Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

tiistai 12. maaliskuuta 2013

Dominic Emilio Fernando 6 kk!

Iloinen poikamme täyttää tänään puoli vuotta. Hän painaa 7700 grammaa ja on 70 cm pitkä. Dominic on pitkä poika ainakin täkäläisiin tilastoihin verrattuna. Dominicilla on yksi alahammas ja hän osaa jo muutamia temppuja, kuten pärisyttää, muiskauttaa ja sanoa erehdyttävän hyvin "äiti" (vaikkei kuulemma tämänikäiset vielä osaa sanoa mitään). Dominic soittaa pianoa kahdella kädellä, muttei hän osaa vielä lukea nuotteja, joten  emme tiedä, mitkä menuetit milloinkin ovat menossa. Dominicus on jo kaksikielinen! Hän ymmärtää sanan "kädet" ja "manos" molemmilla kielillä. Hän ojentaa kädet meitä kohti, kun sanomme nuo sanat. Lisäksi Dominicus ymmärtää suomeksi sanat "nukke" ja "heppa". Myös oman nimensä Dominic tunnistaa. 

Dominic on mielestään hyvin komea poika. Peilin edessä hän väläyttää aina hieman itserakkaan maailmanvalloittajahymyn. Poika on hyvin sosiaalinen. Hän rakastaa, kun on paljon ihmisiä ympärillä. Hän tykkää myös reissata ja käyttäytyykin silloin aina mallikelpoisesti. Kotona sitten kiukutellaan tylsistyneenä, kun ei tapahdu mitään jännittävää.

Dominic harrastaa hyppylaitteessa hyppelyä, koirien ja kalojen katselua sekä leluilla leikkimistä. Hän harjoittelee istumista, muttei ryömimiseen näytä olevan vielä kauheasti intoa.

Puolivuotispäivänsä kunniaksi Dominic saa ensimmäisen kerran kiinteää ruokaa. Hän saa kasvissosetta, jossa on mangoldia, kesäkurpitsaa, perunaa ja porkanaa (nutritionistin antama resepti). Jälkiruuaksi hän saa Peikkokukkulan omenasta tehtyä sosetta.

ONNEA ÄIDIN, ISIN JA KARVAPOPPOON OMALLE KULTAMURUSELLE!

19 kommenttia:

 1. Onnea Dominic!! Ja todellakin on pitkä poika.. serkkutyttö täälä taisi olla vuodenikäisenä 74cm. Toivottavasti pian tavataan Dominic livenä :D Aurinkoista viikkoa! T: Katja

  VastaaPoista
 2. Onnittelut puolivuotiaalle täältä kylmästä pohjois-suomesta -20.Hurmuri poika.

  VastaaPoista
 3. Hurrrrjan iso rutistus kultamussukalle! Täällä odotellaan kovasti sinua Suomeen.

  VastaaPoista
 4. Ihanan nauravainen pikkumies, onnea puolivuotiaalle!

  Aloitetaanko siellä kiinteät heti noin monipuolisesti? Suomessa ohjeistetaan antamaan vain yhtä sorttia kerrallaan, ja lisäämään sortimentteja pikkuhiljaa. Selviää sitten helpommin, jos joku ei käykään.

  VastaaPoista
 5. Onnittelut ihanalle, iloiselle Dominicille.Hyväntuulinen nuorimies.Tepa Seinäjoelta

  VastaaPoista
 6. Onnea hurmaavalle Dominicille :)

  VastaaPoista
 7. Onnea suloiselle puolivuotiaalle :)

  VastaaPoista
 8. Onnea hymyilevälle Dominicille! Ja ihana kun saa uusia makuja...Ei mene kauaa kun Dominic pääsee koirien kanssa kulkemaan, taitaa niistä tulla erottamattomat!

  VastaaPoista
 9. Hei!
  Jos vauva on saanut pelkkää maitoa 6kk, niin ruokaan totuttelu aloitetaan varovasti.
  Tämä siksi että vauvan vatsa tottuisi ja toiseksi että äitinä osaisi katsoa onko vauva jollekin allerginen.

  Omat lapseni aloittivat 3kk ikäisenä kiinteiden maistelun pikkuhiljaa, joten 5-6 kk ikäisinä he söivät jo monipuolisesti kiinteitä suomalaisten suositusten mukaan. Mutta jos he olisivat aloittaneet 6kk ikäisenä kiinteät, kuten suositellaan, olisin toiminut samoin kuin tuossa 3kk iässä tein. Nopeammin tosin.

  Hyvää ruokahalua pojalle! :)

  VastaaPoista
 10. Onnea puolivuotiaalle! Meillakin aloitettiin kiinteat lahempana puoltavuotta ja sen jalkeen syötiin melkein kaikkea suht nopealla tahdilla. Eri maissa on erilaisia suosituksia, ainakin itse olen kokenut paikallisen toiminnan hyvaksi ja noudattanut sita myös sen vuoksi etta jos ongelmia tulee niin laakarin kanssa on helpompi asioida kun ei ole kauheasti sössaillyt sekaisin erilaisia systeemeja ja eri maiden suosituksia.

