Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

torstai 24. syyskuuta 2015

Kettu Repolainen


Dominic sai taas uuden vaatteen! Tein hänelle raidallisen kettuvillapaidan.


Tämä paita on tehty vanhasta Gapin neulepaidasta, jonka löysin "Ropa Americanasta". Concepcionissa on paljon "kirppiksiä", joihin tuodaan vaatteet USA:sta ja Euroopasta. Vaatteet ovat joko kauppojen ylijäämiä tai käytettyä lahjoitustavaraa, mikä täällä myydään kiskurihintoihin köyhille chileläisille. Suomessa kirppiksillä on paljon edullisemmat hinnat. Täällä osassa vaatteista on uuden vaatteen hinta, vaikka se on käytetty. Aina jaksan kauhistella asiaa, muttei se näköjään miksikään muutu. 


Tämäkin neule maksoi seitsemän euroa, vaikka siinä oli viisi isoa reikää, siis suurin oli halkaisjaltaan 3 cm! Menin kysymään kassalta, onko tämä varmasti oikea hinta, kun tässä on näitä reikiäkin. Hymytön myyjä vastasi, että kyllä se on hinta. Vein neuleen närkästyneenä takaisin koriin. Katselin muita vaatteita, mutta aina palasin takaisin raidallisen villapaidan luokse. Se oli muuten niin hyvälaatuisen tuntuinen, värit olivat kauniit, se oli 100% villaa  ja näytti reikiä lukuun ottamatta lähes käyttämättömältä. Täällä on niin huonosti kankaita saatavana, että en mistään löytäisi noin hyvää kangasta Domskun paitaan. Menin kuitenkin korille ja noukin paidan sieltä ja menin närkästyneenä maksamaan ;)


Leikkasin paidan osiin niin, että pystyin käyttämään kaulusta valmiista paidasta, sekä hihojen käänteitä. Helmakäänteen ompelin kaksoisneulalla. Myös hihan sisäsaumat ovat valmiista paidasta ja sivusauman ompelin saumurilla. Ketun tein reunaan siksi, että vaikka miten leikkausvaiheessa välttelin reikiä, niin kuitenkin leikattuani huomasin kulmassa yhden pikkuisen reiän. Reiät eivät näytä koin tekemiltä, vaan siltä, että paita on juuttunut kiinni johonkin ja revitty irti. Varmuudeksi kuitenkin pakastin paidan. Ketun leikkasin fleecestä ja kirjoin silmät, kuonon ja suun kirjontalangalla.Paidasta tuli juuri niin kiva kuin minulla oli kaupassa mielessäni. Kettu tuo vielä lisäiloa :)

6 kommenttia:

 1. Ihanat värit - näyttää myös lämpöiseltä!

  VastaaPoista
 2. Tyylikäs ja hauska villapaita :) Domskulle sopii lyhyet hiukset, hän näyttää niin kauniilta ja isolta pojalta. Hänessä on sinun näköä. Olet ihana äiti ja tosi taitava ompelemaan mielikuvitusrikkaita asuja lapsikullallesi <3

  VastaaPoista
 3. Aivan ihana paita, tuo kettu on mainio!

  VastaaPoista
 4. Suloinen hurmuri iloitsee kettupaidassaan!

  VastaaPoista
 5. Pikku kettuset, kiva idea. Mikä sen mukavampaa kun mielessä pyörinyt idea valmistuu juuri niin kuin on ajatellut!

  VastaaPoista