Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

torstai 21. huhtikuuta 2016

Takaisin blogistaniassa!


Kylläpä oli takkuista tällä kertaa tietokoneeni huolto! Siinä meni melkein pari kuukautta. Ensin läppärilleni ei tehty mitään kahteen viikkoon, koska huollossa ei ehditty. Sitten todettiin, että vika on siinä "reiässä", johon virta tulee ("jack-power" täällä sanotaan). Osa vaihdettiin ja olisin voinut mennä hakemaan koneeni, mutten ehtinyt. Kun lopulta pääsin Concepcioniin saakka, liike oli kiinni, eikä puhelimeen vastattu. Kun menin seuraavan kerran Concepcioniin, sama juttu, liike kiinni! Kun menin kolmannen kerran, liikettä oltiin juuri sulkemassa lounasajaksi, mutta minut päästettiin vielä sisään. Sanottiin, että kone on täysin kunnossa nyt. He kytkivät virran päälle, eikä tietokoneeni herännyt. Mustana pysyi ruutu. He soittivat korjaajalle, joka sanoi, että kone oli toiminut, kun hän oli vaihtanut osan, eli ongelma täytyikin olla muuntajassani. Huollossa ei ollut yhtään samanlaista muuntajaa, jolla olisi voinut testata koneen toimivuutta. He sanoivat, etten saisi kokeilla omaa muuntajaani, sillä se voisi polttaa uudestaan jack-powerin. Minun piti siis jättää kone taas huoltoon. He etsisivät minulle uuden muuntajan. Seuraavan kolmen viikon aikana kävin huollossa joka viikko ja aina luvattiin, että ensi viikolla tulisi lähetys, jossa olisi muuntaja. Lopulta he sanoivat, että lähetys oli tullut, mutta sopivia muuntajia ei. Sain käteeni paperilapun, jossa oli osoite paikkaan, josta saisin ostaa muuntajia. Sain huollosta mukaani rikkinäisen muuntajani. Enää samana päivänä en ehtinyt keskustaan, vaan piti jättää seuraavaan reissuun.

Parin viikon kuluttua menin Concepcioniin rikkinäisen muuntajani kanssa. Näytin sitä liikkeessä ja ostin uuden samanlaisen tilalle. Palasin Peikkokukkulalle ja menin teitenkin heti testaamaan konettani. Muuntaja EI SOPINUT läppäriini! Aloin tutkia tarkemmin huollosta mukaani saamaani muuntajaa ja totesin, ettei se ollut minun! Huollosta minulle oli annettu vääränlainen muuntaja ja oma alkuperäinen oli siellä. Nyt piti taas odottaa seuraavaa Concepcionin reissua. Nyt kannoin läppärini mukana liikkeeseen ja sain vaihdettua väärän muuntajan oikeanlaiseen - ja jee, nyt koneeni toimii taas moitteettomasti. Tämän edestakaisin ramppaamisen hankaluuden tuntevat varmaan kaikki maalla asuvat, joille kaikki asiat ovat kaukana!

Tähän tuli siis pakollinen parin kuukauden blogitauko ja se kyllä kieltämättä on laittanut ajattelemaan asioita. Instagramin käyttö on niin kovin vaivatonta. Kuvan saa samantien laitettua nettiin, eikä sitä tarvitse pienennellä, kuten tänne blogiin. Kirjoittamista olen kovasti kaivannut. Puhelimella en jaksa näpytellä pitkiä tekstejä. Instagramiin taas ei kukaan jaksa kommentoida mitään, joten blogi on siitä mukavampi, Toisaalta taas harva nykyään jaksaa enää kommentoida blogeihinkaan, koska facebook on opettanut vain tykkäilemään. 

Olen miettinyt. viitsinkö enää kirjoittaa blogia. Saako siitä kukaan mitään? Tuoko se itselleni tai kenellekän muullekaan sen verran iloa, että siihen kannattaa käyttää aikaa? Onko blogi jo ihan vanhanaikainen ja kulunut juttu?

Mietin sitä, että mikäli blogini toimii jatkossa, kuten ennen, minulle rentoutumiskanavana, hetken irtautumisena arjen muista hommista, jatkan sitä. Mikäli se muuttuu velvollisuudeksi, jätän sen kirjoittamisen, Aika saa näyttää.

