillä koristeltuja sydämiä luultiin joulupukin parroiksi. Ehkä näistä tontuista ei tule suosittuja siksi, ettei niiden silmät näy. Siltikään en noille silmiä laittaisi. Hyvä puoli näissä on se, että ne ovat isoja, eikä niissä ole kalliita materiaaleja eikä aikaavievää tekniikkaa. Hinta siis muodostuu varsin kohtuulliseksi. Chileläiset tykkäävät siitä, jos voivat saada jotakin suurikokoista edullisesti. Puupölkky myös on jykevä ja tontut pysyvät hyvin pystyssä. Paljon parempi siis kuin entiset muovipullotonttuni. Tosin muovipulloissa oli ekologisuusnäkökohtakin. Sain pullot käytettyä järkevästi. Pullotonttujen kuljettaminen oli myös kevyttä. Puupölkkytontut vaativat järeämpää kuljetuskalustoa. Ajattelin tehdä näitä puupölkkytonttuja kolmea eri kokoa. Jos sinulla on hyviä ideoita näihin, antaa kuulua kommentiloodan puolella :)


Puupölkkytonttujen anatomia:
-aidanseiväs vartalona ja päänä
-sähköjohto lakin sisällä ja käsivarsissa (voi siis vaihtaa asentoja)
-kangas liimattu puupölkkyyn
-lakki, käsivarret ja lapaset ommeltu ompelukoneella
-nenä tehty trikoosta nyytittämällä ja täyttämällä

Muistatteko vielä viime vuodesta tyttötontut? Keskimmäinen on viime vuoden mallistoa. Nyt mietin, voisinko tehdä erilaiset kasvot. Maalasin reunimmaisiin kasvot ja kysynkin teiltä nyt, onko viime vuoden kasvot paremmat kuin maalatut? Tämän vuoden tyttötontuilla on keltaiset hiukset. Harmaapaitaisille tulee harmaat rusetit ja punapaitaisille punaiset. Nämä eivät ole vielä aivan valmiita, vaan vasta kokeiluvaiheessa. Ideoita? Mielipiteitä? Nämä tontut olivat viime vuonna kansainvälisen yleisön mieleen Santiagossa. Kaupaksi menivät kaikki sinne lähettämäni.

Tonttuilut jatkukoot!

9 kommenttia:

 1. Puutontut ovat todella hienoja, toivottavasti myös chileläiset tajuavat sen! Minusta uusilla tyttötontuilla on vieläkin kauniimmat kasvot kuin viime vuotisilla. Olet kyllä niin taitava, kateeksi käy :-) -Maria-

  VastaaPoista
 2. Tonttujen salaperäisyyttä lisää se, ettei silmät näy. Oletko tehnyt kiertokyselyä sukulaistesi keskuudessa, tulkitsevatko he pampulan nenäksi? Minä pidän enemmän keksimmäisen tonttutytön kasvoista. terv. Piri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole vielä nähnyt ketään sukulaista, jolta kysyä :) Salaperäisyys tontuissa on kiva asia!

   Poista
 3. Suomalaisen ja pohjoismaisen ihmisen näkökulmasta pölkkytontut on just sellaisia kun pitääkin. Pirin ehdotus kysellä chileläisiltä sukulaisiltasi vaikutelmia, saattaisi valaista asiaa.

  Tonttutyttöjen uusi ilme on raikkaampi mun mielestäni. Toi keskimmäinen on vähän kuin nuhanenä tai Petteripunakuono, nyt kun vertaamaan lähdettiin. Oisko toi maalaaminen joutuisampi tapa tehdä kasvot. Pikkupojan äitinä sulla on aikaa rajallisemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, maalaaminen olisi nopeampaa kuin nenän ompelu. Toisaalta taas vanhassa tontussa tekstiilitussilla piirretyt muut osat ovat nopeampia kuin maalaaminen. Mutta juuri tuosta tekstiilitussista en tykkää.

   Poista
 4. Minäkin pidän enemmän uusista tyttö-tontuista. Puutontuille olisin laittanut aavistuksen silmiä näkyviin lakin alta, "pilkistämään". Tepa Seinäjoelta

  VastaaPoista
 5. Puupölkkytontut ovat hienoja, salaperäisen näköisiä kun silmiä ei näy. Samoin tietysti tyttötontut, eniten tykkään uudemmista tontuista. Kasvot on jotenkin virkeämmän näköiset!

  VastaaPoista
 6. Pölkkytontut ovat mainioita juuri tuollaisenaan. Ja sivulliset tontut (kuten teini täällä asian ilmaisi) saavat täältä kaksi ääntä. Minulle nuo uudemman mallin silmät tuovat mielleyhtymän johonkin lapsuuteni nukkeen 80-luvulta. Kiva postaus oli tämä (kin). Alkoi jouluttaa heti.

  Venla

  VastaaPoista