Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Karhua seiniin

Talomme maalaus edistyy. Aivan ihanaa saada puhdas valkoinen talo tänne, missä on tottunut näkemään vain likaisia ja epämääräisen värisiä tai aivan totaalisen kamalilla väriyhdistelmillä sudittuja taloja. Täällä on myös tavallista se, että talo tehdään betonista ja sitten sitä ei maalata lainkaan. Tai maalataan niin, että yläosa on pinkkiä ja alaosa turkoosia. Ehkä joidenkin teidän lukijoiden mielestä valkoinen talo on tylsä ratkaisu. Usea teistä on jo kyllästynyt Suomessa useita vuosia vallinneeseen valkoiseen sisustukseen ja valkoisiin taloihin. Minulle täällä sekalaisessa tuhruisten värien maassa valkoinen edustaa puhtautta, rauhaa, keveyttä ja pohjoismaalaisuutta, jota niin kovasti tarvitsen jaksaakseni täällä!


Meidän piti laittaa suihkulähteen päälle tuollainen taso, jotta tikapuut saatiin oikeaan kulmaan maalaushommia varten.

Maaliksi valitsimme yhdysvaltalaisen merkin Behr. Tai siis maaliahan tämä ei ole! Tämä on jonkinlainen valkoinen peittävä puunsuoja, joka kestää Chilen ilmastossa loistavasti pidempään kuin tavallinen maali, joka alkaa kuoriutua pois jo reilussa vuodessa. Kallistahan tämä oli, mutta vältymme melkein jokavuotiselta uudelleenmaalaamisrumbalta.

Onneksi tänään on ollut puolipilvistä, joten maalaaminen ei ole ollut niin tuskaista kuin se eilen oli. Tosin minä istun sisällä märkä pyyheliina otsalla, sillä iltapäivän kuumuus on taas hieman liikaa. Tänään varjossa kuitenkin vain 32 astetta.

10 kommenttia:

 1. Oikein hyvältä näyttää!
  Tsemppiä sinulle sinne helteeseen!

  VastaaPoista
 2. Upeaa, että saat mieleisesi valkoisen talon.

  En silti malta olla kuvittelematta suloista taloanne pinkki-turkoosian. Ai että tykkäisin! ;-)

  VastaaPoista
 3. Todella hyvältä näyttää talo valkoisena! Hurjat lämmöt teillä siellä. Täällä Suomessa juuri vähän kylmyys hellittänyt, ainakin hetkeksi :) Aikamoinen lämpötilaero tulee teidän Suomen vieraille...

  VastaaPoista
 4. Hienolta näyttää! Suomessa en pidä valkoisista taloista, koska ne näyttää niin ankeilta talvella.

  VastaaPoista
 5. Kaunista tulee!! Ja isäntäkin siellä töissä, tietysti. Se varmaan tuo sulle vaikka kuun taivaalta tai maalaisi talon raidalliseksi jos niin haluat. Vitsi vitsi. Teillä on kyllä hyvä siellä. Terkut koirille ja isännälle myös.

  VastaaPoista
 6. Hyvää ystävänpäivää sinne lämpöiseen, meillä enää vain -11:)

  VastaaPoista
 7. Raikkaalta näyttää valkoinen taalo siellä kuumuudessa. Ystävänpäiväterveisin!

  VastaaPoista
 8. Upean näköinen talo teillä kukkulalla!
  Hyppelin blogista toiseen, ja eksyin mielenkiintoisille sivuillesi:)
  Terkkuja pohjoisesta!

  VastaaPoista
 9. Kiva blogi. Toivottavasti tulee pian kuvia kauniista valkoisesta talostanne?

  VastaaPoista