Postauksen kuva on viime viikon reissultamme Etelä-Chileen.

43 kommenttia:

 1. Kiva, että olet palannut. Olenkohan ainoa niin vanhanaikainen, joka ei Facebookia käytä. Se näyttää sitovan liikaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et ole, on meitä muitakin. Aina joskus kuulen tuon että blogit olisivat tosiaankin vanhanaikaisia - en ole ollenkaan samaa mieltä, ne ovat ainoa itselleni sopiva some-muoto. Kiva kun Peikkokukkula on taas täällä.
   T. Mirri

   Poista
  2. Minä taas en tulisi toimeen ilman facebookia. Siitä näkee helposti, mitä perheelle ja kavereille Suomessa kuuluu.

   Kiva, että blogifanejakin vielä on!

   Poista
 2. Pidän kovasti blogistasi! Toivon, että jatkat kirjoittamista, mutta jos se tuntuu velvollisuudelta, niin sehän ei tietenkään ole tarkoitus. Mutta kyllä lukijoita täällä varmasti on.

  VastaaPoista
 3. Minakin ihmettelin vahan aikaa sitten mihin oikein olet kadonnut.
  Itse yritin avata Intagramin,mutta huomasinkin etten voi sinne laittaa kuvia kuin kannykasta.En ole ottanut kannykkaani ollenkaan nettiyhteytta eika kamerakaan ole siina tasokas,joten taitaa kuvat jaada laittamatta.Jos en sitten onnistu jotain muuta kautta.
  Teilla nayttaa siella olevan jo kylma.Meilla taalla kesa alkamassa ja tanaan +30!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on nykyään tosi hieno ja hyvä puhelin ja siinä on hyvä kamera. Kiitos kälylleni, joka lahjoi minua :) On kiva ottaa kuvia instagramiin. Kameranihan on rikki, eikä sitä kannata korjata, sillä uuden ostaminen tulisi varmaan halvemmaksi. Meinaan pärjätä puhelimen kameralla.

   Poista
 4. jatka vain kirjoittamista. Jokin tarinoissasi on vaikka itse olen eri elämäntilanteessa vanhempi rouva Helsingistä, joka ei edes pidä koirista (saati koirankarvoista), mutta olen ollut vuosia hiljainen anonyymi. Jotenkin tekstisi on niin erilaisen mukavaa luettavaa normi kulutushysteriatavaroidenosto ja esittely blogeista. Terkut Helsingistä terv. Siiri-täti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et ole ensimmäinen blogini seuraaja, joka sanoo, ettei välitä koirista, mutta silti lukee koirajututkin :)Kiva, että löydät blogistani luettavaa. Viime vuosinahan olen kirjoittanut koirista todella vähän. Ei enää riitä aika niiden kuvaamiseenkaan. Ja ihanaa kuulla, että juuri se tekee blogistani mukavan, ettei se ole tavaroidenesittely- ja kaupallinen blogi. Itsestäni välillä tuntuu, että olen pudonnut kelkasta, kun blogini ei ole kaupallinen. Tuntuu, että kaikki muut mainostavat ja esittelevät niin paljon erilaisia tuotteita.

   Poista
 5. Minäkin pidän kovasti blogistasi! Osaat kirjoittaa mukaansa tempaavasti, jonka vuoksi käyn päivittäin kurkkaamassa onko uutta tekstiä tullut. Ja kuvat ovat piste iin päälle! Kiva, jos jatkaisit blogiasi!
  - TarjaL

  VastaaPoista
 6. Minua kiinnostaa elämänne siellä Chilessä, eikä haittaa, vaikka päivität blogiasi harvemminkin, kunhan et aivan unhoita meitä lukijoita!

  VastaaPoista
 7. Voi, Siiri-täti osasi hienosti kiteyttää sen miksi minäkin kovasti tästä blogistasi tykkään.

  Kiva ettet ainakaan nyt ole lopettamispäätöstä tehnyt. Ja ihana tuo teidän samiskuva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole tehnyt lopettamispäätöstä, mutta olen pohtinut, kannattaako jatkaa, onko lukijoita ja kiinnostaako ketään, viitsinkö käyttää aikaani jne.

