Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

perjantai 1. tammikuuta 2016

Tervetuloa vuosi 2016!


Tämä vuosi alkoi vauhdikkaissa merkeissä, juoksin nimittäin aamulenkkini ennennäkemätöntä vauhtia...syynä paarmat, joita juoksin pakoon hullun lailla. Ne ovat isoja ja ärsyttäviä, ne pyörivät ympärillä ja jäävät lentämään paikoillaan "tuijottamaan" suoraan silmiin. Niillä on niinkin hauska nimi kuin coliguacho. Aaargh! Täytyy alkaa juosta lenkit niin aikaisin aamulla, ettei ole vielä kuuma, josko ne olisivat sitten vielä nukkumassa. Ne nimittäin lentelevät vain aurinkoisissa kuumissa paikoissa. Coliguachot ilmestyvät vasta joulu-tammikuun vaihteessa, joten tämä oli ensimmäinen lenkkini ne riesana. Toinen syy pikaiseen askellukseen oli se, että yritin juosta varjosta varjoon ja pysytellä auringossa minimiajan. Se oli hieman hankalaa maantien varrella, jossa ei ole varjoa yhtään. No, normaalisti juoksenkin paljon aikasemmin, mutta nyt uudenvuodenvietto venytti nukkumaanmenoa melkein kahteen asti aamulla. Oli pakko nukkua pidempään.


Pikkuinen mies ei jaksanut odottaa vuoden vaihtumista, vaan simmahti sohvalle. Häneltä jäi juhlaruokakin syömättä. Uudenvuoden päivälliseksi meillä oli raa'asta kalasta tehtyä perulaista cevicheä, perulaista maissia, tomaatti-sipulisalaattia, machas-simpukkasalaattia, grillattua lihaa, grillattua kesäkurpitsaa ja grillattua longaniza-makkaraa Chillanilta. 

Vuoden vaihtuessa katselimme horisontissa näkyviä ilotulituksia Los Angelesista ja Cabrerosta. Kirkas tähtitaivas kaartui yllämme ja sirkat sirittivät. Minulla oli reppu selässä, sillä paikallisen uskomuksen mukaan uudenvuodenyönä täytyy lähteä pienelle reissulle laukut mukanaan, jotta pääsee seuraavana vuonna matkalle.


Mitä lupauksia tai odotuksia minulla on vuodelle 2016?

LUPAUKSET

Vietän enemmän aikaa koirieni kanssa, siis niin, etteivät ne vain hengaile lähelläni, vaan niin, että omistan aikaani vain niille tekemättä siinä samalla mitään muuta. 

Pidän itsestäni huolta, eli menen hammaslääkärille, mammografiaan ja kaikkiin tarvittaviin inhottaviin paikkoihin, vaikka mieluiten aina venytän niihin menemistä niin pitkään kuin mahdollista.

Yritän löytää jonkun hoitolan, joka nyppisi ja värjäisi kulmakarvani, koska kerran en itse siihen kykene ja ne rehottavat kuin jotkut puskat! :D Hyvä kampaajakin olisi kiva löytää. Olisikohan nyt jo aika huolehtia itsestäänkin, kun poika on jo kolmevuotias?

Jatkan aktiivista lenkkeilyä.

ODOTUKSET/TOIVOMUKSET

Toivoisin, että tämä vuosi selkeyttäisi tulevaisuuttamme. Missä tulemme asumaan? Minne tulen avaaman nukkemuseon? Minne tulen avaamaan pienen liikkeen? En uskalla toivoa, että mitään noista toteutuisi, niin monta vuotta olen jo toivonut, että jotain alkaisi tapahtua, mutta ei niin mitään. Siis toivon, että tämä vuosi edes näyttäisi suuntaa sinne, mihin olemme menossa.

Toivon, että tänä vuonna saisimme syvän kaivon, eikä olisi ainaista pulaa vedestä.

Tahdon, että koko perheemme ja laumamme pysyy terveenä!

Mikä on sinun tärkein lupauksesi ja toivomuksesi? Kerropa kommentiloodassa :)

ONNEA JA TERVEYTTÄ VUODELLE 2016!


4 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia teistä. Hyvää vuotta 2016 Peikkokukkulalle. Minä koitan tänä vuonna viimein saada aikaiseksi opiskella jotain, ehkä avoimen yliopiston kautta. Se on ollut haaveena jo pitkään.

  Venla

  VastaaPoista
 2. Toivon terveyttä ja voimia tehdä päätöksiä. Toivon, että jotain ihmeellistä tapahtuu ja saan chileläisiä murusia Suomeen.

  VastaaPoista
 3. Ennenkaikkea terveyttä toivon koko meidän perheelle. Ja että saisimme olla enemmän yhdessä, suurin osa perheestä asuu tuhansien kilometrien päässä Suomesta.
  Kaikkea hyvää Peikkokukkulan asukkaille tänä alkaneena vuonna!

  VastaaPoista
 4. Onnea ja terveyttä, koko Peikkokukkulan perheelle vuonna 2016! Tepa Seinäjoelta

  VastaaPoista