Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

perjantai 28. lokakuuta 2016

Täydellisen aamupäivän resepti

Tänään aamulla ja sen jälkeenkin kaikki meni niin nappiin, että kirjoitan reseptin itselleni tähän muistiin ;)


1. Herää puoli kahdeksalta.
2. Varmista, että poikasi antaa sinulle pusun ja kertoo, että ihosi alla on pinkki luuranko.
3. Juo desi vettä. Syö sen jälkeen miehesi paistama kanamuna (1 kpl)
4. Valmista pojallesi aamupala, älä unohda kirsikoita.
5. Pue lenkkivaatteet, levitä "aurinkosaffa", muista lippis!
6. Juo desi vettä.
7. Juokse noin tunti, pidä huoli siitä, että aurinko paistaa ja samalla käy viileä tuuli.
8. Nauti siitä tunteesta, kun juokset koulun ohi, että opettajat ovat lakossa, eikä sinunkaan pidä mennä antamaan enkun tunteja.
9. Kuuntele juostessasi suomipoppia ja hyppää yli ryyppy- ja väkivalta-kappaleet!
10. Kun olet perillä, istu varjossa puun alla ja nauti aamusta ja hetken yksinäisyydestä.
11. Saavu kotiin ja juo miehesi valmistama smoothie, jonka hän on laittanut sinua varten pakastimeen.
12. Totea, että on mahdollista ottaa kevään ensimmäinen suihku, jonka aurinko on lämmittänyt. 
13. Iloitse siitä, että vesitankki on täynnä.
14. Nauti hidas aamiainen puiden varjossa miehesi ja poikasi kanssa.

Näin ihanan aamun jälkeen päivä ei voi muuta kuin jatkua hyvin!

Meillä oli eilen kevään ensimmäinen hellepäivä. Varjossa oli 32 astetta lämmintä vielä kuudelta illalla. Päätin jättää iltalenkin väliin ja mennä mieluummin ajoissa aamulla. Menin kaivelemaan varastoamme, ja sieltä säilytettävien vaatteiden joukosta löysin kuin löysinkin lippikseni, jota en ole paljon käyttänyt. Ostin sen silloin, kun rakensimme taloamme, eli kuutisen vuotta sitten. Lippis jäi käyttämättä, sillä sen alaosa on musta ja se luo synkän varjon kasvoille niin, että näytän luurankomaiselta ja kalpealta. Lippis kuitenkin tuli mieleeni, sillä auringossa siristelen silmiäni niin, että otsan ja silmien lihakset taitavat väsyä enemmän kuin jalat. Muistin, että tämä lippis on ohuempaa materiaalia kuin muut lippikseni. Pelkäsin jo, että olin heittänyt sen pois, mutta onneksi en ollut lukenut silloin vielä mitään KonMari-tekniikasta! Lippis löytyi ja pääsi käyttöön. Nyt tajusin myös tuon mustan alaosan tarkoituksen! Ei häikäissyt! Oli aivan loistava olo juosta kirkkaassa auringossa, kun otsa ja silmät saivat levätä!

 Tomecon kylästäkin voi löytää jotakin kaunista, kun oikein yrittää.

Juoksin koulu ohi ja nautin siitä, että sain opettajien lakon takia kaksi vapaapäivää tälläkin viikolla. Viime viikollakin opettajat olivat lakossa, joten elämäni on sietämättömän kevyttä :) 

Tomecossa ovat istutukset kohdillaan. 

 Jatkoin hölkkääni pois kyläpahasesta...

 ...ja tulin taas moottoritien varteen.

 Kun uusi moottoritie rakennettiin, kaikki joiden portti on maantien vieressä, saivat näin tyylikkään portin tuomaan yhteneväisyyttä maisemaan. Meidän porttimme on on noin 700 metriä tiestä, joten jatkamme vanhalla vihreällä metalliportillamme.

Palasin kukkulalle ja istahdin eukalyptuspuun alle venyttelemään. 

Oli ihanaa juoda kylmä smoothie suoraan pakastimesta! Sen jälkeen mieheni sanoi, että aurinko on lämmittänyt veden, joten voisin ottaa kevään ensimmäisen auringon lämmittämän suihkun! Vesitankki oli täytetty eilen, joten vettäkin riittäisi. Normaalistihan minä lämmitän kattilassa veden ja pesen pesuvadissa itseni lenkin jälkeen. Vesiboileria ei kannata lämmittää silloin, kun meillä ei ole vettä paljon ja kun paine on niin huono, ettei suihkusta kuitenkaan tulisi lämmintä vettä. Pelkkää sähköntuhlausta se olisi. Nyt keväällä ja kesällä on helppoa, kun voi ajoittaa niin, että voi ottaa "aurinkosuihkun". Tämä ei siis toimi kovin aikaisin aamulla, eikä iltapäivällä, jolloin vesi on lähes kiehuvaa, eikä illalla, jolloin vesi on taas kylmää. Pitää oppia vuodenaikojen mukaan tietämään, milloin vesi on sopivaa. Pilvisenä päivänä aurinkosuihku ei tietenkään toimi.

Mieheni korjasi kaasugrillimme ja nyt saimme pitkästä aikaa taas grillata!  Tässä perunat menossa grilliin.

Jälkiruuaksi tekemääni banaani-mansikka-luonnonjukurttijäätelöä. 

Lounaan jälkeen  poika ulkopaljutteli kevään ensimmäisen kerran.

Sitten onkin minun aika ryhtyä Michilandian ja Tonttupuodin hommiin loppupäiväksi ja illaksi!

4 kommenttia:

 1. Kuulostaa loistavalta paivanaloitukselta! Teille tulee kesa ja meilla taas ekat sateet on takana, illat viilenevat ja taivaanrannassa on yha useammin pilvia. Minka ikaisille lapsille opetat englantia? Itse aloitan uudessa paivakodissa ensi viikolla samassa hommassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Opetan päiväkoti-esikouluryhmälle, eli 4-6 v ja isommille on sellainen vapaaehtoinen kurssi, missä opetan nuken tekemistä englanniksi. Isommat ovat 11-13 v. Luinkin blogistasi uudesta työstäsi 😊

   Poista
 2. Tätä blogia on ihanaa lukea. Vaikutat niin aidolta ja sydämelliseltä. Pidät hyvää huolta rakkaistasi ja taiot kaikkea kaunista ja luovaa käsilläsi. :)

  VastaaPoista