Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

tiistai 23. lokakuuta 2012

Pieni setä

Peikkokukkulan Prinssi on setä useammalle monta vuotta vanhemmalle lapselle, myös kuvassa näkyvälle pojalle.
 
Kuvassa oleva pisin mies taas on serkku Peikkokukkulan Prinssille.
Peikkokukkulan Prinssillä on Chilessä parisenkymmentä serkkua ja Suomessakin yksi.

P.S. Kommenttilootassa on sukulaisuusnimitysten pohdintaa. Peikkokukkulan Prinssi ei ole oikeasti tuon toisen pikkupojan setä, vaan jotakin muuta, jolle ei ehkä edes ole nimitystä...? Vai tiedätkö sinä?

13 kommenttia:

 1. Onnekas prinssi kun on noin paljon sukua:)

  VastaaPoista
 2. Siis millä tavoin setä? Setähän on isän veli. Onko tuo pikkupoika miehesi veli?

  VastaaPoista
 3. Minullakin meni pää pyörälle!

  VastaaPoista
 4. Kyllä meidänkin suvussa eräs setä on nuorempi. Siitä jäikin sanonta, kun isä sanoi pojalleen " mennääs kattoon kun mummu antaa sedälle tissiä..."
  Hyvää jatkoa koko perheelle!

  VastaaPoista
 5. Mullakin meni nyt vähän ohi tämä setäkuvio! :--DD Koska ethän voi olla kenenkään setä/eno/täti, jos sinulla ei ole sisaruksia! Peikkokukkulan prinssihän olisi setä veljensä lapselle (: Vai onko ''setä'' tässä tapauksessa vain kutsumanimi? Tai sitten olet hautonut vieläkin suurempia salaisuuksia! :D

  VastaaPoista
 6. Hih! Minun pikkusisko oli täti jo syntyessään pari kuukautta vanhemmalle siskoni tytölle. Nyt he ovat parhaat kaverit :) -SILMIS

  VastaaPoista
 7. Ompas komea joukko.

  VastaaPoista
 8. Kyllä tää teidän prinssi näyttääkin ihan peikkokukkulan prinssiltä <3 ihana söpöläinen :)

  VastaaPoista
 9. Jos prinssi on serkku tälle isolle miehelle, niin tuolle ison miehen sylissä olevalle on pikkuserkku vai miten sen menee, mutta ei setä, ellei siellä kutsuta erilailla kuin muualla.

  VastaaPoista
 10. Joo, aloin minäkin pohtia asiaa uudemman kerran. Täällä tosiaan mieheni siskojen lapsenlapset kutsuvat "Mioa" sedäkseen (Tio-Mio), mutta eihän se oikeasti niin ole. Mikä "Mio" sitten on virallisesti isänsä siskojen lapsenlapsille? Ei taida olla pikkuserkkukaan, sillä pikkuserkuksia olisivat kuvassa näkyvä pikkupoika ja "Mion" lapset...Ehkä tälle tarvitsemalleni sukulaisuussuhteelle ei olekaan nimitystä? Äh, menin ihan sekaisin, osaako kukaan auttaa? :D

  VastaaPoista
 11. Moikka, miehen siskon lapsille hän on serkku, näiden lapsille 'äidin serkku' - mun mielestä suomenkielessä ei ole tuolle sen parempaa sanaa! Hih, sukulaisuussuhteista tulee mutkikkaita kun sukupolvet tavallaan menee ristiin. :-) Onnea teille ja mukavaa vauva-arkea!

  VastaaPoista
 12. Samaa mieltä anonyymin kanssa. Miehen siskon lapsille Mio on serkku ja serkkujen lapsille "äidin serkku". Mion ja serkkujen lapset taas tulevaisuudessa ovat pikkuserkkuja.

  VastaaPoista
 13. Jeps, niin se taitaa mennä että poikanne on kuvassa olevalle pikkupojalle ''vain'' isän serkku, sille ei taida olla mitään erikoisnimitystä? Poikanne lapset olisivat sitten hänen pikkuserkkujaan (: menee ihan pää pyörälle kun näitä yrittää miettiä! Mutta kutsukoot lapset häntä sedäksi, helpompaahan se on!

  VastaaPoista