   Poista
 8. Minäkin toivon blogisi jatkuvan. Kävin monta kertaa blogitaukosi aikana katsomassa, onko mitään uutta. Minua kiinnostaa varsinkin kuvauksesi elämästä maalla ja Chilessä. Mutta kaikkea on ollut kiva lukea.

  VastaaPoista
 9. Minä en ole facebookissa enkä seuraa instagrammeja. Toivottavasti jaksat jatkaa blogin pitämistä, tässä ainakin yksi säännöllinen lukija! Elämä Chilessä-kaikki kiinnostaa ja kaikenlainen käsillä tekeminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näet kuitenkin nuo istagram-kuvat, jotka tulee blogin reunaan?

   Poista
 10. Älä pliis lopeta blogin kirjoittamista! Olen tykännyt tästä blogista valtavasti ja lukenut joka postauksen vuosien ajan.

  Siippani on latino ja suunnittelemme paluumuuttoa Etelä-Amerikkaan. Tarvitsen tätä blogia henkireiäksi ja vertaistueksi, kun hermot meinaa mennä mañana-kulttuuriin ja byrokratiaan. ;)

  Eli ihan itsekkäistä syistä toivon, että blogisi päivittyy jatkossakin. :)

  Nim. Melkein tuleva naapuri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jatkan päivittämistä ja tervetuloa melkein naapuriin :D

   Poista
 11. Minä olen käynyt tosi usein kurkkimassa blogiasi uusien postausten toivossa, joten kyllä sinua blogistaniassa tarvitaan. Tervetuloa takaisin - vaikeuksien kautta voittoon!
  On niin mukavaa lukea juttuja ja katsella kuvia maailman toiselta laidalta varsinkin, kun itse ei ole juurikaan käynyt Tallinnaa kauempana :)

  VastaaPoista
 12. Täälläkin huhuilee keski-ikäinen täti-ihminen, joka joskus muutamia vuosia sitten löysi blogiisi yhden toisen blogin kautta. Siitä saakka olen lukenut blogiasi säännöllisesti. Pidän kovasti sekä kirjoituksistasi että kuvistasi. Olen itsekin vannoutunut koiraihminen ja nyt odotan erityisellä innolla löytökoira Saagan kuulumisia.

  Minusta on myös tosi mielenkiintoista lukea elämästänne Chilessä ja seurata pienen suloisen poikasi touhuja. Se tuo paljon muistoja mieleen siitä ajasta, jolloin omat lapseni olivat vielä pieniä.

  Terveisin Leena Salosta

  VastaaPoista
 13. Hei ja kiva kun palasit! Erilaista elämääsi on kiva seurata ja kuvasi ovat kiinnostavia niin käsitöistäsi kuin maisemistakin, joten älä karkaa minnekään!
  Sateiset terveiset Kirkkonummelta! :)

  VastaaPoista
 14. Älä lopeta. Minäkin yksi facebookiton luen erittäin mielelläni blogiasi. Kiitos siitä.

  VastaaPoista
 15. Mä vasta löysin tämän ja innostuin :) Joten jos saa pyytää jatkoa, niin yksi lukija ainakin edellisten lisäksi ilmoittautuu.
  Ymmärrän toki, ettei aina jaksa kirjoitella, mutta jos sentään välillä.
  Helsingistä terkkuja tässäkin :)

  VastaaPoista
 16. Minä olen monen muun tavoin kovasti tykästynyt tapaasi kirjoittaa ja kuvailla asioita; viihdyn välillä vanhojen päivitysten parissakin :) Kiitos, iloinen olen jos jatkat mutta kiitos joka tapauksessa tähän astisesta!
  -Soili

