Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

maanantai 20. heinäkuuta 2015

Kirjoja, kirjoja, valtavasti kirjoja!

Edellisen postauksen pieni esikoiskirjailijani on näköjään syntynyt onnellisten tähtien alla. Sain sähköpostia eräältä suomalaiselta rouvalta, joka seuraa Peikkokukkulan blogia. Hän kysyi KELPAISIKO Dominicille Muumi-kirjat!


No arvatkaapa vain, kelpaisiko! Pompin riemusta ja vastasin, että tietysti kelpaa. Tänä vuonna emme ole menossa Suomeen, joten en saa hankittua Domskulle uusia kirjoja. Muutenkin kirjat painavat niin paljon, ettei niitä tule paljon raahattua. Rouva lupasi laittaa pakettia tulemaan.


Paketti oli saapunut Yumbelin postiin. Mikä riemu! Dominic sai itse avata paketin. Hän hihkui:"Valtavasti kirjoja!"

Paketista löytyi SEITSEMÄN kovakantista upouutta Muumi-kirjaa. Niitä sitten heti järjesteltiin sohvalle riviin, eikä edes lounasta maltettu sinä päivänä syödä. 


Dominicilla on joitakin Muumi dvd-elokuvia. Hänellä oli juuri tuossa puolen vuoden jakso, jolloin hän ei voinut katsoa niitä, sillä hän pelkäsi niitä niin kovin. Nyt kuitenkin jo muutaman kuukauden Muumielokuvat ovat olleet kovassa suosiossa. Niin myös Muumi-kirjat. Meillä oli jo ennestään sellaisia pieniä marketista ostettuja Muumi-kirjoja sekä Muumien tosi iso läppäkirja. Nyt pojan Muumikirjakokoelma kasvoi rutkasti yhdellä rysäyksellä. Onnen poika. Kiitokset on jo välitetty rouvalle, mutta vielä tätä kautta tahdon sanoa uudelleen. ISO KIITOS! Tällaiset suomalaiset yllätykset ovat korvaamattoman ihania täällä toisella puolella maailmaa!


Sitten tahdon kertoa omasta henkilökohtaisesta kirjaonnestani. Puolisen vuotta sitten ulkosuomalaisten fb-palstalla mainostettiin Elisa-kirjaa. Koska silloin siellä oli joitakin ilmaiskirjoja tarjolla, uskaltauduin katsomaan. Päätin "ostaa" pari ilmaiskirjaa kokeeksi. Huomasin, miten helppoa se oli. Elisa-kirjassa maksaminen on tehty todella vaivattomaksi. Tämän jälkeen olen ollut Elisa-kirjan vakioasiakas. Olen ostanut lukuisia äänikirjoja, joita on ihanaa kuunnella käsitöitä tehdessä. Kärkyn aina tarjouksia ja ostan heti, kun kirjassa on hyvä hinta. Joudun kuitenkin lataamaan äänikirjat Concepcionissa kälyn luona Wi-Fi-yhteydellä. Yhden äänikirjan lataaminen kestää tunnin-pari kälyni luona. Peikkokukkulalla voin ladata tavalliset e-kirjat. Ne latautuvat hetkessä.


Olen lukenut enemmän kirjoja kuin vuosiin. Nyt kun täällä on talvi, on ihanaa istua yläkerrassa tilkkutäkin alla kuuntelemassa sateenropinaa ja uppotua uusiin hulluihin maailmoihin. Olen nimittäin lukenut mitä hulluimpia kirjoja :) E-kirjoissa on sekin etu, että kirja kulkee aina mukana kännykässä. Yöllä pimeässä, kun poika nukkuu vieressäni, minun ei tarvitse sytyttää valoa nähdäkseni lukea. Kännykän ruutu on aina valoisa ja teksti on siinä. 

Nyt tahdon suositella teille neljää hyvin erilaista kirjaa.

1. Karin Brunk Holmqvist: PIENI POTENSSIPUOTI

Tämä on lyhyt, kepeä, hauska, viihdyttävä ja niin älyttömän lämminhenkinen kirja, jossa lämpö ja hyvä olo tunkeutuvat räsymaton jokaiseen kuteeseen.

2. Blake Crouch: Wayward Pines - Ei pakotietä

Jännittävä, helppo, viihdyttävä ja riittävän salaperäinen. Hotkaisin hetkessä. Tästä on tehty tv-sarja. Onko joku teistä seurannut sitä? Onkohan sitä saatavana jo dvd:nä? Mieheni tahtoisi nähdä sen, kun kerroin tarinan.

