Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

maanantai 3. lokakuuta 2011

Yksi pieni neekeripoika
Plaza Perun lauantaisilta romumarkkinoilta löytyi tällainen suloinen neekeripoika. Minulle musta nukke on "neekerinukke" kaikella rakkaudella, eikä millään halveksunnalla. Tein graduni rasistisesta kielenkäytöstä ja tiedän, että neekeri-sana mielletään nykyään negatiiviseksi sanaksi, mutta omaa rakasta mustaansa/tummaansa/afroamerikkalaistaan/afrikkalaistaan saa kutsua "neekeriksi" ja tällöin se muuttuuu hellittelynimitykseksi.


Tämä neekeripoika on 40- tai 50-luvulta. Nämä olivat tyypillisiä nukkeja Chilessä tuohon aikaan. Kuulemma nämä olivat lasten keskuudessa kaikkein halutuimpia, sillä näiden pää heiluu. Kälyni muistaa myös tämän saman nuken omasta lapsuudestaan. En vielä tiedä, onko tämä chileläistä tuotantoa vai tuontinukke. Tutkimus on vasta alkamassa :)

7 kommenttia:

 1. Mukavaa alkanutta viikkoa♥

  VastaaPoista
 2. Eilen tuli just radiosta otteita vanhoista(?) tietokilpailuista ei niin kovian kaukaa historiasta...lapsille esitettiin kysymys neekeri sitä, neekeri tätä...ja se kuulosti juurikin siltä, miltä se kuulost lapsuudessakin: normaalilta!
  Koko neekerivouhotushan on saanut aivan hullut mittasuhteet neekerinpusuista lakupatukoihin ☺

  Tekis mieli sanoa, että joku roti!
  Loukata ei saa, mutta ei tarvitsis mennä naurettavuuksiin asti!

  Joten: suloinen on neekerpoikasi ♥

  VastaaPoista
 3. Ihana neekeripoika!!

  Meillä on mökillä vanha puusta tehty tarjoilija neekeripoika..... mieheni isänisä on sen, joskus tehnyt ja minusta tuo neekeripoika tarjottimeineen on hieno.... korkeutta sillä on noin 60 cm....☺

  VastaaPoista
 4. Suloinen on tämä sinun poikasi, joka omaa tumman hipiän.

  Sieltähän löytyy upeita aarteita ja kokoelmasi karttuu mukavasti.
  Hyvää alkanutta viikkoa;)

  VastaaPoista
 5. Söötti neekeripoika!

  Samaa mieltä olen tuosta neekeri-sanan käytöstä. Hauska sattumus veljen tytöltä viime kesältä tuohon liittyen. Veljen tyttö kavereineen (17-19 v) puhutteli porukkaan liittynyttä uutta mustaa poikaa neekeriksi: "hei, heitä neekeri ketsuppia" ja "tuu neekeri uimaan"-tyyliin. Tähän puuttui tytön äiti, että johan on puheet. Loukkaatte poikaa ja pyytäkää heti anteeksi, ei ketään saa sanoa neekeriksi. Poika tähän rennon letkeänä olkiaan kohauttaen, että "mut mähän oon neekeri".... Eli joskus todella teemme kärpäsestä härkäsen.

  -Anski-

  VastaaPoista
 6. Voi että! Itse löysin lähes samanlaisen pienen pojan kirpparilta täältä Joensuusta pari vuotta sitten ja rakastuin heti <3. Meidän pojalla tosin on korvikset ja hedelmiä sylissä ja kaula on vähän lyhyempi. (näkyy muuten vähän postauksessa blogissani: http://vanhatnuoret.blogspot.com/2011/05/sofian-keittiossa.html) Tulin katsoneeksi sen pohjaan juuri pari viikkoa sitten ja siellä lukeepi että "Japan". Eli varsin ympäri maailmaa ovat ilmeisesti levittäytyneet...

  VastaaPoista
 7. Pepi ja Anski: Kieli muuttuu ja kehittyy. Sanat muuttavat merkityksiään ja konnotaatioitaan aikojen kuluessa. Näin on käynyt "neekerillekin"...joskus aikoja sitten "paska" oli täysin neutraali sana. En minäkään enää kehtaisi mustaa ihmistä sanoa neekeriksi, mutta kyllä minä mustaa nukkea voin sanoa neekerinukeksi ja niitä herkkuja neekerinpusuiksi.

  Sofia: Tuo JAPAN olikin hyödyllinen tieto minulle! Tälläkin pojalla on ollut korvikset ja hedelmiä. Pohjassa ei lue mitään, mutta selässä on merkki, jossa on kirjaimia, mutta emme millään saa selvää, mitä siinä lukee. Ei siinä ainakaan lue Japan. Viimeinen kirjain näyttää O:lta. Ajattelin näyttää sitä japanilaiselle ystävälleni ja kysyä, olisivatko ne sittenkin japanilaisia merkkejä. Kohta on niin haalistunut, ettei edes suurennuslasi auta.

  VastaaPoista