  VastaaPoista
 17. Olet sisukas suomalainen siellä kaukana.Rohkaiset meitä lukijoitasi,
  etenkin yksinäisiä, kertomalla kuinka selviät sikäläisistä ongelmista. Kirjoitat kaunista suomenkieltä, se rapistuu,jos vähennät sen harjoittamista. Mahdatko ajatella vielä suomeksi.- Katson aina TV:n säätiedoissa Chilen lämpötilat ja ajattelen millaista teillä siellä on. Et ole pitkään aikaan kertonut koirienkaan elämästä, onko esim.tullut pentuja. Olet kuvaillut juosuharrastustasi, ihailin siinäkin osoittamaasi sinnikkyyttä ja lopulta hämmästyin, että olit osallistunut yleiseen juoksutapahtumaan. Pidän kovasti kaikista kirjoittamistasi aiheista. Kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Laila! Tuopa oli hyvä veto, että suomen kieleni rapistuu, jos en käytä sitä! Hehee, täytyy sitten kai jatkaa ;) Käytän kyllä suomea joka päivä poikani kanssa ja ajattelen pelkästään suomeksi. Luen suomalaisia kirjoja, joita ostan Elisasta ja kuuntelen suomalaisia äänikirjoja, joten ei hätää! Joskus jokin yksittäinen sana kyllä unohtuu. Chile on yli 4000 kilometriä pitkä maa, joten Santiagon lämpötila kertoo vain Santiagon lämpötilan. Pohjoisessa on paöjon kuumempaa ja etelässä paljon kylmempää ja sateista - ja Antarktiksella on aina talvi ja Pääsiäissaarilla kesä :D

   Meille on tullut pentuja, yritän ehtiä kertomaan niistä. Olen osallistunut jo kolmeen juoksutapahtumaan parantaen joka kerta aikaani :)

   Kiitos viestistäsi!

   Poista
 18. Kirjoita vaan, ainakin jos yhtaan tuntuu etta nautit siita. Mulle blogi on tarkea nain ulkosuomalaisena, sen kautta seuraan muita ulkosuomalaisia maailmalla ja kirjaan niita tuntoja joita tama elama kahden kulttuurin valissa tuottaa. Tuo Suomen kielen yllapito on tarkea pointti, joudun valilla ainakin itse jo miettimaan yhdyssanoja ja pilkun paikkoja. Suomen kieli on mulle tarkea silla teen silla myös osittain töita ja se pitaisi pysya senkin takia ylla. Kiva kun palasit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nautin kovasti kirjoittamisesta, onhan suomen kieli alani muutenkin. Kirjoittamisessa on vain se ongelma, että se vie niin paljon aikaa.

   Poista
 19. Olen anonyyminä seurannut Sinua jo vuosia, Espanjassa asuessamme aloitin. Olen vain itse valitettavan laiska kommentoimaan. Seuraan mieleenkiinnolla tapahtumia siellä. Olen todella iloinen, jos jatkat kirjoittamista jatkossakin, sillä kirjoitat kivasti. Kaikkea hyvää, Mia ja perhe!

  VastaaPoista
 20. Voi mahdoton mitä sählinkiä siellä onkaan! Onneksi sait lopulta läppärin kun sitä kuitenkin tarvitsee. Miten ihana tuo pikku chihusi!

  VastaaPoista
 21. Mukavaa kuulla sinusta pitkästä aikaa. Olipa rasittavaa tietokoneesi kanssa, mutta onneksi nyt toimii. Luen mieluummin blogeja, Facebookissakin olen, mutta Instagramista en tykkää sattuneesta syystä: minulla on liian vanhanaikainen puhelin, ja uutta en osta ennen kuin on pakko.

  VastaaPoista
 22. Minä tykkään kovasti lukea blogeja ja olisi harmi jos lopettaisit. Itse vain olen laiska kommentoimaan, pitää aktivoitua sillä saralla.

  VastaaPoista
 23. Hei! Todella ihanaa, että olet taas "täällä". Minäkin käyn päivittäin kurkkaamassa kirjoituksiasi ja olen ollut blogiasi seuraajana jo kauan, vaikken aina kommentoi. Tunnut niin tutulta, samoin perheesi. Olen surullinen koirasi kohtalosta, mutta hänellä oli hyvä elämä teidän luonanne. Toivottavasti jaksat kirjoitella ja me seuraajat voimme todellakin olla ahkerampia kirjoittamaan vuorostaan sinulle. T. Mervi

  VastaaPoista
 24. Oi, ihanaa kuulla taas sinusta täälläkin!

  VastaaPoista