  VastaaPoista
 11. Kiitos onnitteluista ja kommenteista! Tiedän kyllä nuo suomalaiset suositukset, mutta täällä sekä nutritionisti että lastenlääkäri käski aloittamaan tuolla kasvissoseella, jossa on useampaa sorttia. Minäkin tuota allergiajuttua ajattelin, mutta teen niin kuin täällä sanotaan. Chilessä ei ihmisillä ole ruoka-aineallergioita lainkaan yhtä paljon kuin Suomessa, mistäköhän sekin sitten johtuu. Täällä oli selkeä linja siinä, että mitään kiinteää ei saa antaa ennen 6 kk, mutta sitten kun aloitetaan, niin aloitetaan useammalla sörsselillä :D Liha ja kana jätetään kuukauden päähän.

  VastaaPoista
 12. Onnea ihanalle pojallesi ja vanhemmille! Oikein reippaalta pojalta Dominic vaikuttaa ja osaa hurmaamisen taidon.

  Eikös ollutkin kiva, kun päätit kuitenkin perheenlisäystä hankkia, vaikka joskus luin sinun olevan sitä mieltä, että ihan kahdestaan miehesi kanssa jatkaisitte. Kun itse olen yhden ainokaisen pojan tyttären mummo, olen niin onnellinen siitä, että hänet olen elämääni saanut. Samoin luulen vanhempiesi ajattelevan.

  VastaaPoista
 13. Paljon onnea suloiselle pikku Dominicille:)

  VastaaPoista
 14. Onnea:) Jotenkin ihan eri näköinen poika nyt kuvassa, kun aiemmin. Mutta ehkä se johtuu hatusta vain.

  Venla

  VastaaPoista
 15. Onnittelut hurmaavalle pikkumiehelle!!!
  Itse aloitin kiintean antamisen 3-4 kk ikaisena ja nain myos hoitolapsilleni.
  Monesti olen huomannut,etta ne hoitolapseni,jotka ovat aloittaneet kiintean syomisen myohemmin,lusikalla syomaanoppiminen on ollut hitaampaa.Ei tietenkaan kaikille...
  Itse vain en olisi jaksanut aloittaa noin monipuolisesti kiintean ruoan antamista,kun aluksi sita menee vaan muutama lusikallinen.....
  Hyvaa ruokahalua Dominicille!!!

  VastaaPoista
 16. Halusin lukea kommentit, koska arvasin että kiinteiden aloittamista noin monipuolisesti arvostellaan :D

  Suomessa pitäisi aluksi antaa perunaa viikko, sitten porkkanaa viikko. Aloitin muutama kuukausi sitten kiinteät päärynällä! Ja parin päivän päästä annoin jo eri makua. Nyt on vauva varmaan ihan pilalla, syö koko elämänsä ajan pelkkää makeaa ja saa vaikeita allergioita ;)

  Tee Mia niin kuin hyvältä tuntuu, kuuntele ohjeita ja poimi vain hyvät vinkit mutta älä välitä anonyymeista kommentoijista. Varmasti saat kuulla vaikka mitä lastenhoitotavoistasi, sellasia me äidit valitettavasti ollaan :(

  VastaaPoista
 17. Ei minusta nämä kommentit ole arvostelua. Lähinnä vaan että "ai, siellä tehdään noin, täällä näin". Mielenkiintoista, miten asiat tehdään eri maissa eri tavalla. Mutta selvähän se on, että sitä syödään vauvana mitä muutenkin paikallisesti. Ja mikä on hyväksi havaittu. Täällä Suomessa tosin aika pitkälle elintarviketuottajat päättää mitä "pitäisi" syödä... mutta tää onkin sellanen holhousvaltio.

  Mielenkiintoista, että siellä ei ole allergioita!!! Täällä "sivistysmaassa" kun on kaikki mahdollinen steriloitu niin lapsetkin alkaa olla oikeita allergiakeskittymiä. Ennen vanhaan kun lapset sai olla räkä naamassa leikkimässä navetan takana niin oli kyllä paljon parempi vastustuskyky. Ja onhan se niinkin, että täällä Suomessa, missä lotataan maitoa litrakaupalla per naama per päivä, on myös maailman eniten osteoporoosia... että tämä "kehitys" ei todellakaan ole hyvään suuntaan täällä.

  Tuo ruokailupostauksesi oli tosi hauska! Hassua, että vaikka Dominic ei ole koskaan saanut kiinteitä, hän syö niitä heti kuin vanha tekijä. =) Täällä suositellaan muuten kovaan vatsaan luumua - jos ei sitä kakkaa ala kuulumaan.

  Vellistä en osaa sanoa, täällä sitäkin myydään valmiina tetroina... Välillä tuntuu, että nykyäitien ei tarvii kuin lämmittää mikrossa valmiit pöperöt, täällä nimittäin on tosi mittavat noi vauvanruokapurkkien rivistöt.. ja monenlaiset vellit, hedelmäsoseet ja korvikemaitovaihtoehdot myös. Onkohan Suomi jotenkin erilainen tässä suhteessa muutenkin, kun yksi tuttu kävi Englannissa ja sanoi ettei sieltä meinannut millään löytää valmista purkkiruokaa vauvalle?

  Täytyypä sanoa, että sikäläiset ohjeistukset vauvan ruokinnassa kuulostaa todella hyviltä. Yllätti tuo pitkän imetyksen suosittelu! Mä pääsin pisimmillään 10kk asti (mulla on 4 lasta), sit piti lopettaa se huvituttina ja pureskeltavana oleminen. =)

  VastaaPoista