Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

keskiviikko 13. tammikuuta 2016

56-vuotiaan juoksulenkkarit

Hehee, mikä otsikko! Mutta se minulle tuli mieleeni. Sillä jos minä käytän näitä juoksulenkkareita yhtä monta vuotta, kuin käytin NÄITÄ edellisiä, niin olen vielä 56-vuotiaana lenkkeleimässä nämä mustat Niket jalassani! Muistan vielä, miten kiertelin Turussa etsimässä hyviä juoksulenkkareita kaverini kanssa. En välittänyt ulkonäöstä, niiden piti vain tuntua täydelliseltä jalassa. Adidakset tuntuivat hyviltä, vakken pitänyt niiden väristä enkä muustakaan designista. Ne kuitenkin palvelivat minua hyvin seuraavat 15 vuotta! (Olen kertonutkin, etten ole juossut lainkaan moneen vuoteen, joten aktiivisessa käytössä ne ovat olleet vain joinakin vuosina.) 

Niiden Adidasten jälkeen olen hankkinut kyllä kahdet Merrellit vapaa-ajan käyttöön, joten eivät nuo Adidakset ainoat lenkkarini näinä vuosina ole olleet.

Nyt kiertelin alennusmyyntien vuoksi kaikki Concepcionin kauppakeskuksen urheiluliikkeet ja niitä on kyllä todella paljon! Minulla oli sama strategia kuin 15 vuotta sitten. Ei ole väliä, miltä näyttävät, kunhan tuntuvat täydelliseltä jalkaan. Tuli kokeiltua monia lenkkareita, mutta harva sai siivet kantapäihin. Kun laitoin nämä mustat Niket jalkaani, tiesin että siinä ovat minun juoksukenkäni! Niin kevyet ja hyvänmalliset.


Mieluiten olisin ostanut Merrellit, sillä Columbian kaupassa oli niin ihanan värisiä ja näköisiä Merrellin lenkkareita, että olisin tahtonut ihan väkisin sellaiset. Ne oli kuitenkin tarkoitettu polkujuoksuun. Sitten aloin miettiä, että oikeastaan polkujuoksuahan minä harrastan. Juoksenhan soratietä puolet matkasta! Olen myös suunnitellut hankkia sauvat ja alkaa sauvakävellä soratiellä. Eli ne Merrellit ehkä olisivat hyvät ja ne oli alennuksessakin. En kuitenkaan raski ostaa kaksia lenkkareita, joten paremman tuntuiset voittivat kisan.

Olen nyt juossut Nikeillä kolme lenkkiä ja ovat olleet hyvät. Edes varpaat eivät muutu punaisiksi, kuten vanhoissa Adidaksissa :D


Lenkkeily on tuottanut tulosta. Olen paljon paremmassa kunnossa kuin muutama kuukausi sitten. Kun aloitin lenkkeilyn syyskuussa, keskitahtini oli yli 7 min/km. Tänä aamuna se oli 5.45 min/km. Juoksen keveästi ja pahemmin hengästymättä. Ylämäkikävelyosuus vei aluksi minulta yli 14 min/km ja nyt enää hieman alle tai yli 12 min/km. Se osuus kyllä hengästyttää kovasti!

Lenkkiä en ole pidentänyt. Juoksen joka toinen päivä. Juoksen n. 3,7 kilometriä, jonka jälkeen ylämäkikävelyä 1,5 km. Tämän jälkeen vatsalihasliikkeitä. Seuraavaksi suunnittelen pidentää lenkkiä puolisen kilometriä ja ottaa ohjelmaan myös sauvakävelyä pari kertaa viikossa (jos kauppakeskukseen tulee sauvoja myyntiin.)

Vuoden 2016 lupauksen teinkin, että jatkan lenkkeilyä. Se tuo sopivasti virtaa aamuun.

Rapakunnostakin on siis mahdollista nousta omin voimin parempaan elämään :)

6 kommenttia:

 1. Onnittelut hyvästä löydöstö! Itse ostin juuri Icebugin juoksulenkkarit. Tuntuvat hyvältä jalassa ja auttavat keliolosuhteissa. Rapakunto on siitä ihanaa, että siinä on mahdollista nousta vain ylöspäin ja sekin tapahtuu vauhdilla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan, paljon huonompaan suuntaan ei rapakunnosta voi mennä, ellei sitten sairastu. On hienoa huomata, miten jaksaa paljon paremmin!

   Poista
 2. Hyva sina ja onnittelut hyvista kengista. On niin mahtavaa huomata miten kunto ja kestavyys nousee liikunnan myöta, en ole mikaan himoliikkuja enaa mutta yritan tunkea mahdollisimman paljon hyötyliikuntaa arkeeni.

  VastaaPoista
 3. Ihailen sinua kun olet jaksanut juosta. Olet hyvin hoikka kuvassasi. Luin Ylen uutisia 14.1. ja huomasin otsikon: Pömpöttääkö vatsa? Kyse saattaa olla vatsalihasten erkaantumisesta, jota pahentavat tietyt vatsaliikkeet ja jolle sopivat toisenlaiset. Muistin kuinka surit tätä asiaa. Hyvää alkanutta vuotta sinne kauas ja korkealle sinulleja perheellesi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se taitaa olla minun ongelmani :( Olen yrittänyt tehdä oikeanlaisia liikkeitä, tiedä sitten...

   Poista
 4. Hyvä valinta,minulla jo kolmannet Niket menossa. Harrastan jokaisena päivänä noin 35 -60 minuuttia sauvakävelyä, reipasta tahtia! En harrasta juoksemista, mutta saatan noin 100m pyrähdyksiä juosta välillä sauvat kädessä. Hyvää alkanutta vuotta! Tepa Seinäjoelta

  VastaaPoista