Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

torstai 25. elokuuta 2011

Helppo ja halpa tuunausduunaus pikkukoirille

Chilessä ei ole saatavilla kivoja koiranpetejä. Ainoastaan niitä pehmeitä ja kylläkin mukavia superlonista tehtyjä pesäkoloja, joita meilläkin on kaksi. Luonnollisestikin ne ovat räikyvänvärisiä ja kuviot mauttomia. Kerran löysin yhden ihan kivan, luonnonvalkoisella pohjalla tassuja, ja sen heti ostinkin. Se on nyt urosten huoneessa. Toisen, vaaleansinisen, olen ostanut aikoinani USA:sta Chiquititalle. Chilestä saa myös kivoja mimbrestä (jotain rottinkia) tehtyjä koiranpetejä, mutta ei sellaisia voi antaa ainakaan pennuille.


-


Nyt kun koiralaumamme on näin suuri, petejäkin tarvitaan monta. Lisäksi nyt niiden täytyy olla käytännöllisiä ja helposti pestäviä. Muovipetejä täältä ei saa juuri lainkaan. Sen hauskan "crocs"-pedin kerran löysin, mutta se olikin ihan harvinaisuus ja siitä sai sitten maksaakin 100 euroa! Kääks, älkää pitäkö minua ihan kajahtaneena ;D Puolustukseksi sanon, että ostin sen joululahjaksi kaikille chihuille yhteiseksi ja vielä senkin, että muut pedit ovat kaikki joko halpoja tai itse tehtyjä.


-


Ja nyt mennäänkin siihen halpisosuuteen. Koska kerran täältä ei löydä muovisia petejä, eikä varsinkaan oikean värisiä, olen ratkaissut pulman muovilaatikoilla ja -vadeilla.Tämä on ensimmäinen vaaleanpunainen pesuvati tai muovikori tai mikä sitten onkaan, jonka olen Chilestä löytänyt. Kaiken huipuksi se löytyi Yumbelin pölykylästä ja siitä sai pulittaa viitisen euroa. Toki se lähti mukaani kahden kuukauden pohtimisen jälkeen...että ostaisiko vai eikö ostaisi, kunnes tulin järkiini. Kahdessa kuukaudessa kukaan muu ei ollut sitä ostanut sotkuisesta pienestä liikkeestä, joten tajusin, että se oli meille tarkoitettu! :DKaikki, joilla on koiria tietävät, että kun ne nukkuvat pedissä, pohjaan tai pedin alle muodostuu runsaasti kosteutta. Aluksi käytin näitä muovipetejä ilman reikiä, mutta kaikki tyynyt kastuivat aina sieltä pohjan puolelta, koska muovi ei hengitä. Siksi tartuin poraan ja rei'itin pohjat.


Chihut tykkäävät käpertyä filtteihin ja koska tässä pedissä on korkeat reunat, sinne saakin mukavasti laitettua filttejä pesäntekotarpeiksi.Tämä on kannellinen säilytysastia, jonka pohjan olen myös rei'ittänyt. Kansi toimii pentujen vessatarjottimena pyyhkeen kanssa.Leyalle ja Zaralle kelpaa hienosti yumbelilainen vatipeti. Vati on muuten tehty Chilessä, joten tuetaan nyt kotimaista työtä ;)Olivia ja Dahlia testaavat vatipetiä.Leya laatikkopedissä. Taustalla näkyy "crocs"-peti."Jaa, tässä mallissa on ikkunakin", tuumii Zara.Olivia ja Dahlia poseeraavat.Eli kaikki pikkukoirien tai pentujen omistajat - ei muuta kuin vateja rei'ittämään! Pesuvadit ovat varmaan Suomessakin halvempia kuin koiranpedit. Katsokaa kuitenkin, ettette osta ihan hirveän ohutreunaista, ettei pentunen saa muovinpaloja kurkkuunsa, jos hampaita pitää testata. Chihuilla nämä ovat toimineet hienosti ja varmasti myös vanhemmilla koirilla, joiden ikenet eivät enää kutia ;)

3 kommenttia:

 1. Hinota pedit...☺

  Meillä Niilolla on kaksi petiä, mutta arvaappa missä yönsä viettää...aivan minun sängyssä, jalkopäässä...ja aina poikittain, että minulla on pienen pieni tila jaloilleni...☺☺

  VastaaPoista
 2. Tosi kiva keksintö!
  Myös pahvilaatikot on ihan hyviä petejä, ainakin pennuille, niiden järsiminen kun ei ole suuri menetys. Ja uskoisin, että pahvilaatikoista saa myös päällystämällä tosi kivat, kun sinä osaat ommella. Ei muuta kun kaupasta vaan kyselemään pakkauslaatikoita..

  Asiasta viidenteen, tämä sinun blogi tosiaan toimii nyt huonosti. Ei saa auki kuin uusimman kirjoituksen kommenttilaatikon, ja jos meinaisi kommentoida johonkin aiempaan niin ainakaan mulla ei toimi se kohta ollenkaan.. ei pääse edes lukemaan muiden kommentteja. Harmillinen vaiva, toivottavasti palautuu jossain kohtaa entiselleen!

  VastaaPoista
 3. Aika söpöjä koiralaisia ja onhan toi petikin ihan kiva, vaikkei väri ihan mun makuuni ;)

  Mamma ihastui erityisesti Hello Kitty -vilttiin, kohta se menee ja hankkii mullekin tollasen, apua...

  VastaaPoista