3. Sheryl Strayed: Villi Vaellus

Tämä kirja on mukavaa luettavaa niille, jotka tykkäävät vaeltaa tai jotka (kuten minä) kaipaisin kovasti vaelluksille, mutten tässä elämäntilanteessa pääse lähtemään yhtään mihinkään.

4. Pasi Ilmari Jääskeläinen: Sielut kulkevat sateessa

Tämä kirja ei ole helppo, joten kepeää lomalukemista kaipaavalle en suosittele. Tämä painii aivan eri sarjassa kuin kolme edellistä kirjaa. Sanoisin, että tämä teos on yhtä aikaa hyvä ja huono, niin mieletön ja hullu, että se on hyvä.  Kirja on jännittävä ja se on täynnä teologiaa, kirjallisuusviitteitä, omituisia hahmoja ja sieluotuksia sekä outoa dialogia. Kannattaa lukea arvosteluja tästä, itse en sellaista nyt ala kirjoittaa.

BONUS:

Äänikirjoina kuunneltaviksi suosittelen Stieg Larssonin Millenium-sarjaa ja lapsille Miina ja Manu äänikirjoja, joissa on mukana myös kuvat!

Elisa-kirjaan pääset klikkaamalla tästä. (Tämä ei ole blogiyhteistyötä, vaan ulkosuomalaisen onnenkiljahdus!)


8 kommenttia:

 1. Muumit kuuluvat jokaisen lapsuuteen <3 Mieti kun olet hyvä ompelija, mieti miten helppoa on sutkuttaa suoraa saumaa, monet pussilakanat ja tyynyliinat ihanista muumikuoseista. Me muut olemme joutuneet ostamaat muumilakakat valmiina;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, jos vain jostain saisi niitä ihania muumikuoseja! Kankaat painavat niin paljon, etten viitsi tilata Suomesta. On Domskulla monia muumityynyliinoja ja pari 80-luvun muumipussilakanaa. Ne nykyiset kuosit ovat vaan niin kovin paljon ihanampia kuin vanhat.

   Poista
 2. Ihan kyyneleet tuli silmiin tästä tuntemattoman blogilukijan lähettämästä lahjasta. <3

  VastaaPoista
 3. Iloinen Dominic! Ja paljon iloa ja hyvää mieltä myös monille muille, kirjojen antajalle itselleen ja jopa meille lukijoille!

  VastaaPoista
 4. Muumi- kirjat ovat mukava yllätys ja tukevat suomen kielen oppimista! Tekisitkö joskus postauksen kaksikielisen lapsen suomen opettamisesta ja puhumisesta? Miten itse tuet suomen kielen opettamista, miten Dominic puhuu tällä hetkellä (sekaisin espanjaa ja suomea?), mitä apuvälineitä käytätte (netistä suomalaisia lastenohjelmia, Skypeä puheluihin Suomeen jne). Espanja varmaankin muodostuu hänelle dominoivaksi kieleksi ja aikuisena suomen puhuminen voi olla jopa vaikeaa.

  Olen itse suomi-enkku kaksikielisen lapsen äiti, Kanadasta. Lapsi ymmärtää suomea, mutta ei viitsi tai halua puhua sitä mielellään. Kiukutellessa puhuu aina enkkua, hyvällä tuulella suomea. Puhuu paljon sekakieltä suomea puhuessaan eli selkeästi ajattelee enkuksi ja kääntää sen päässään suomeksi. Esimerkiksi sanoi juuri ,että " kala näyttää hassulta kun se tekee wiggle". Samoin sanoi minulle juuri, että "Kiva kun mun uusi tyyny on fluffy". Eli lapsi ei edes kysy minulta miten nuo lauseet sanottaisiin kokonaan suomeksi vaan pääsee kai itsekin helpommalla kun puhuu sekakieltä.

  Meillä on luettu suomalaisia lasten kirjoja, on katsottu ohjelmia ja käyty Suomi- kerhossakin, mutta silti enkku on dominoiva kieli. Siihen on kai tyydyttävä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki ympäristön kieli on dominoiva, se täytyy vain hyväksyä ja yrittää pitää toista kieltä mahdollisimman vahvana ja rikkaana.

   Kiitos kommentistasi! Teen postauksen!

   Poista
 5. Meillakin muumikirjat ja dvd:t ovat kaikkien suosikkeja, olipa ihana rouva joka lahetti teille paketin! Mukavia muumihetkia Dominicille!

  VastaaPoista